Reklama

Reklama

Smrt ve tmě

  • USA Don't Breathe (více)
Trailer 2

Rocky (Jane Levy), rozhodnutá vymanit se z područí své násilnické matky a zachránit svou mladší sestru před životem bez jakékoliv perspektivy, ke kterému jsou obě okolnostmi odsouzeny směřovat, je ochotna udělat pro dosažení svého cíle naprosto cokoliv. Společně se svými kamarády Alexem (Dylan Minnette) a Moneym (Daniel Zovatto) mají už na svém kontě sérii pečlivě naplánovaných vloupání ve snaze získat dostatek peněz na nový život daleko od svých beznadějných osudů v rodném Detroitu. Jejich zoufalá kriminální činnost jim ale zatím příliš peněz nevynesla, takže když se jim donese informace o slepci (Stephen Lang), žijícím o samotě v opuštěné čtvrti, v jehož domě se údajně ukrývá velké bohatství, souhlasí všichni tři s tím, že se pokusí o svou největší a poslední loupež. Jejich zamýšlená oběť se ale velice záhy ukazuje jako mnohem nebezpečnější, než si vůbec dokázali představit. Zatímco je slepec nemilosrdně pronásleduje svým důkladně opevněným domem, s hrůzou zjišťují, že se v něm ukrývá mnohem více než pouhé cennosti. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (785)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nikdy se neser do Stephena Langa! Ten člověk málem vyhladil na Pandoře domorodé obyvatelstvo a svou ulici v liduprázdném Detroitu si taktéž dokáže ohlídat. Divák samozřejmě fandí spíše našim zlodějíčkům, ale tak nějak tuší, že to budou mít zatraceně těžké. Daredevil by neměl šanci. Tempo pro podobný typ filmu ukázkové. 70% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Alvarez je machr. V Don't Breathe dodal podobně intenzivní, energickou hororovou podívanou jako v předchozím remaku Evil Dead, ale opatřil ji nadto ještě i soudržným a v několika ohledech i překvapivým příběhem, který se odvíjí od jednoduché premisy, jež je ovšem vytěžena na maximum. Spokojenost takřka ve všech směrech. Trochu rušivých je snad jen těch několik "konců", kdy se několikrát zdá, že je "hotovo", ale vinou špatných rozhodnutí ještě hotovo není. Od zlodějíčků z Detroitu ovšem asi nikdo nemůže čekat, že se v krizových situací zachovají zcela rozumně, takže OK. Don't Breathe ovšem válcuje hlavně formálně a herecky - Stephen Lang coby slepý veterán je jedním z nejlepších hororových záporáků posledních let, Jane Levy kandiduje na novodobou Scream Queen, ta už toho za ty dva Alvarezovy filmy zkusila fakt dost, chudák :D ... Kamera, práce se zvukem, celková špinavá atmosféra TOP. Díky střídmé stopáži je film naprostou antitezí nudy, přičemž ovšem nelze vůči snímku zastávat ani opačnou kritickou pozici, že by šel publiku naproti - na to je příliš drsný a nepříjemný. Tedy přesně takový, jaký má horor být. Rozhodně jeden z letošních highlightů. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Nápadité spojení estetiky napětí a filmové akce, na uzavřeném dějišti s minimem postav uspokojivě výbušná a efektivní podívaná, která postrádá žánrovou předvídatelnost a staví proti sobě zajímavé antihrdiny v otevřené hře o přežití. Bez dějových odboček, nadbytečných dialogů a trestuhodných klišé. Vynikající a děsivý Stephen Lang, sympatická Jane Levy. Závěr je sice trochu zbytečně natahovaný jen proto, aby všechny naznačené motivy násilně zapadly do kýženého rozuzlení, a ohledně logiky se chtě nechtě najde několik vážných otazníků, ale to nic moc nemění na faktu, že tohle se Alvarezovi zkrátka povedlo a znovu mě přesvědčilo, že hororoví tvůrci stále mohou narazit na úrodnou půdu... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Traja mladí feťáci (Rocky, Money, Alex) z Michiganu vykrádajú domy. Otec jedného z nich prevádzkuje bezpečnostnú službu (Liminal Home Security), ktorá má v strážení viacero súkromných objektov. To využívajú ku tomu, aby do nich vnikali. Celkom sa im to darí, až do chvíle, kedy sa vlámu do domu starého slepého vojnového veterána. Žije sám vo vybývanej predmestskej štvrti. Bez rodiny a bez susedov. Myslia si, že to bude jednoduchá vlúpačka. To sa však kruto zmýlili. Šliapli do poriadného hovna. Zaumienili si okradnúť nesprávneho človeka. Zo zdanlivo bezbrannej obete sa vykľuje nebezpečný predátor. *** ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po rozporuplném remaku Evil Dead se Alvarez vrací s velmi sympatickou věcí. Opět ji rozjíždí na známém komorním půdorysu (lupiči se vloupou do špatného domu), kdy je v centru parta mlaďochů bojující v odlehlém domě o život, a opět je to krásně esteticky i atmosféricky nasnímané, ale tentokrát místo na nechuťárny úspěšně tlačí na napětí, postavám můžete fandit, protože jsou zlidštěny a chovají se chytře a dostaneme i kvalitního záporáka. A celé to příjemně připomene můj oblíbený flák Lidé pod schody. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (28)

  • Režisér Fede Alvarez údajně našel inspiraci pro tento film ve vzpomínkách na své dětství v uruguayském Montevideu, kde se narodil. (-bad-mad-wolf-)
  • V úvodu filmu, kdy trojice mladých zlodějů vykrádá první dům, se s krátkou pauzou objeví dvakrát stejný záběr, když Alex (Dylan Minnette) bere věci z police. (Michalechal)
  • Ke konci filmu, kdy Rocky (Jane Levy) chce nastoupit do auta a napadne ji rotvajler, který jí strhne batoh s penězi hned vedle auta. V záběru, kdy pes stojí na autě, ale batoh vůbec není. (Chundys)

Související novinky

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

21.01.2020

Horor Smrt ve tmě z roku 2016 režiséra Fedeho Alvareze (Dívka v pavoučí síti) sklidilo relativní úspěch jak u kritiků, tak u diváků – což se posléze promítlo na tržbách. Snímek proměnil 10milionový… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

16.10.2016

Fede Alvarez na sebe upozornil už remakem Lesního ducha z roku 2013, letos se pak díky Smrti ve tmě postavil na vlastního nohy. Jeho novinku pochválili diváci i kritici a tržby se zastavily u 140… (více)

Reklama

Reklama