Reklama

Reklama

Hologram pro krále

  • Velká Británie A Hologram for the King (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Když je americký obchodník (Tom Hanks) vyslán do Saúdské Arábie, aby zde, jak doufá, uskutečnil nejlepší obchod svého života, naráží zde na značné kulturní rozdíly. Navzdory počátečnímu překvapení místními zvyky a neprůhlednou byrokracií se mu nakonec s pomocí upovídaného taxikáře (Alexander Black) a krásné saudské doktorky (Sarita Choudhury) začíná dařit v neznámém světě orientovat. (Falcon)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (105)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|20%| Tohle mi moc nesedlo, prostě velká nuda. Nic jsem od filmu tedy nečekal. Pustil jsem si to výhradně kvůli Hanksovi, kterého mám poslední dobou ve velké oblibě. V podstatě mě to celé nebavilo. Pár komediálních prvků tu asi je, ale já se jen párkrát pousmál a to v 1/3 filmu, poté už ne. Jediným kladem je opravdu jen Tom Hanks. Je vidět, že se snaží – jak už zmiňuju v jeho nových filmech – má to prostě v sobě – umí zahrát snad cokoliv. Ne, že by zde nějak exceloval, holt se objevil v této „blbosti“. Přesto jsem to s vypětím všech sil kvůli němu dodíval. Byl jsem z toho ale na konci celý unuděný a umořený. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že Hologram pro krále by mohl být naprostou bombou, kdyby ho Tykwer dokázal držet v dané formě od začátku do konce. Hanks je jako vždy skvělý a princip odyseovské zacyklenosti je v první polovině filmu naprosto famózní. Druhá část filmu se ale trochu záhadně odebírá trochu jiným směrem a působí, jako kdyby na režijní stoličku namísto Tykwera usedl na chvíli Lasse Hallström ve své přeslazené náladě. Film tak trochu opouští ty své absurdní hrany a naboostován romantikou, míří do né zcela uspokojivého finále. I tak ale pro mě Hologram pro krále byl milým a docela neobvyklým zážitkem, na který budu myslet skoro jen v dobrém. 7/10 ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

V téhle komedii se toho vlastně moc nestane. V tomto žánru je to možná méně obvyklé, ale prostě to tentokrát není o ději, ale o pocitu. A ten se Tomu Tykwerovi navodit povedl. Tom Hanks je skvělý, Alexander Black ale přes veškerou snahu ani trochu nevypadá jako Arab, zato poloviční Indce Saritě Choudhury bych to sežral i s navijákem. Ani Lewis Rainer mi nepřišel příliš podobný mladému Tomu Hanksovi, ale budiž. A ta omáčka kolem cyklistické značky Schwinn byla v té zkratce podaná docela srozumitelně (body navíc od cyklisty). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nic, u čeho by se člověk popadal za břicho, ale to se asi od Tykwera ani nedalo čekat. Každopádně úsměv na tváři film vyloudit a udržet úplně v pohodě dokáže. Kulturní odlišnost je tu podaná lehkým nadhledem, o vyloženě komický prvek se tu stará užvaněný taxikář, přirozeně působí i rodinná linka hlavního hrdiny a dojde i na romantiku, která působí opravdově. No a i tady se ukazuje, že Číňani jsou fakt všude. Příjemné pokoukání. 75% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

1) Proč je ten film tak ošklivý? 2) Proč je ten příběh tak řídký? Je to tak divné, že jsem neustále hledal důvody, proč by to tak mohlo být uděláno schválně, ale nic mě nenapadá. Když si vezmu, že nejde o náhodný film na objednávku, ale něco, do čeho tvůrci investovali hodně času a energie a vydupali si to ze země, tak mi z toho jde úplně hlava kolem. Proč by chtěl někdo natočit tuhle ve všech ohledech horší kopii Ztraceno v překladu, říznutého povrchní komedií? ()

Galerie (82)

Zajímavosti (5)

  • Produkce byla odstartována finanční sbírkou v rámci projektu Kickstarter. (Terva)
  • Alan (T. Hanks) vo filme spomenul, že ako malý chlapec bol spolu s otcom v národnom parku v americkom štáte New Hampshire. V tomto štáte sa však žiadny národný park nenachádza. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama