Reklama

Reklama

Ilsa: vlčice SS

(festivalový název)
  • Kanada Ilsa, She Wolf of the SS (více)

Obsahy(1)

Ilsa je nacistická šéfka malého SS tábora pre cca 20 väzňov. Má veľké prsia, uhladenú blond frizúru a veľmi peknú tváričku. Cez deň je jej úlohou robiť na väzňoch pokusy typu "Pri akej teplote vody asi tak človek, ponorený do nej, omdlie od bolesti?" a po nociach si relaxuje sexovaním s vybranými väzňami. V druhej línii filmu sa probližujeme k zopár väzňom a pripravujeme sa s nimi na veľký útek. Béčková snímka je prepchatá sexom, násilím a krvou. (POMO)

(více)

Recenze (117)

POMO 

všechny recenze uživatele

Ilsa, She Wolf of the SS je slávna šokáreň, ktorá ale nie je ani zďaleka tak šokujúca, ako sa proklamuje. Sexu je v nej požehnane a dosť otvoreného, ale násilie a krv, akože sú taktiež zastúpené v hojnom počte, moc nepošteklia. Príčina - film ako taký je strašne naivný, amatérsky a nudný. Špatné herecké výkony a neschopná réžia neumožňujú vliezť pod kožu hlavnej ani vedľajším postavám na opačnej strane barikády a čo do atmosféry je na dvore lágru prázdno. Scenáristicky film ujde - striedma stopáž a hustota násilia a sexu by vystačila na slušnú porciu zvrhlej zábavy. Ale to by ho musel sfilmovať niekto zručnejší. ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Partička hormony zmítaných pubescentů se rozhodla dát průchod svým zvrhlým sexuálním fantaziím skrze film. Nevybaveni jakýmikoliv znalostmi o filmování, natočili hloupoučkou taškařici, v níž najdou uspokojení muži, kteří nemají jinou možnost, jak se podívat na ženská ňadra. Dlužno podotknouti, že ňader je v této parodii spousta. Pak je zde několik toporných pokusů o naplnění žánru hororu povšechnými náznaky mučení. Válečný je ten film proto, že se dle tvůrců odehrává v nějakém pomyslném táboře. Marně dumám nad tím, čím jsou jednotlivé žánry snímku naplněny. Nerada bych shazovala Machatého umělecký počin srovnáním s tímto brakem, ale erotické scény v Extázi jsou skutečně mnohem odvážnější. Horor... no horor to vlastně je, ale především dokoukat něco takového do konce. Prokousávala jsem se tím tři dny. ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

„Wunderbar!“ Sexuálne scény aj krvavé mučenie či jeho následky v koncentračnom tábore pod vedením Ilsy. Potenciál tu je, ale všetko je opísané a zobrazené veľmi povrchne. Krv na stenách je graficky príliš pekne zobrazená, čiže umelá. Rany po bičovaní pri samotnom bičovaní zobrazené nie sú, len akože krv na chrbtoch. Forma je nudná, kamera je občas dynamická a strih spĺňa svoju úlohu v exploitaiton scénach, ale zábery, ktoré sa ponúkajú, nie sú veľmi objavné. No strih je tu ja v staromódnej forme posúvania sa sprava doľava. Kamera prekvapí blízkym záberom na dvojicu väzňov, za ktorými sa 10 metrov v diaľke zjaví Ilsa, ktorá si ich všimne. Scéna je dobre dramaticky zvládnutá. Násilie aj forma sú bez invencie. Takto nejako som sa cítil pri pozeraní prvého WiP s Pam Grier. Poteší ale generálova radosť z prekvapenia mučenou židovkou, tu sa radosť z úprimného, nefalšovaného sadizmu prenáša aj na diváka. Záverečné zúčtovanie je jedno veľké klišé. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Klasa mezi nazisploitation movies! Pervezní, soft, zvrácený, krutý, drsný, prostě asi nejslavnější film tohoto subžánru se vším všudy, i když dějové schéma u těhletěch filmů většinou zůstává neměnné. Co bych filmu vytkl? Tak asi nějakou tu ohlazenost, čistotu, uniformy, ta generálova vypadala spíš jako nějaká americká (vyznamenání apod). Jinak je to rozhodně koukatelný film v hl. roli s Ilsou alias Dyanne Thorne, která si touto rolí zajistila jistý kultovní status! ps: Jen mi trošku není jasný to, že když tu vlastně Ilsa nakonec zemře, točí se s ní i další filmy, v tomhle si měli tvůrci udělat trochu víc jasno:-) Hodnotím ale i tak přes nějaké ty nejasnosti vysoko, zejména díky nepopíratelné kultovnosti a faktu že tento snímek mě de facto uvedl do džungle filmů s taliánským žánrovým zaměřením nazis-sexploit-shocksploitation. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem viděl uncut verzi, tak jsem nijak překvapen nebyl. Jistě, celý film je postaven na nahotě a mučení, ale vše je tak nějak kašírované a příliš krotké. Sex skončil u lehkého soft a klíčové momenty mučení se dějí mimo kameru. Pak mi ovšem uniká, proč tenhle film vlastně vznikl. Nějaké cvaknutí prstíků, vaření ve vodě nebo bičování, které vidíte jakoby za rohem, dnes působí více než krotce. Dvě hvězdy si tak zaslouží jen Dyanne Thornerová a její zbrojní pasy, jednu film jako celek. Závěrečný masakr je jedna velká bžunda - tvůrci snad nikdy neviděli zastřelení člověka. A co mě dostalo? Červi v otevřené noze! Jo, poučený by tam nasypal muší larvy (tzv.kostní červy), jenže tady se zmítají drátovci, což jsou larvy kovaříků, které se živí zeleninou!!! (no, Herz v Zastihla mě noc měl jako poradce skutečné odborníky). Tím jsem skončil s nazi explotation. Jako informace dostačující a pokud by člověk chtěl vidět maso, pak i Saw či Texaské masakry nabídnou mnohem více. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • Dílo kvůli předpokládaným obtížím vznikalo v anonymitě a je věnováno obětem holocaustu. Zajímavé je, že producent filmu David F. Friedman je židovského původu. Přesto se po uvedení snímku spustil povyk a problémy vskutku nastaly. V Německu či v Norsku byl film zakázán. Snímek však sklidil ve své době nevídaný úspěch a našel si i řadu skalních fanoušků. V průběhu dalších let vznikla tři volná pokračování Ilsy s názvy Ilsa, Harem Keeper of the Oil Sheiks (1976), Ilsa, the Tigress of Siberia (1977) a Ilsa, the Wicked Warden (1977). (Siriuss)
  • Cyklus o Ilse je bezesporu nejznámějším, ač ne prvním (tím byl Love Camp 7), pornografickým filmem s nacistickou tematikou a byl velkou inspirací pro řadu dalších, zejména italských, filmů s obdobným obsahem. (Siriuss)

Reklama

Reklama