Reklama

Reklama

Neutečeš

  • USA It Follows (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Devatenáctiletá Jay se po příjemné chvilce na zadní sedačce auta se sympatickým mladíkem ocitne svázaná v opuštěné továrně. A mladík ji zpovzdálí opatrně pozoruje. Čeká na okamžik, kdy se objeví démoni. Na okamžik, kdy to pro něj celé skončí a pro ni naopak začne. Nekonečná noční můra. Tyto až příliš reálné přízraky jsou součástí prokletí, které si jeho oběti předávají sexem jako štafetový kolík. A pro Jay původně slibný večer nakonec skončí tím nejhorším možným způsobem. Její milenec ji uprostřed ulice vyhodí svázanou a polonahou z auta a navíc od něj převzala kletbu spojenou s pronásledováním a útoky přízraků, které s ní od této chvíle budou na každém kroku. Její život se smrskne na nekonečný a všudypřítomný strach, před kterým nemá kam uniknout. Jay se svých zjevení může zbavit jedině tak, že je předá někomu dalšímu. Podaří se jí uniknout? (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (636)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jeden z najzaujímavejších hororov za posledných 20 rokov. Post-moderný horor sa doteraz krútil iba okolo dvoch tém: hororové postavy ako popkultúrne ikony (Halloween 6, Hellraiser 8, New Nightmare...) a horor ako sebaparódia žánrových klišé (Scream, Cabin in the Woods). It Follows razí iný prístup: je to hra so žánrovými pravidlami bez akejkoľvek sebaparódie. Rekonštrukcia klišé, kde sa tie najsprofanovanejšie tisíckrát videné scény stávajú opäť strašidelnými. David Robert Mitchell porazil najväčšieho vraha talentovaných hororových tvorcov - lenivosť. Nebojí sa načrtnúť zaujímavé postavy a vzťahy medzi nimi, nebojí sa netrepať ľakačky do každej druhej scény a radšej buduje atmosféru a hlavne nebojí sa brať to, čo robí, vážne a alibisticky nežmurká na diváka. Pravdaže, keď sa vyjde zo zabehnutých koľají, dejú sa aj chyby. It Follows určite nie je dokonalý film, chcel by som vedieť ešte viac o postavách a viac o tom, čo s nimi robí unikanie z kliatby chladným sexom, zišiel by sa aj výraznejší koniec, no aj tak je to jeden z najoriginálnejších hororov za posledných 20 rokov a jednoznačne najlepší slasher od Scream. A ten božský carpenterovský soundtrack! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Opravdu nemám slov !! Něco takovýho jsem v době podělanejch kinosrágor jako jsou Insidiousy a Conjuringy vůbec nečekal ... Ten film je hrůza sama!!! Od samotnýho začátku do úplnýho konce. Nedá divákovi vůbec možnost vydechnout. Dobrej neotřelej nápad (...i když by se dalo srovnat s několikrát zpravovanými "Uchvatiteli těl", ale to je zde nepodstatný. U hororů se zásadně nebojím, naposled mi hrůzu nahnal Insidous jednička a před tím už si nepamatuju. Tohle je jednak vrchol filmovýho a hororovýho umění v jeho pravé podstatě. Nejsou potřeba střeva, krev atd., aby se při tom člověk zesral strachy. GRANDIOZNÍ KAMERA!!! Pastva pro oči každej záběr. Ještě lepší hudební podkres, to je prostě něco neskutečnýho, jak to člověka drtí. Zlo může být úplně všude, lekačy kurevsky fungují, parta hlavních hrdinů je relativně sympactiká. Nemám co vytknout. TAKHLE má vypadat moderní horor pro široké publikum, který má jít do kin. Ještě teď po shlídnutí jsem nesvůj, přiznávám bez mučení .... bál jsem se, skutečně se Flipnic bál (a to měl v sobě diazepam desítku a rivotril jedničku ... :-D --> NEPOMOHLO!!) Horor roku a evidentně není šance, aby ho ve svým ranku už něco asi překonalo. Domácí kino nebo kvalitní sluchátka povinost. Uuuufff ... a já teď z hrůzou přemýšlím, jestli jsem v dolním patře baráku zamkl všechny dveře .... :))) ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Naprosto plochá, bezpohlavní sračka a vyplácnutí kvalitního soundtracku. Ale ultranudných hororů už jsem viděl tolik, že mě to moc nerozhazuje. Čím si lámu hlavu je, jak moc se o IT FOLLOWS mluvilo a jaký názory čtu tady od vás. Taky jsem v tom našel něco hlubokýho - ten film má malýho ptáka, chlupatý koule, výraz znuděnej životem, neviditelný feťácký strašidla, žádný kozy, žádný zvuky při prcání, vytírám si zadek a jdu dál. "Už je na čase aby to skončilo. Je mi úplně jedno jak to skončí, ale hlavně ať to skončí." Jo. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější na Neutečeš je ústřední monstrum, které vlastně není až tak děsivé. Znepokojivé ale na něm je, že je to "padouch", před kterým nelze utéct - můžete utíkat, ale ono vás to pořád pronásleduje. Což je něco, z čeho můžete mít husí kůži. Film také nabízí zajímavý pohled na sex. Za prvé - prokletí/monstrum se předává souloží stejně jako sexuálně přenosné nemoci. Za druhé - sex tu není ukázaný jako něco pozitivního, ale jako přestředek k dosažení něčeho (zbavení se monstra). Za třetí - ani jedna ze sexuální scén není sexy, vlastně jsou spíš depresivní. Neutečeš vás zkrátka na prostor se zamyslet. Chce varovat před nezávazným sexem? Jedná se o komentář o tom, že pro všechny z nás si pomalu, ale jistě jde smrt? To je na vás. Já osobně mám problém v tom, že postavy tu nejsou moc sympatické ani zajímavé. A o monstru se vlastně nic nedozvíme, což pro mě oslabuje základní vyznění filmu. 60 % ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

David Robert Mitchel predvádza starú hororovú tému v novom hororovom šate a mne to osobne pripadalo veľmi moderné a progresívne. Artové kamerové postupy, pomalé tempo, absencia ľakačiek a napriek tomu neustále napätie a nedopovedanosť robia z It Follows niečo, čo ako vidíme, polovica divákov ocení a druhá sa bude cítiť akosi oklamaná. Myslím, že It Follows by mohlo "follow" v žánri viacero filmárov venujúcim sa hororu. No a keď niekto vo vážnom horore "vypustí ducha", nemusí to nutne znamenať, že na scéne sa po chvíli objaví nejaký duch. Aj keď aj tento svoje okolie terorizuje. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (8)

  • Rich Vreeland, ktorý zložil soundtrack k filmu, si zahral hlásateľa na škole, kde Jay pátra po Hughovi. (Marceloo)
  • Báseň, ktorú číta nahlas učiteľka v triede, je "The Love Song of J. Alfred Prufrock" od T. S. Eliota. Zdá sa, že báseň má s filmom spoločné črty. (Pat.Ko)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

02.12.2015

Oscarová sezóna pomalu začíná a jako tradičně se o první důležitá ocenění postarali pánové z National Board of Review. Tohle recenzentské sdružení potvrdilo, že nový Šílený Max nezasáhne jen do… (více)

Reklama

Reklama