Reklama

Reklama

Neutečeš

  • USA It Follows (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Devatenáctiletá Jay se po příjemné chvilce na zadní sedačce auta se sympatickým mladíkem ocitne svázaná v opuštěné továrně. A mladík ji zpovzdálí opatrně pozoruje. Čeká na okamžik, kdy se objeví démoni. Na okamžik, kdy to pro něj celé skončí a pro ni naopak začne. Nekonečná noční můra. Tyto až příliš reálné přízraky jsou součástí prokletí, které si jeho oběti předávají sexem jako štafetový kolík. A pro Jay původně slibný večer nakonec skončí tím nejhorším možným způsobem. Její milenec ji uprostřed ulice vyhodí svázanou a polonahou z auta a navíc od něj převzala kletbu spojenou s pronásledováním a útoky přízraků, které s ní od této chvíle budou na každém kroku. Její život se smrskne na nekonečný a všudypřítomný strach, před kterým nemá kam uniknout. Jay se svých zjevení může zbavit jedině tak, že je předá někomu dalšímu. Podaří se jí uniknout? (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (636)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nebudu se tady prsit, jak je to jasná pětka. Není. Ale....těch ale je tolik, že si neodpustím otřepanou, a přídavné jméno "otřepaný" použiju v tomto komentáři zcela jistě naposled, frázi "mezi slepými jednooký králem". Zápletkou budiž mustr Kruhu, což teda nemusí někomu zas až tak vonět, jenže zákeřný způsob nákazy si nezavdá s HIV-tutovka, což dává filmu s teenagerskýma hrdina malinko jiný vert. Někoho zamrzí, že to ve výsledku není úplná králičárňa, jak by to mohlo vyznít, mě teda upřímně taky, protože po promiskuitě To Pronásleduje nejradši, ale lezl jsem do kina spolu s dalšíma všeho všudy čtyřma lidma na horor, že. A věřte nebo ne, já slavím, protože dá se bát! Prázdný sál udělal svoje, a i když To Pronásleduje hooooooodně pomalu, fest plíživě a skrblíkovsky nadávkovaně, Pronásleduje To hodně nekompromisně a nebojím se zkonstatovat, že děsivě. A teď - co to kurva je Disasterpeace? Nevím, ale vím, že intenzivnější hororovou hudbu od Sinistera pohledáte jen těžko. Takže když to shrnu, tak tady máme originální atmosférický horor se sympatickýma hrdinama, který je nabušeně hudebně zintenzivněný a který dokáže ve vlnách slušně vyděsit. Chybí gore, chybí nahota, chybí prequel a sequel, kterých se ale beztak brzo dočkáme. Když posčítám všecky ale, co víc si přát? Doporučuju! ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nikdy nesúložte s cudzincom. Ak s nim už súložíte, použite kondóm, inak by sa na vás mohla preniesť "kliatba". Výborná atmosféra, skvelá kamera, naozaj mrazivých 100 minút, ktoré mi v mnohom pripomínali Nezvratný osud, aj keď sa tématom jednalo o niečo úplne iné. Škoda ale pokazeného záveru a predovšetkým zbytočnej, bazénovej scény. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších hororů, nad jehož tématikou jsem se nejednou zamýšlel a polemizoval tak, jaké by to asi bylo mít podobnou bytost v patách. Obzvláště zajímavé mi připadají návrhy, jak se podoného monstra zbavit a v případě odmítnutí předat štafetu (ať už z jakéhokoli důvodu), by mne zajímaly případné rozvrhy cesty po světě. Tak daleko však film nezacházel. Dlouhá léta jsem v očekávání vyhlížel jedničku, až nakonec vyšlo alespoň něco velmi podobné: Smile. Asi začínám být nenasytný, neboť jsem to shlédl teprve včera a již se těším na volné pokračování něčeho dalšího na tento způsob. 80% (Edit: 07.11.22) ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Klobúk dole pred celkovým konceptom. It Follows nie že v žiadnom prípade ďalším blbým teenagerským hororom. Je relatívne ambiciózny a snaží sa ísť vec inak. Vo výsledku však neohúri. Dejovo je to príšerne prázdne a zmätené, navyše v druhom pláne totálne nefunkčné. A tá úžasná atmosféra vychádzajúca z 80´s žánroviek (výprava, kamera a hudba sú naozaj fantastické) to potiahne maximálne na hodinku. Klasický festivalový hype za slabších 7/10. Ale záverečná scéna je parádna a strašne sa teším čo Mitchell natočí najbližšie, pretože evidentne má veľký talent. Akurát nabudúce by nebolo odveci si postrážiť scenár alebo strižňu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Duchařská historka o tom, jak se stát děvkou. Obecně duchařiny moc nemusím, jelikož většina je jich trapných a nestrašidelných. Tento snímek má ale vydařenou atmosféru, které pomáhají kamera a hudba (snad i proto, že jsou v ní slyšet všechny báječné italské horrorové soundtracky). Děsivý ne, ale zvláštně zneklidňující. Původně jsem uvažoval o 3*, jenže bazénová scéna mé hodnocení zvedla. Škoda jen hloupého useknutého konce. Tvůrci očividně nevěděli, jak dál, a tak se z toho vyvlékli. p.s. jde asi spíše o démona, jelikož duchové většinou nerozbíjejí okna kamenem....ale to nevadí... ()

Galerie (49)

Zajímavosti (8)

  • Jméno Jay (Maika Monroe), které nosí hlavní hrdinka, je zkrácenina z Jamie. Je to odkaz na kultovní hororovou herečku Jamie Lee Curtis, která hrála v sérii Halloween. Ve filmu má Jay mladší sestru Kelly. V reálném životě má Jamie Lee Curtis také mladší sestru jménem Kelly. (MrPierc)
  • Koncept filmu vychádza z opakujúcej sa nočnej mory, ktorú mal režisér (David Robert Mitchell). Ten tvrdí, že niekto sa k nemu neustále pomaly približoval. (Pat.Ko)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

02.12.2015

Oscarová sezóna pomalu začíná a jako tradičně se o první důležitá ocenění postarali pánové z National Board of Review. Tohle recenzentské sdružení potvrdilo, že nový Šílený Max nezasáhne jen do… (více)

Reklama

Reklama