Reklama

Reklama

Volání netvora: Příběh života

  • Česko Volání netvora (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Dvanáctiletý Conor O'Malley (Lewis MacDougall) se chystá uniknout do fantastického světa netvorů a pohádek. Vyrovnává se s nemocí své matky (Felicity Jones), kvůli které musí Conor trávit čas se svou nepříliš sympatickou babičkou (Sigourney Weaver). Navštěvuje jednu z britských škol, kde se každý den musí potýkat s akademickým nezájmem a šikanou za strany spolužáků. Protože Conorův otec (Toby Kebbell) se odstěhoval do tisíce mil vzdálené Ameriky, prahne chlapec po někom, kdo by ho vedl. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (18)

Trailer 4

Recenze (324)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nemilosrdná pohádka. Bez uhlazování a lakování narůžovo ukazuje svět malého kluka, který se mu rozpadá, protože kluk přichází o základní oporu. Tisový obr klukovi pomáhá dostat se přes tuhle propast, ale dělá to krutě otevřeně. Nabídne mu sice pomocnou ruku, ale ta je plná trnů, protože obr ho nechce připravit na sen, ale na realitu. Proto ty nejednoznačné pohádky, které vypráví (i když s pohádkou o apatykáři a knězi morálně nesouhlasím – apatykář rozhodně nebyl v žádném ohledu ušlechtilý muž). ____ Mám ráda ponuré pohádky, i když tahle byla ponurá možná až příliš – a to dotekem skutečnosti. Zajímavá animace pohádek, skvělé prolínání fantazie a reality, Sigourney jako čupr ledová babička a ten malý kluk, co hrál, jakoby byl placený za každou slzu, kterou vyloudí z diváků. ___ Pokud se nebojíte smutku, s chutí do toho! ()

classic 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitne vyrozprávaný film, prostredníctvom dojemnej a citlivej réžii Juana Bayonu, o jednom chlapcovi Connorovi, ktorého poriadne plieska PUBERTA, jeho otec sa odsťahoval do Ameriky, v škole je šikanovaný, a to preto, lebo to chce, matka mu leží na smrteľnej posteli, a k tomu sníva živé sny, kde sa mu premietne zázračný STROM, ktorý mu povie 3 príbehy... Toto sa nedá absolútne porovnávať s „konkurenčným” nepodarkom Stevena Spielberga - The BFG, čo bola pre mňa maximálna sprostá hlúposť, na ktorú sa nedalo takmer vôbec pozerať !!! Bayona je oveľa múdrejší, ako klasický, bývalý velikán kinematografie Spielberg, ktorým už pár rokov, nie je. Má k dispozícii perfektné obsadenie, kde spomeniem aj Liama Neesona, ktorý prepožičal svoj rázny hlas - nežijúcej postave - Netvora, Príšery, akéhosi magického stromu. Ten naučil Connora, ako sa pozviechať, z blížiacej sa smrti svojej matky, s ktorou sa nemôže zmieriť, pritom vie, že čo sa blíži. Lewis MacDougall podáva naprosto strhujúci herecký výkon, na aký sa nezabúda, môže sa oprieť o Liama, ale aj o „chorú mamu” Felicity Jones, ktorá dokazuje, že ak má po ruke - dobrý scenár, dokáže s garanciou stelesniť svoju postavu. Sigourney Weaver si zahrala chlapcovu starkú, a taktiež nemám, čo vytknúť. Scenár, kamera, strih a hudba, je grandiózna. Animácia v troch príbehoch, ktoré hovorí strom, nemá žiadnu chybičku krásy. Toto je tak schopný film, že bodaj by takých bolo do budúcna ešte viac ! ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film o chlapci, který prožívá tragické období, kdy mu umírá matka. Film je hodně depresivní a prolínají se zde fantazie chlapce, v podobě stromového netvora, který metaforicky vypráví chlapci příběhy, vztahující se k tragické životní události. Během filmu není přesně jasné, co vše je realita, co smyšlené představy hrdiny, ale jako celek to příliš nefunguje. Scénář je originální, o tom žádná, ale není zde žádný moment, který by stal podruhé za shlédnutí a který by dokázal něčím strhnout. Vypadá to díky trikům, animaci velmi pěkně, ale jinak zklamání.......5/10 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Za hlavní klad celého filmu považuji hlas Liama Neesona, hlavní postava byla nesympatická až na půdu, a kdyby to záleželo na mně, potkala by toho odporného zmetka velice rychle nějaká krutá a hlavně smrtelná nehoda. Fangorn byl ale tak přesvědčivý, že jsem stále očekával příchod Sarumana. Příběh byl jedním z celé řady řady na city útočících projektů, jen ho tentokrát doplnil přerostlý tis a pár kreslených příběhů, a to mi nestačilo. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pribeh v ktorom sa maly chlapec cez rozpravkove pribehy vyrovnava s krutou realitou v ktorej mu zomiera matka. Pacil sa mi ten originalny koncept a spickovo prevedena technicka stranka, ktora vyzera pôsobivo. Vdaka tomu aj taky odporca fantasy ako som ja dokazal prezit tento film bez nutkania ho pretacat. Bohuzial ta dramaticka linia na mna nefungovala az tak ako som dufal a na konci sa ziadne velke dojatie u mna nedostavilo. Holt postavy si ma uplne neziskali. Prekvapila ma len Felicity Jones v ulohe umierajucej matky, ktoru som vôbec nespoznal. Predviedla ovela lepsi vykon ako v Star Wars. Takze celkovo sa jedna o originalny solidne natoceny film, ktory môze priaznivcov fantasy nadchnut ovela viac ako mna. 6/10. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (19)

  • Kostel, který se objevuje ve filmu, je St Thomas' Church, Friarmere, který byla uzavřen v roce 1963. (ARI50)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2016 na Torontském IFF. (Varan)

Související novinky

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

01.08.2017

Na šestém ročníku setkání filmových fanoušků již tento víkend nejen, že poběží největší filmové pecky roku jako Dunkirk, Strážci Galaxie Vol. 2 nebo sexy novinka Atomic Blonde, ale taky se bude… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Jurský svět 2 má režiséra

Jurský svět 2 má režiséra

19.04.2016

Tržby Jurského světa zůstávají asi největší filmovou záhadou loňského roku. 1,67 miliardy dolarů nečekali ani ti největší optimisté, studio Universal každopádně nezaváhalo a prakticky ihned oznámilo… (více)

Co čeká Liama Neesona?

Co čeká Liama Neesona?

22.09.2015

Jak jste se mohli dočíst včera, televizní verze 96 hodin se obejde bez Liama Neesona. Třiašedesátiletého drsňáka ale budou plná kina, nedávno totiž dotočil drama Silence Martina Scorseseho (Vlk z… (více)

Reklama

Reklama