Reklama

Reklama

V původním a velmi poutavém snímku, plném živých hudebních vystoupení, Streep ztvárňuje postavu Ricki Rendazzové, slavné kytaristky, která se ve snaze splnit si své sny o rockandrollové slávě dopustila nepřeberného množství životních chyb. Během návratu domů dostává tváří v tvář své rodině šanci tyto chyby napravit a změnit se. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (133)

carly 

všechny recenze uživatele

Film sa dosť pomaly rozbiehal a v jednom momente úplne zabrzdil. Ale našťastie potom nabral druhý dych a išlo sa až do príjemného konca. Nie som si istá, čo malo byť hlavným motívom filmu, pre mňa asi to, že nikdy nie je neskoro na druhú šancu. Hudba bola ale fakt dobrá. Aj Meryl Aj Mamie. A celá časť so svadbou sa naozaj vydarila. Nebolo to zlé, ale druhý krát ten film asi pozerať nebudem. ()

Tosca 

všechny recenze uživatele

Meryl Streep jako obvykle skvělá herecky a zde i pěvecky a jako kytaristka - díky hudbě má ten film energii a šťávu, které jinak zoufale chybějí scénáři a celému příběhu. Co možností zůstalo nevyužito, až je mi to opravdu líto. Tak trochu mi to připomíná Železnou lady v tom smyslu, že skvělá Streep, ale celkově nijak zvlášť dobrý film a scénář. Pozitivní ovšem je, že navdory mnoha klišé se film vyhnul sladkobolnému happyendu. Když "zelenou" (ekologickou) svatbu Rickiina syna svým hudebním vystoupením naruší Ricki and the Flash, je to paráda! A bože, ten hrozný český název... ale že se zase divím... 70 % - hlavně díky Meryl a její dceři a té hudbě. /// Ke komentáři Fretakata: Není pravda, že se Streep a její dcera nesnášejí, naopak mají pěkný vztah, to režisér po nich chtěl, aby v čase natáčení spolu nemluvily a vzniklo tak odcizení, které se přenese i na plátno. Obě herečky pak říkaly, jak to pro ně bylo těžké, ale že to jejich rolím pomohlo... (Nevím, odkud se pak berou takové drby nebo zkreslení...) ()

Reklama

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Podle komentářů toto oslovilo asi více ženy - a potom ještě mě. Chlapi, kteří film totálně strhali, by asi chtěli, aby se tam hrál fotbal, ale tuhle debilní hru a všechno co se kolem ní děje nemusím. Pokud by filmová Ricky zůstala jen prodavačkou a neupsala se celoživotně rocku, asi by to celé bylo o ničem. Ale právě tato kombinace, láska (až posedlost) k rocku a konzervativní rodina dávají filmu ty správné grády. Není omluvou, že Ricky opustila rodinu a jela si ve svém koníčku, ale tohle dělá spousta rockerů, akorát že to bývají chlapi. Takže příběh dost slušně popisoval dění na obou stranách fronty. Živá vystoupení místní kapely dodaly milý ráz a za potěšení hudbou je ta čtvrtá *. Jinak spíše než komedie je to drama. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Opět člověk žasne nad neuvěřitelnou chameleónovitostí M. Streep, která zahraje opravdu všechno. Je taky to jediné , co posouvá film alespoň na střední laťku , protože jinak jde o tisíckrát viděné téma rozklížené rodiny. Ale najde se pár vtipných okamžiků , a potěšila hudba a nestárnoucí Rick Springfield. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Nikdy není pozdě je vlastně film o ničem. Má v sobě jednu jedinou zajímavou myšlenku. Ukázal vlastně to, co filmy obvykle neukáží. Meryl Streep je rockerka, která šla za svým snem. Vybrala si kariéru hudebnice před rodinou. A i když nechci říct, že si zvorala život, tak slávu a peníze rozhodně nezískala. Její rodina jí nesnáší, děti prakticky neznají a ona sama ví, že to celý po*ělala. Meryl Streep ukazuje, že hrát umí perfektně. Zvládá svou nespoutanou postavu i snahu být matkou dobře. Proto je škoda, že okolo ní nedokázal Jonathan Demme postavit film, který by tak šíleně nenudil a při jehož sledování jsem se ani jednou neusmál ani nedojal. Když tu už byla scéna potenciálně vtipná, je utnutá a nebo totálně zahraná do ztracena. A tak to je s celým filmem. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu se objevilo několik chyb spojených s americkým městem Indianapolis ve státě Indiana. Ricki (Meryl Streep) sem například letěla s leteckými aeroliniemi JetBlue, ty však na této trase nelétají. Chyba se také objevila, když Ricki vystupuje z taxíku v Indianapolis. Ten má na boku napsaný zkrácený název města "Indi", tato zkratka se však správně píše "Indy".
    (hansel97)
  • Film je věnován památce baskytaristy Ricka Rosase, který zemřel těsně po dokončení filmu. Rick se podílel na tvorbě Neila Younga, dlouhá léta s ním hrál ve skupině Crazy Horse. (jezurka42)

Reklama

Reklama