Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka o tom, jak je důležité mít svého rybodlaka, a taky o tom, jak překonat osudovou kletbu i kouzla, která je snadné zneužít... Království tří rybníků postihla zlá kletba. Nadsmyslné bytosti odčarovaly ze zdejších rybníků všechny ryby, aby vytrestaly domýšlivého krále Boleslava. Jenže tento trest se obrátil především proti poddaným. Zmizení ryb, hlavního domácího produktu, je zbavilo tradiční možnosti obživy a zlikvidovalo jejich živnosti. Svou nespokojenost dávají stále hlasitěji najevo. I uvnitř královské rodiny se zahušťují vztahy. Králova dcera, princezna Lidunka, má úplně jinou představu o životě než její macecha. Chce navazovat na tradiční úlohu, kterou mladé ženy v tomto království vždy naplňovaly, ale stává se jednou z hlavních postav dění, v němž se o své místo na výsluní přetahuje několik vychytralých podvodníků. Nejvíc podfukář a zloděj Nikdáš, který nadsmyslným bytostem ukradl kouzelný proutek a má najednou v rukou velkou moc. V pravý čas se ale objeví mladý rybář Ludvík. Bude to právě on, kdo překoná kletbu, zachrání království a získá ruku princezny? (Česká televize)

(více)

Recenze (432)

bourec 

všechny recenze uživatele

Co bysme vod tohodle blba chtěly.Jedině snad František je děvkař u mě bodovalo,a to hlavně za Poláška,protože zpětně i tohle je režijně i scénáristicky slabota,ale tenhle děsnej příběh,s děsně přehrávajícíma hercema,navíc spousty těch postav se tam jen tak plácá.Musim přiznat ,že po hodině sem to stopnul,bohužel za dvd Tři bratři,což je taky srajda.10%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já bych rád, kdyby si tvůrci při psaní dialogů pro pohádku uvědomili, že je píšou pro malé děti a že obdarovávat je slovníkem čtvrtý cenový skupiny není zrovna moc pohádkové. Mám pochopení pro modernizace pohádek, ale mělo by to mít nějaký tempo a atmosféru a to jsem tady naprosto postrádal. Je mně to líto, herce co zde hráli mám z většiny rád a vysloveně bažím po kvalitní nové pohádce a jsem hrozně vstřícně naladěn, ale za takovouhle facku pohádkovému světu nemůžu jinak, sorry. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Komoří je pěkný všivàk, Liška je bohužel stejný jako vždy, hraje tu svoji jedinou roli a už značně nudí. A tak díky za Zuzanu Bydžovskou a především za roztomile laxního kata Norberta Lichého. Nejvtipnější mi z celé pohádky přišel odmítavý zvuk z MS Windows, když proutek odmítal vykonat nějaký příkaz, což je trochu málo. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Kdyby byly v rybníce ryby nebyla by v televizi o letošních Vánocích k vidění takhle poťouchlá pohádka o bezprizorním rybodlakovi, marnivé prostopášné královně a princezně, která posiluje, aby uzvedla svého budoucího chotě. Ale že ryby v celém království kvůli ukradenému rybímu oku nebyly, tak díky tomu vznikl tenhle ztřeštěný pohádkový svět naruby, ze kterého všem zůstává rozum stát jak mávnutím kouzelného windows proutku .. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Fajn námět a prostředí a sympatický přístup k humoru. Kdyby byly ryby je moderní pohádka, a tak se hrdinové častují dvojsmysly a vystupuje tu třeba rybodlak. Takové pojetí mi sedlo. Ale... pohádka se hrozně vleče, to tempo je místy pekelné. Opět se potvrzuje, že kvalitní dramaturg by se měl vyvažovat zlatem. Trápení nad stavem současných pohádek pokračuje. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Přípravy na natáčení zabraly 2 roky. (M.B)
  • Natáčelo se na Štampachu u Mělníka nebo na zámečku v Třebešicích. (M.B)

Reklama

Reklama