Reklama

Reklama

Grimsby

  • Velká Británie The Brothers Grimsby (více)
Trailer 1
Velká Británie / Austrálie / USA, 2016, 83 min

Obsahy(1)

Nobby (Sacha Baron Cohen) má všechno, co si muž z Grimsby může přát – 9 dětí a přítelkyni (Rebel Wilson), kterou nade vše miluje. Chybí mu jen jediné: jeho mladší bratr Sebastian (Mark Strong), kterého už 28 let marně hledá. Když Nobby svého bratra konečně najde, netuší, že má před sebou nejnebezpečnějšího agenta MI6, který právě odhalil tajné plány teroristického útoku. Sebastian je však křivě obviněn a dává se na útěk. S hrůzou si uvědomí, že pokud má zachránit svět, neobejde se bez pomoci největšího blbce na zemi - svého bratra. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (611)

tron 

všechny recenze uživatele

„Podarilo sa ti za pár sekúnd to, čo Voldemort nezvládol behom ôsmich filmov.“ O neúspech si Grimsby koledoval, keďže diváci nevedeli, čo si majú myslieť o už na pohľad zvláštnom mixe brutálnej boratovskej komédie s nezáživnou špionážnou paródiou s jedným z najnesympatickejších hercov súčasného Hollywoodu (alias s Markom Strongom). Výsledok? Akcia je dobrá, ale do snímky s Cohenom sa nehodí, scenár nemá zmysel rozoberať (nudné flashbacky do detstva bratov, míííííímoriadne nelogické scény – keď ho odzadu objal, nevidel pušku?) a ak v budúcnosti uvidím čo najmenej filmov so Strongom, tým lepšie pre mňa a tým pádom pre svet. No ak si toto všetko odmyslíme, čakajú nás dve hrste humoru, aký momentálne asi nikto v mainstreamovej kinematografii nemá odvahu čo i len dať na papier, nieto ešte reálne nakrútiť a následne poslať do kín. Len on - Sacha Baron Cohen. Na vysávanie jedu sa proste NEDÁ zabudnúť (a to je možno dôvod, pre ktorý tvorcovia „museli“ obsadiť nič-moc Stronga: nikto iný takú scénu skrátka nechcel hrať). Rovnako tak sa nedá zabudnúť na viaczmyselný dialóg o upchanom WC a šok budí i scéna so slonmi. A penis černošského chlapčeka, tínedžer na vozíku, Vin Diesel, Bill Cosby, Divoký Django, Ben Kingsley, Skeletor, no a samozrejme Daniel Radcliffe. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

V žánru nechutná ujetá komedie už se považuji pomalu za starýho kozáka a asi už mě nemůže nic překvapit. Cohen už má svůj vrchol (Diktátor) za sebou a jenom recykluje a zkouší vymejšlet nový odpornosti. Teda na druhou stranu když si člověk odmyslí ty tradiční anální a vaginální fóry bez kterých by to prostě nešlo, tak to je docela bžunda ne, že ne. Některý hlášky a situace jsou super a díky vražednýmu tempu to skončí dřív než to začne bejt trapný. Já určitě tímhle humorem neopovrhuju jenom se to začíná trochu opakovat a těžko přijít s něčím novým. Jinak kromě humoru má film i dost akčních scén, ale ty snad stříhal Megaton či co. Třeba ta úvodní z pohledu první osoby je fajn nápad, ale není v ní lautr nic vidět. No vzhledem k režisérovi nic divnýho pořád mám v paměti tu hroznou prasárnu Kurvýr 2 Humoru pevně vládne Cohen, ale překvapivě zdatně mu sekunduje i Strong a nechá se zatahovat do všech nechutností. To jsem docela čuměl, měl jsem ho dosud za relativně seriózního herce, ale tady na všechny ty prasárny přistoupil a netvářil se, že by ho nějak pohoršovali. Jedinej kdo se v tomhle filmu bere smrtelně vážně je Adkins alias Ukrajinskej Ben Afleck. No má všeho všudy asi 5 minut, řekne asi 20 slov a hodí si bitku z Cohenem (to mě taky docela dostalo) pak zdechne, ale svoje si odehraje mě se líbil štěknul si na plátně a navíc si nemyslím, že budeme mít někdy ještě možnost v nějakým filmu vidět jak se Boyka řeže s Boratem. Takže dojmy vesměs pozitivní. Uvažoval jsem o 4*, ale 3* budou lepší. Je to celkem solidní recyklace, ale nesednu si z toho na prdel. Byli tu v tomhle směru už lepší kousky.65% ()

Reklama

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Debilní a nechutná prasárna, přesně jak to mám rád. Na nic nemyslet a užít si hodinu a půl naprosto imbecilního, ale přesto geniálního humoru, kterej by normální člověk prostě nevymyslel. Hlaškující a parodující akční jízda, která by nebavila jen naprostýho suchara. Lámal jsem se smíchy od začátku až do konce. A že ta akce byla taky špičková. Kratší stopáž utekla jako voda a za čas si to musím prostě dát ještě jednou, protože to člověk napoprvé jen tak nezpracuje. Sacha odvedl skvělou práci, Mark Strong sekundoval svojí vážnou roli úplně na jedničku a potěšil Scott Adkins v roli "zbytečného" záporáka. Britové prostě umí a ta britská angličtina byla top. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

VÍTÁ VÁS GRIMSBY, SESTERSKÉ MĚSTO ČERNOBYLU… /// Můj brácha má prima bráchu, aneb vlhkej sen všech hooligans (zachránit svět? Hovno, vyhrát FIFA World Cup!) dostal konkrétní podobu – ksicht Sachi Barona Cohena! Mimochodem, ten se konečně ve fekálních zvratcích našel s Rebel Wilson (a sluší jim to!). Nechutnosti (připravte se na neuvěřitelně hnusácký gagy!) jsou uzemněný dobrejma (vobčas fakt skvělejma) perlama! Do toho akce, kterou Louis Leterrier zvládá i „z první osoby“. Cože? Dávám čtyři? Začínám si myslet, že „Rychle a zběsile“ se točí kvůli mně… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Během jednoho dne dokážu vysát chlapovi koule a mít natrhlou řiť od sloního ptáka. 2.) Mám dojem, že mi hrabe. Pletu se? 3.) Thx za titule „pablo_almaro“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR **** AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přestávám Letteriera považovat za režiséra. Podfukáři byli vcelku ještě snesitelní, ale Grimsby zklamal. Nebýt vynikající sloní scény, u které jsem se musel opravdu rozchechat na celé kolo, prakticky by se jednalo o nekoukatelnou záležitost. Sloní scéna se ovšem vymyká prakticky čemukoliv čeho jsme byli kdy svědky v jakémkoliv filmu. Uvažte sami. Dva chlápci se schovají před odtřelovači ve sloním stádu a to tak že vlezou do dělohy slona. Jenže co určitě nepředpokládali bylo, že ostatní samci dostanou zrovna na tu jejich slonici chuť a tak jsme svědky sloního páření se vším všudy. Úroveň vtipů, včetně tohoto je místy otřesná a Cohen to tenkokráte opravdu přehnal. Tohle alterego je jeho nejslabším. 50% PS: O půl roku později přichází šok. Cohenovka opět funguje přesně tak jak má a vše je naprosto v pořádku. 75% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (22)

  • Natáčanie filmu začalo 4. júna 2014 a trvalo zhruba šesť týždňov. (MikaelSVK)
  • Okrem Veľkej Británie sa filmovalo aj v Juhoafrickej republike, predovšetkým v okolí Kapského mesta. Na tomto mieste sa filmovali aj scény, ktoré sa odohrávali na fiktívnych MS vo futbale v juhoamerickom Chile. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama