Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 50 před Kristem. Celá Galie trpí v obležení Římanů... Celá?!? Ale kdeže! Julius Caesar je bezesporu vynikající stratég a vojevůdce, který dosud nenašel přemožitele. Jen hrstka nepoddajných Galů se nadále vysmívá přímo do zobáku slavného římského orla a odolává jeho válečným výpadům. Nyní má Caesar geniálně lstivý plán, jak se drzých Galů zbavit jednou provždy: svést prostoduché vesničany kouzlem civilizace v podobě monumentálních římských staveb. Tedy, vlastně se jedná o kompletní vykácení lesů a výstavbu mramoráků (předchůdce dnešních paneláků)... Ale rozhodně s honosným názvem – Sídliště Bohů. Jenže Asterix a Obelix svou malou vesnici, ukrytou v hlubokém lese, oplývajícím chutnými divočáky, nadevše milují. Přece nedopustí, aby se z jejich milovaného domova stal pouhý turistický skanzen. Musejí nabrousit veškerý svůj důvtip a pokusit se prohnaného Caesara v této podlé bitvě porazit... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (290)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Lecorbus už vyprojektoval řadu budov, z nichž mnohé dosud stojí." Projekt Sídliště Bohů nemohl mít lepšího architekta a myšlenka zurbanizovat Galy by jistě měla šanci na úspěch, kdyby Julek Cézarů neměl armádu, která se po zkušenostech do boje moc nehrne. Já jsem se tedy bavil při "slušných" rozkazech armádě, při římské byrokracii, při svérázných požadavcích otroků i při náhradní výsadbě stromů. Nicméně nějak nadprůměrně vypečenou zábavu, a vlastně ani moc divočáků, jsem v tomto snímku nepotkal. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Konečne po dlhej dobe Asterix, ktorý mi spravil radosť. Nielen novou výbornou 3D grafikou, ale aj zábavným dobrodružným príbehom, v ktorom sa veľký Caesar rozhodol postaviť hneď v susedstve neohrozenej dedinky Galov sídlisko s mrakodrapmi. Už len ten kontrast, kde na jednej strane je ultramoderné mesto a moderná civilizácia a na strane druhej barbarský svet a stará známa dedinka kde sa predávajú hlavne ryby a štíty, ma náramne pobavil. Nehovoriac o problémoch, ktoré sa vyskytli pri stavbe a spolunažívaní oboch svetov. Výborný animák na oddych a relax po nedeľnom obede. 80/100 ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Absolútne najlepší filmový Astérix (hlavne vedľa tých hraných ohavností) a jeden z najzábavnejších animovaných filmov posledných rokov. Perfektná a dokonale využitá zápletka (klobúk dolu pred scenáristami), záplava vtipných nápadov a na európske pomery veľmi dobrá animácia. Navyše je to celé bezchybne v duchu predlohy - vizuálom i príbehom. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

První 3D Asterix rozhodně poráží hrané Asterixe a co se týká zábavnosti, tak u mě vyhrává i nad původními 2D Asterixama. Už je to jen o díle a o tématu, ale není to tím, že by kvalita filmu byla špatná. Má to spád, má to náboj a baví neuvěřitelně celou dobu až do konce. Pokud bude vypadat takto další, tak jen tak dále! 95% ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Mám takový pocit, že kouzlo Asterixových komiksů se na plátno přenáší dost těžko. Hrané "adaptace" spousta lidí z různých důvodů nezkousla (já ovšem patřím k těm, kteří například "Misi Kleopatru" statečně hájí) a tohle zpracování mě přestalo bavit v okamžiku, kdy se odchýlilo od psané předlohy. Přesto se ale jedná o slušnou zábavu pro děti i dospělé. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Vo filme je viacero odkazov na iné filmy. Keď v závere Obelix behá po múre a hádže po Rimanoch, je odkazom na film King Kong (1993). Panoramix v závere vypustí čarovný nápoj zhora na Galov, jeden z nich drží Asterixa ako Kopa v Leví kráľ (1994). Panoramix pred Rimanmi chce uchrániť čarovný nápoj a povie formulku "neprejdete", čo povedal Gandalf v Pán prsteňov: Spoločenstvo Prsteňa (2001). (megajalec)
  • Jedna z postáv sa volá "Travaillerpluspourgagnerplus", čo znamená: pracuj viac, aby si zarobil viac. Bol to slogan Nicolasa Sarkozyho, keď kandidoval za prezidenta Francúzska. (megajalec)
  • Film se stal komerčně nejúspěšnějším animovaným filmem ve Francii v roce 2014 a vydělal v ní 26,6 milionů amerických dolarů. Po celém světě pak 51 milionů dolarů, avšak film nebyl nikdy promítán v USA. (mar48)

Reklama

Reklama