Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 50 před Kristem. Celá Galie trpí v obležení Římanů... Celá?!? Ale kdeže! Julius Caesar je bezesporu vynikající stratég a vojevůdce, který dosud nenašel přemožitele. Jen hrstka nepoddajných Galů se nadále vysmívá přímo do zobáku slavného římského orla a odolává jeho válečným výpadům. Nyní má Caesar geniálně lstivý plán, jak se drzých Galů zbavit jednou provždy: svést prostoduché vesničany kouzlem civilizace v podobě monumentálních římských staveb. Tedy, vlastně se jedná o kompletní vykácení lesů a výstavbu mramoráků (předchůdce dnešních paneláků)... Ale rozhodně s honosným názvem – Sídliště Bohů. Jenže Asterix a Obelix svou malou vesnici, ukrytou v hlubokém lese, oplývajícím chutnými divočáky, nadevše milují. Přece nedopustí, aby se z jejich milovaného domova stal pouhý turistický skanzen. Musejí nabrousit veškerý svůj důvtip a pokusit se prohnaného Caesara v této podlé bitvě porazit... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (290)

misterz 

všechny recenze uživatele

Konečne po dlhej dobe Asterix, ktorý mi spravil radosť. Nielen novou výbornou 3D grafikou, ale aj zábavným dobrodružným príbehom, v ktorom sa veľký Caesar rozhodol postaviť hneď v susedstve neohrozenej dedinky Galov sídlisko s mrakodrapmi. Už len ten kontrast, kde na jednej strane je ultramoderné mesto a moderná civilizácia a na strane druhej barbarský svet a stará známa dedinka kde sa predávajú hlavne ryby a štíty, ma náramne pobavil. Nehovoriac o problémoch, ktoré sa vyskytli pri stavbe a spolunažívaní oboch svetov. Výborný animák na oddych a relax po nedeľnom obede. 80/100 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je návrat jako blázen. Skoro mě i mrzí, že jsem na snímek nešel do kina a viděl ho až v televizi. Trochu jsem se bál toho, že postavičky jsou 3D animované, ale vůbec to Asterixovi ani Obelixovi neuškodilo. Je to vtipné, je to místy správně sžíravé, jednoduše návrat k tomu nejlepšímu, a to v podstatě po více jak po třiceti letech. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jako na úplně čistejch pět hvězd to není, ale ta radost z toho, že po čtyřech hranejch (a různě kvalitních) a přiznejme si to, o dost slabších dílech je tu konečně starý dobrý animovaný Asterix, který se nemá za co stydět. Ani za velice slušnou animaci (která je zátoveň i poměrně neobvyklá) ani se zpracováním jednoho z mých nejoblíbenějších příběhů, Sídliště bohů. V tom filmu je absolutně všechno, co dělá Asterixe Asterixem. Nádherná, pohodová atmosféra, která funguje na papírech fungovala i tady, nechyběl César, římani, honba za divočáky ani bitky ve vesnici, všichni dostali svůj prostor a pokud vím, tak ani příběh nebyl nijak převratně změněn, takže za mě spokojenost. Neuvěřitelná legrace, neskutečné fóry, ohromná zábava, spoustu fantastických nápadů a zápletka vyždímaná na maximum, tempo je skvělé, délka akorát a ani chvíli to nenudí. Český dabing sice mohl být místy lepší, ale díkybohu za klasiku - Trávníčka a Štěpničku. Takhle ty Asterixe měli dělat celou dobu, a doufám, že budou pokračovat, protože kdyby ne, tak by to byla fakt škoda a třeba takový Velký příkop bych v této podobě viděl hrozně rád. A i když nejlepším (nejen) kresleným Asterixem zůstává 12 úkolů, tohle je nejlepší Asterix od roku 1999 a to už prostě něco znamená! Naprostá paráda a absolutní spokojenost. 95%. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí Tajemství kouzelného lektvaru jsem se rozhodl koukout i na předchozí díl. .. No a neurazil, vlastně nejednou potěšil svými usměvavými vizualizacemi divočáků, chytré výsadby stromů, na budoucnost myslících otroků, atd... .. A díky mé oblibě v animácích, tomu ten nadprůměr dám. .... HODNOCENÍ: 70% (4*) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se toho, nebudu lhát, ono 3D provedení těchto klasik už nejednu zabilo (krásný příklad za všechny - Šmoulové), ale nakonec se to povedlo. Pobavil jsem se, bylo to dobře vymyšlené (a s chytrou myšlenkou), nudil jsem se minimálně a o oblibě postav nemám potřebu se nějak rozepisovat, tu mám už z komiksů. K nějakému nadšení u mě sice nedošlo, ale i tak mám dojem, že to snad i byl nejlepší zfilmovaný Asterix - ale zase na druhou stranu, ty starší animáky jsem viděl už pěkně dávno a musel bych si je znova připomenout. Tak jako tak jsem si to užil - jak se říká - jako malý kluk (ačkoli na mě tohle přirovnání platí úplně jinak, já nikdy emoce bůhvíjak neprojevoval ani jako dítě), přece jenom komiksy jsem jako malý četl a mám je rád. Btw překvapilo mě, že zde Asterix s Obelixem byli částečně poraženi, to jsem snad ještě nikde jak neviděl, tak nečetl. 4* ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Jedna z postáv sa volá "Travaillerpluspourgagnerplus", čo znamená: pracuj viac, aby si zarobil viac. Bol to slogan Nicolasa Sarkozyho, keď kandidoval za prezidenta Francúzska. (megajalec)
  • Film se stal komerčně nejúspěšnějším animovaným filmem ve Francii v roce 2014 a vydělal v ní 26,6 milionů amerických dolarů. Po celém světě pak 51 milionů dolarů, avšak film nebyl nikdy promítán v USA. (mar48)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno