Reklama

Reklama

VOD (1)

Nezaměstnaní bratři si najdou práci u detektivní agentury a během stávky přepravců se nechají zatáhnout do bláznivého plánu na dovoz chemikálií do Francie. (Netflix)

Recenze (3)

charles3 

všechny recenze uživatele

Režírující herec R. Lamoureux natočil v 70. letech pět komedií, z toho čtyři válečné: třídílnou sérii o sedmé rotě a Akci Lady Marléne. Tato pátá byla ovšem ze současnosti, i když herecké obsazení zůstalo prakticky stejné: Mondy, Lefebvre, Tornade a sám Lamoureux, jimž zdatně sekundují mj. Tinti, Creton a Marin. Film považuji za stejně zdařilý a po pomalejším rozjezdu nastává ve druhé polovině doslova parádní jízda. Výborná kombinace typické francouzské komedie s prvky "sociálního dramatu", kamiónového filmu a akce s časovým limitem. Kdo ví, jestli se právě tímto film nezalíbil Halu Needhamovi, než natočil své Poldy a bandity :-) ()

curil 

všechny recenze uživatele

Před natočením dalších dvou dílů filmové série "Sedmé roty" se rozhodl režisér Robert Lamoureux realizovat se svými třemi hrdiny z válečného filmu "Kam se poděla sedmá rota?" Pierrem Mondym, Jeanem Lefebvrem a Pierrem Tornadem příběh ze současnosti. Po velkém úspěchu se dostavilo mírné zklamání, vždyť legraci z "boschů" si nenechá žádný frantík ujít. Charakter hlavních postav se liší, nejsou to už naivní vesničané a maloměšťáci, ale spíše nešťastní lidé s existenčními problémy. A pro ně je šance na bohatství velice inspirující i za cenu nějakého porušení zákona. Zajímavá role Jeana Lefebvra jako nezaměstnaného bratra Louise, který nadává svým dětem za vysokoškolská studia, protože po letech lenosti musí nastoupit do práce, aby je mohl podporovat. ()

Reklama

Galerie (1)

Reklama

Reklama