Reklama

Reklama

12 opic

(seriál)
Trailer 1
Dobrodružný / Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 33 h 45 min (Minutáž: 41–47 min)

Hrají:

Aaron Stanford, Amanda Schull, Kirk Acevedo, Noah Bean, Tom Noonan, Željko Ivanek, Emily Hampshire, Shannon Lucio, Ramon De Ocampo, Barbara Sukowa (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(47)

Obsahy(1)

James Cole je poslán z budoucnosti, aby zachránil lidstvo před virem, který v roce 2017 zabije 7 miliard lidí. Musí najít a zabít muže, který virus vypustil... (TV Prima)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (74)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Jedna série a to mi rozhodně stačilo :) Vůbec nemám v plánu dívat se na druhou :D :D :D První díl - ok - zaujalo mě to - proto jsem jela dál :) :) Pak mi začalo lízt na nervy věčné oslovování blonďaté starší paní s brýlemi - "Pane Cole", pak mi začala lízt na nervy blonďatá hlavní představitelka, která nejen, že neustále byla krásná, ale prostě její herecké výkony byly pro mě úděsné :D :D A pak mi začalo být celkem jedno, jak to dopadne, jelikož mezi 5tým a 8mým dílem jsem měla asi 3 měsíce pauzu, páč mě to vůbec nezajímalo :D :D Začala jsem se v tom dost ztrácet, jelikož neustále přeskakování 2017, 2015, 2043 nebo ještě ke všemu, když by se tam objevil nějaký další rok :D :D Takže jsem vlastně už jen čekala na to, zdali někdo další zemře, zdali tedy se to ukončí či jak :D A vůbec jsem nechápala souvislosti a navazující situace (ano - mohla to být moje pozorovatelská chyba či schopnost sledovat a soustředit se). Zděšení nastalo ve chvíli, kdy jsem pochopila, že nezůstane u jediné série :D :D Takže poslední záběr a čao :) Nikdy více :) Nápad dobrý, realizace příšerná :) ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem teda nečekal. Zapomeňte na film, tohle je úplně jiné kafe. I když Bruce Willis je v roli Jamese Colea určitě lepší než tady ten herec, pořád je to super. Je to rozhodně téma, které se dá rozvinout na celý seriál. Mají dva roky na to, aby zabránili globální pandemii. James je vážně bouchač. Jeho tělo je neuvěřitelně vylepšené. Nic pro něj není problém. Ale ani po zabití zdánlivě hlavního záporáka se problém nevyřeší. Toho hraje klasicky Željko Ivanek. Na scénu později přichází Bledý muž a děj se komplikuje. Snad ani nevím, kde začít. No rozhodně je to neuvěřitelně zamotané a s každým dílem se všechno mění. Jeden paradox střídá druhý a vzniká a paralelní realita. Nakonec to všechno bylo dané a prostě se to muselo stát. Spoiler: Až na konci se dostanou do situace, kdy se jim podaří něco změnit. Finále je neuvěřitelně otevřené. Jinak doktorka Casandra Railly je docela kus. ;) Je trochu podobná na Nicole Kidman. Ve 2. sérii pokračuje boj proti 12-ti opicím a Svědkovi. Opět dojde ke spoustě šíleným věcem a vyvrcholí to skvělým finále. 3. série přináší další problémy a paradoxy. Nakonec je všechno úplně jinak, než jsme si mysleli. 4. a poslední série je tu, jedna část děje se odehrává v Praze. Nakonec vše dobřě dopadlo a na většinu otázek bylo odpovězeno. "Cestování časem by nevzniklo bez cestování časem." :D ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

S filmem to doopravdy moc společného nemá. Jak už jsem nejednou napsal, do logiky cestování časem rýpat nehodlám, protože nikdo neví jak přesně funguje. Jestli ovšem předloha nastavila nějaké paradigma, nota bene takové na němž stojí celá pointa, měla by ho adaptace respektovat. Pro scenáristy by to byla určitě výzva a pro znalce Gilliamova díla bohužel velký spoiler. To by byla jen jedna výtka. Postupné zamotávání a vaření z vody na principu "fáze očekávání přechází do fáze zklamání" je ta druhá. Děj běží odnikud nikam. Sotva skupina zlikviduje jednu hrozbu, zhmotní se jiná, která popírá vývoj situace a dosažený pokrok. Zajímalo by mě jak dlouho to diváci vydrží, protože další série jsou némlich to samé, jen ještě zamotanější. K hercům napíšu jen to, že jakkoliv jsem rád že Amanda Schull dostala šanci zazářit v hlavní roli, směřování její postavy jí hází klacky pod nohy, Tom Noonan je úchyl a Kirk Acevedo mě překvapil. Zbytek nestojí za zmínku. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Pilot: Na film zabudnite. Hlavne pretože cestovanie v čase tu má (iné) dôsledky na budúcnosť a tým sa proste mení všetko. Mená scenáristov pre mňa skôr zneistia, Nikita ani Terra Nova nie sú práve chytré veľdiela a veľmi rýchlo začali nudit. Na základe pilotu ale zatiaľ vôbec nedokážem povedať, aká bude dynamika jednotlivých epizód, pilot rozhodne spád mal a nenútil ani k posmešným úškrnom popod nos. Inak postapo budúcnosť neveľmi zaujímavá, do tej rozpočet rozhodne nešiel. Herci dobrí, i keď dúfam, že si nebudú držať len tie dva výrazy (zmätený a v-bolestiach-ale-odhodlaný) dlho. Zatiaľ určite pozriem ďalej. ()

Petaxis 

všechny recenze uživatele

Měla jsem obavy. Velký. Seriál vycházející z tak boží předlohy? To nedopadne dobře... A víte co? Asi ještě žádnej seriál mě nikdy nedokázal tak připutat k obrazovce. Vydržet ten týden čekání na další díl se pro mě stalo utrpením. Jsem prostě unešena, ani náhodou jsem to nečekala. Miluju Colea a Cassie, miluju tu chemii mezi nimi a taky miluju, jak nikdy nepřipustí, aby se jim emoce míchaly do práce. Miluju všechny ty časový skoky, zvraty, ty nervy, který u každýho dílu zažívám. Miluju to napětí, ten spád, akci. Miluju 12 Monkeys. /Druhá série byla o dost horší, téměř jsem to s 12 Monkeys vzdala, třetí série mě zase chytla, i když už tam bylo strašně moc nelogičností, čtvrtá série se dala, jsem ráda, že měl seriál nějaký ukončení i když i to bylo velmi nelogické :) Celkově takové slabší 4*, ale hlavně díky první a třetí sérii :) ()

Galerie (507)

Zajímavosti (2)

  • Psychiatrické centrum, ve kterém je umístěna Jennifer (Emily Hampshire), se jmenuje "J.D. Peoples Psychiatric Treatment Center", pojmenovaný podle scenaristů filmu 12 opic (1995) - Janet a David Peoples. (lost815)
  • Pilotní díl se natáčel v Detroitu v Michiganu a další díly v kanadském Ontáriu. V rámci čtvrté série se filmaři podívali i do České republiky (zejména do Prahy). (lost815)

Související novinky

Sebevražedný oddíl 2 má nové scenáristy

Sebevražedný oddíl 2 má nové scenáristy

11.06.2018

Zatímco hodnocení kritiků nebylo v případě Sebevražedného oddílu nijak oslnivé, po finanční stránce se filmu dařilo. Momentálně tak vzniká pokračování, které do kin pošle zkušený režisér Gavin O… (více)

Reklama

Reklama