Reklama

Reklama

Kam se poděla sedmá rota?

  • Francie Mais où est donc passée la septième compagnie ? (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Vojáci francouzské armády Chaudard, Pithivier a Tassin dostali v létě roku 1940 rozkaz zřídit pozorovatelnu a udržovat spojení, tak, aby jejich armáda mohla co nejlépe a nejrychleji prchat. Německé divize totiž začaly obsazovat Francii mnohem razantněji, než se čekalo. A tak se stalo, že tento "výkvět" francouzského vojenského spojařství zůstal odtržený od své roty, která se dostala do zajetí. Bez velení a bez touhy po hrdinských činech se toto trio rozhodlo připojit k prchající armádě. Ale mezitím se už všude začali roztahovat Němci... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (223)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak nak nevim, proc ma tenhle film nejvyssi hodnoceni ze vsech tri dilu, me prisel nejslabsi. Zacatek a konec filmu je sice krapet akcni a par vtipku se tu najde, ale v case mezi tim se tu jen hlavni hrdinove hodinu poflakujou v lese. Zachranil by to bud lepsi pribeh, nebo aby se tvurci rozhodli, jesli chtej tocit komedii nebo valecnej film, protoze vtipy se daj spocitat na prstech jedny ruky. Ale nejvic by pomohl nejakej vyraznej herec. Nic proti hlavni parte, jsou to vcelku sympataci, jenze tu proste chybi nejaka vyrazna osobnost. Nemusel by to bejt zrovna Funes, ale treba takovej Galabru by urcite stacil. Nicmene, i kdyz jsem se asi nezasmal ani jednou, presto jsem se nenudil. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Moc milá francouzská záležitost s charakteristickou atmosférou francouzských komedií, umocněnou skvělým původním dabingem. Scéna s koupáním byla nejlepší. Celou dobu jsem se, ale bavil (třeba mnohem víc než u takové Stepujicí stonožky) Jean Lefebvre, to fakt hodně táhl a naplno ukázal svůj komediální talent. Jsem spokojen a těším se na druhý díl. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Tady Mirabelka, je to Šípek ? Ne, žádný Šípek, tady velitel Von Kurtell. Zůstaňte na místě, jedeme za vámi...cha cha cháááá. Tak nějak začínají osudy tří hlavních aktérů této lehké, francouzské válečné komedie. Ikdyž starší film, ale do dnes vyvolává úsměv. Jean Lefebure jako Pitiviére, Henri Guybert jako Tassine a Pierr Mondy jako nadrotmistr Chaudard se " rozhodnou " zachránit svojí zajatou Sedmou rotu. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Po letech si pustit sedmou rotu, když mám naváto a jen se bavit jednoduchým, ale precizně provedeným humorem hlavních protagonistů. Žádné velké vymýšlení, pohodové lovení zajíců v lese a pár podfouknutých němčourů. S odstupem času kdo ví, jak vysoko se dá postavit mezi ostatní sedmé roty, ale rozhodně neurazí a pobaví snad i mladšího diváka. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Z francouzského pohledu Druhá světová nevypadá nikterak hrozivě - dokonce ani tenkrát, když německá armáda vítězí na všech frontách. Protože správný Francouz nikdy, za žádných okolností nepropadá panice, hravě se zorientuje v každé situaci, dle potřeby šikovně improvizuje a díky tomu si dokáže vždycky poradit. Pohodová záležitost založená na situačním humoru. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (18)

  • Natáčelo se na spoustě francouzských míst: Cerny, Jouars-Pontchartrain, Bazoches-sur-Guyonne (slavná scéna s obchodem), Rochefort-en-Yvelines, Villiers-le-Mahieu. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)
  • Závěrečná scéna s padákem je založena na skutečném příběhu. 58 francouzských výsadkářů bylo sesazeno do Bretaně ve třech skupinách, v noci ze dne 7. června 1944 s cílem neutralizovat železniční síť, dva dny před vyloděním v Normandii. (Jan.Kanak)
  • Lehký kulomet používaný Tassinem (Aldo Maccione) je francouzský model MAC 24/29 ráže 7,5mm (GordonCZ)

Reklama

Reklama