Reklama

Reklama

Odebrat z přátel

  • USA Unfriended (více)
Trailer 1

Laura Barns byla obyčejná středoškolačka, dokud se na internetu neobjevilo video, které do nechutných detailů prezentovalo, jak se sťala na jednom večírku. Dříve všemi obletovaná kráska veřejnou potupu neustála a spáchala sebevraždu. V den výročí její smrti se partička jejích spolužáků „sejde" na videochatu, kde řeší obvyklé teenagerovské problémy, dokud se do jejich skupiny nenabourá neznámý uživatel s přezdívkou Billie227. Kromě toho, že ho nejde ze soukromé diskuze vyhodit, je na tomto uživateli zvláštní i to, že ho velmi zajímá, kdo nahrál na internet ono nelichotivé video. A pak se do diskuze zapojí i jejich mrtvá spolužačka... Pocit, že jde o nechutný vtip, brzy vystřídá absolutní zděšení všech zúčastněných. Neznámý uživatel totiž nezůstává jen u slovních výhrůžek a za pravdou jde doslova přes jejich mrtvoly. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (440)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Fakt bych to nenazval hororem, ale jako thriller docela slušné, začátek mě vážně nudil, ale jakmile se začala hrát hra, bylo dost zajímavé jak dokážou lidi v takový situaci reagovat. Opravdu jsem si to užíval a nudnější začátek se odpustit dát. Jenom mě opravdu mrzelo a to je asi to nejhorší,že smrti postav prakticky nebyly vidět kvůli zasekanému Skypu. To byla velká škoda, dramatičnosti to spíš ubíralo a také kreativitě na smrti. Ale slušný průměr. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

No bóže, tak se ožrala, poblila a posrala. Pamětníci asi budou souhlasit, že stát se toto před nějakými dvaceti lety, nebylo by z toho takové haló, nicméně v nynější virální době aby se člověk pořád kontroloval.. Což o to, striktně dodržovaný koncept jedné obrazovky notebooku v reálném čase je odvážný, ale sledovat v tomto formátu hysterické uživatele sociálních webových systémů, jak se hroutí pod tíhou okolností, není i přes voyeurismus v každém z nás to pravé, co od filmového média očekávám. Při hodnocení mohla přinést shovívavost kritika sociálních sítí, jenž některé lidi u monitorů natolik sblíží, až jsou v úplné izolaci, nicméně vše se ubíralo prostou cestou záhrobního cyberteroru a já se mohl už jen modlit k vybité baterii či alespoň aby došla matka jednoho z trojčících klientů Zuckerbergovy banky a pověřila jej nadlidským úkolem vynést smetí.. Pokud nám vzniká nový hororový subžánr, preventivně ho odstraňuji do Koše mého interestu. Dislike.. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Dobrá práce, překvapivě. Prvních patnáct minut jsem si říkal, že takový námět to ustojí leda tak na krátkometrážním formátu, ale pak se nezávazná konverzačka naruší, vztahy se začnou hrotit a zlo začne fungovat i skrze maličká okýnka rozmazaného obrazu Skypu, takže vlastně pak už jenom čekáte, kdy se to podělá ve standardní žánrové vysvětlovače a ono… výborný závěr. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

V době cyberbullingu je tenhle film důležitý - v cool kabátu totiž ukazuje (nejen) mlaďochům, co rádi šikanují druhé na internetu, protože prostě můžou, že v životě se za chyby často platí. Parta teenagerů v Unfriended je složená z lidí, které byste za přátele asi nechtěli - jsou povrchní, blbě žvaní, ale jinak průměrní. A taky to nejsou dobří lidé. Vlastně nikdo z nich. Odplatu od napřirozené entity jim svým způsobem přejede. A ona entita je vlastně sama o sobě nejzajímavější postavou filmu - chápete její motivy a dokonce má osobitý a zlý smysl pro humor. No a dalším hrdinou je pak kurzor myši, protože celý film se odehrává na obrazovce počítače - a je to mnohem zajímavější, než by se mohlo zdát. Vadilo mi ovšem to, že film nevysvětlí, ani nenaznačí, jak to onen zlý duch všechno dělá, protože jeho schopnosti jsou až božské. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu mě celkem mile překvapila. Musím se přiznat, že nějakou atmosféru to má a film mě k mému údivu zaujal. V druhé polovině, kdy už se všichni na smrt vyděšení teenagery hystericky hádají a hrají hry na skypu, film ztratil svoje kouzlo a už jsem jen koukal na zbývající čas filmu. Jako celek si ale asi ty tři hvězdičky za nápad a zpracování zaslouží. Ale je to další zbytečný film, který kdyby nebyl, vůbec nic se nestane. 55% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

  • Film se odehrává na notebooku Blaire (Shelley Hennig), proto by její webová kamera nikdy neměla vyrovnávat chvění na své vlastní obrazovce – to se však děje v celém filmu. (LUKICKK)
  • Film se natáčel v Santa Claritě v Kalifornii. (rafix)
  • Na monitore patriacom Blaire si je možné všimnúť otvorenú stránku Teen Wolf. Herečka Shelley Hennig, hrajúca postavu Blaire, si zahrala práve v tomto seriáli. (beso74)

Reklama

Reklama