Reklama

Reklama

Odebrat z přátel

  • USA Unfriended (více)
Trailer 3

Laura Barns byla obyčejná středoškolačka, dokud se na internetu neobjevilo video, které do nechutných detailů prezentovalo, jak se sťala na jednom večírku. Dříve všemi obletovaná kráska veřejnou potupu neustála a spáchala sebevraždu. V den výročí její smrti se partička jejích spolužáků „sejde" na videochatu, kde řeší obvyklé teenagerovské problémy, dokud se do jejich skupiny nenabourá neznámý uživatel s přezdívkou Billie227. Kromě toho, že ho nejde ze soukromé diskuze vyhodit, je na tomto uživateli zvláštní i to, že ho velmi zajímá, kdo nahrál na internet ono nelichotivé video. A pak se do diskuze zapojí i jejich mrtvá spolužačka... Pocit, že jde o nechutný vtip, brzy vystřídá absolutní zděšení všech zúčastněných. Neznámý uživatel totiž nezůstává jen u slovních výhrůžek a za pravdou jde doslova přes jejich mrtvoly. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (440)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Nikdy bych neřekl, že se jednou dočkám „filmu“, u něhož budu hodinu a půl čumět na Assbookovou stránku s pěti videookny, kde na sebe partička brutálně přehrávajících, oslizlých nezletilců hystericky ječí přes šmejdské noťasové kamery, že je chce nějaká, z toho věčného sezení na internetách vyšinutá, kráva zabít. Trapná a zdegenerovaná zrůdnost, u které se člověk opravdu strašně bojí. Bojí se toho, aby se v brzké době neobjevil na velkém plátně i ultragór kousek o tom, jak třeba bárbinkovská velepiča Dominika Myslivcová dvě hodiny podřezává na tytrubko růžovou rtěnkou své plyšáky. To by skutečně překročilo meze divácké únosnosti těch nejbrutálnějších hororů všech dob a dorazilo už tak narušenou psychiku i nejotrlejších úchylů. ()

luka4615 odpad!

všechny recenze uživatele

Začínám čím dál tím častěji pozorovat, že standardy moderního hororu velmi markantně upadají. Unfriended je totiž jenom nudnou záležitostí bez kapky atmosféry, kde neustále zní vyzvánění Skypu a šest hysterických teenagerů. Upřímně nechápu některé uživatele, kteří tomuto "hororu" dali více jak dvě hvězdy. ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Přestože nápad není úplně originální, dopadlo to mnohem lépe než tento film bývalého nejslavnějšího hobita a bývalé nejslavnější pornoherečky. Dění na desktopu udrží pozornost po celou dobu a můžete si všímat všech detailů, které nelze v titulcích pochytit (musela být jistě velká piplačka to poskládat dohromady), programy fungují jak mají, jediná nereálná věc je, že hrdinové datlují rychleji, než by měl být normální člověk s 10 prsty fyzicky schopen (u ducha OK), ale to lze jistě odpustit, jinak by film neměl příjemných 75 minut (bez natahovaných titulků). Prostě příjemný teenagerský thriller (horor to zas moc není). ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi někdo ještě před měsícem řekl, že mě bude bavit horor, v němž hlavní postavy jenom skypují a chce je zabít internetový duch, asi bych se mu vysmál do obličeje. Ono to ale díky svému neotřelému stylu opravdu funguje! Jasný bát se u toho příliš nebudete, jako teen napínák, který sviští od začátku do konce, to ale funguje na jedničku. Formát je využit na maximum a už si nepamatuju, kdy naposledy mi nějaká žánrovka tak rychle utekla. Škoda jen malinko uřvaného konce, v němž na sebe postavy spíše jen zoufale křičí, než aby se snažili z tohodle průseru nějak dostat. Ale i přesto až nečekaná spokojenost. 70% ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Štědrý večer jsem po všech pohádkách a komediích musel zakončit něčím ostřejším a originální ultramoderní horor Odebrat z přátel byl tou správnou volbou. Originalita a nápad je největší devizou, zůstal jsem v sedačce přikovaný od začátku do konce, jsem nadmíru spokojený, je to totiž přesně film své doby, v devadesátých letech by takový film vzniknout nemohl. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

  • Film se natáčel v Santa Claritě v Kalifornii. (rafix)
  • Ačkoli má Blaire (Shelley Hennig) být seniorkou na střední škole, její datum narození je na jejím Facebooku uvedeno jako 22. února 1994, což by znamenalo, že v době, kdy se film odehrává, by jí bylo 20 let. (LUKICKK)
  • Keď bola Courtney Halverson (Val Rommel) na premiére tohto filmu, v kine niekto stlačil požiarne tlačidlo a celá sála musela byť evakuovaná. Diváci neskôr žartovali, že to musel byť duch Laury Barns. (Marceloo)

Reklama

Reklama