Reklama

Reklama

Monty Python živě (převážně)

  • Velká Británie Monty Python Live (Mostly)

Obsahy(1)

Po více než třiceti letech se na pódiu znovu sejdou členové legendární komediální skupiny Monty Python. Představení Monty Python živě (převážně) můžete vidět 20. července v přímém přenosu z Londýna i v českých kinech. V souhrnném věku pouhých 358 let se John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones a Michael Palin chystají znovu zahrát některé ze svých nejlepších skečů, a to s moderním, aktuálním, pythonovským švihem. Monty Python jsou po právu považováni za jedny z největších komiků všech dob. Ovlivnili celou generaci a způsobili revoluci ve světě komedie. Jejich netrpělivě očekávaný návrat je jednou z největších divadelních událostí roku 2014. (Aerofilms)

(více)

Recenze (43)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Když pominu, že těch hudebních a tanečních čísel tam bylo na můj vkus až moc, musím ještě započítat docela dost starých (viděných) promítaných sekvencí z předchozí tvorby Pythonů... a dostanu minimální množství hraných scének, které jsme už však stokrát viděli, navíc podaných mnohem lépe. Ano, bylo tam pár obměn, ale ne nic extra vtipného. A i když starci tam pobíhají, hrají, tančí, zpívají a snaží se, co to dá, nemá to ve starobním podání ten správný efekt. Nejsou už holt mladí, není tam téměř žádný originální nápad. Snad jedině na choreografa, kterej se vyřádil až po strop, ale zrovna tohle není to, co bych od takového představení chtěl. Ale měli plno! A rozzářené rozesmáté tváře mluvily za vše, takže očividně ten vadnej jsem já. PS: a nezdálo se vám to celé takové jakési dost přiteplené? Nevědět, že to má kvalitní základ v předchozí tvorbě, měl bych to za pěknou sračku. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Je mi jedno, jaké pojetí a prostředí Montypythoni zvolí - ať je to úsporné, papundeklové studio nebo stadion s mnohatisícovým publikem jako v tomto případě. Ty skeče a scénky mají vesměs tak vysokou úroveň, že až příště přijedou staří pánové - devadesátníci kamkoliv na vozících a o berlích, bude to opět skvělé... ()

Reklama

Alex 

všechny recenze uživatele

Byla to úžasná show ! Ti staříci zavzpomínali (spolu s námi) na své skeče, něco aktualizovali, něco přidali, já jsem se bavil výborně! Hudební složka byla perfektní, tanečníci také - nejlepší snad teplí námořníci ! Něco jiného se dá očekávat od filmu a něco jiného od živého přenosu. Moje očekávání to naplnilo vrchovatě. Na závěr mi to nedá než zopakovat "Horriblovo povzdychnutie" (viz dr.horrible) : V našem kině sledovalo tento mimořádný projekt mimo mne ještě dalších 7 diváků... ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Panoptikum vrcholového britského humoru. A nekorektného, že to svet nevidel, ale tak ich poznáme a tak ich máme radi. O niečom svedčí aj fakt, že zabudnutie textu, či rozosmiate samého seba vlastným vtipom, predstaveniu len pridáva na kvalite. Starí páni si to neskutočne užili a ja môžem byť len neskonale rád, že aj my s nimi. A ďalej sa už rozpisovať nebudem, pretože every sperm is sacred... ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Výborná rozlučka (opravdu?) Monty Pythonů ve velkém stylu. Tohle Live (Mostly) představení mělo všeho tak akorát - skvěle zahrané scénky (i s pár záseky a improvizacemi), vhodný výběr starých skečů i zajímavá a choreograficky ne vždy nenáročná taneční čísla dávají dohromady celek, který je důstojným zakončením působení této grupy. ()

Galerie (26)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

Reklama

Reklama