Reklama

Reklama

VOD (1)

Film vypráví příběh gangsterů, dvojčat Reggieho a Rona Krayových, jedněch z nejznámějších neblaze proslulých zločinců v historii Velké Británie a jejich říše organizovaného zločinu, kterou v 60. letech dvacátého století vybudovali ve východní části Londýna. Hlavní dvojroli Rona a Reggieho ztvárnil Tom Hardy. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (552)

SeBig 

všechny recenze uživatele

A víc natahnout to nešlo? Tohle bylo ješte horší jak Black Mass, protože Hardy mě tolik nebere. Proč má každej v oblibě ty filmy podle skutečný udalosti tak natahovat? Vdyt je to uplně zbytečny!! Jako jo je to dobrej film, ale tak 45 minut z toho nudná jak prase. Ten závěr mimochodem taky nic extra. Zlatej Scorsese ten stěma 2 hodinama aspon umí vynaložit. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Osobně se spíše přikláním na stranu lidí, kteří tento film kritizují jako slabý - ale stejně mu dám 4 hvězdy. Tom Hardy je prostě výborný, Emily Browning se mi moc líbila, jsou tam pěkná stará auta a pár scén je super (seznámení Reggieho s Frances, první Reggieho nástup do lochu, odjezd Reggieho ze hřbitova s plivancem na okně auta, rvačka obou bratrů, skládání střechy auta v dešti...) Subjektivně mi ve filmu dost vadilo, že se tam tolik kouří (od té doby, co jsem sám přestal, mi začalo kouření ve filmech nějak vadit, protože mi tam přijde naprosto zbytečné - jasně, film se odehrává v době, kdy kouřil každý, a k těm gangsterům ty cigára neodbytně patří, ale stejně si myslím, že kdyby se v tom filmu neobjevilo jediný cigáro, nijak by to nebylo na škodu, naopak) a že mi v jistém smyslu přišel jako glorifikace zločinu, respektive postav obou bratrů. Mně přišli oba krajně odpudiví, až směšní (ty Ronovy prsty obsypané zlatými prsteny!), a to mi zřejmě bránilo, abych si k tomu filmu našel víc cestu (normálně se s postavami kriminálníků identifikuji běžně, ale zde to nějak nešlo). Navíc mám pocit, že se v tom filmu neobjevuje nic moc, co bychom už neviděli ve spoustě podobných filmů z předchozích let (možná by šlo mluvit v mém případě až o jisté únavě z tohoto žánru). A celkově se nemohu ubránit dojmu, že by tomu filmu prospělo zkrácení a přitvrzení - ještě víc násilí, krve, vražd a především lepší nahlédnutí do fungování organizovaného zločinu - na to, že je film vyprávěn z perspektivy těch na špatné straně zákona, toho podle mě o fungování jejich světa říká až pohříchu málo. Slabé 4 hvězdy. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Helgeland musí psát jen scénáře, protože jakmile je za kamerou, tak to nemá drajv a výsledek je nijaký. A u takovéhle retro gangsterky je to škoda dvojnásob, jelikož forma OK, životních mouder/pravd málo, Chazze Palminteriho ještě méně a dějová struktura filmu je jenom aby nějaká byla. Jinak je to ONE-MAN-SHOW Toma Hardyho který je brilantní a ještě brilantnější. Kdybych si chtěl pustit v jeden večer předskokana a hlavní chod, dám si Legend a třeba Goodfellas. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv si Hardy svojí dvojroli užívá, scénář filmu ho po devadesát procent svojí stopáže nenechá pořádně rozjet (zřejmě proto, že se tvůrci drželi až moc skutečností) a my tak musíme čumět sto třicet minut na rádoby cool dobovku, která má k dobrý gangsterce stejně daleko, jako Revenant ke komedii. Příběh sám o sobě navíc není dostatečně zajímavej, nemá směr ani pevně stanovenej cíl, takže se táhne, aniž by věděl kudy, natož aby došel do uspokojivýho finále (kéž by to bylo založený na nadsázce, nebo měl film alespoň pořádnej styl). Kterákoli z epizod seriálu Peaky Blinders je lepší a zajímavější gangsterkou, než Legend (a je tam jak Hardy, tak Paul Anderson). ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mám rád Helgelandové scenáre a kriminálky, mám rád Hardyho a jeho drsné pohľady, ale toto ma moc nenadchlo. Príbeh nebol zlý, ale brzdila ho zbytočne dlhá stopáž. Nemal by som nič proti, keby sa tu postupne niečo budovalo a potajme gradovalo, ale ničoho takého sa nedočkáme. Všetko sú to len drsné reči sem a drsný záber tam, ale že by príbeh naozaj niečim prekvapil alebo zaujal nemôžem povedať a tie vyše dve hodine mu tiež moc nepomáhajú. 70% - 3* ()

Galerie (54)

Zajímavosti (14)

  • Tom Hardy musel kvůli roli Ronalda Kraye nosit umělý nos. (Zdroj: dailymail.uk, twitter.com) (Petrasuvicka)
  • Bratři Krayové se ve vězení setkali s dalším slavným britským vězněm Charlesem Bronsonem (nezaměňovat s americkým hercem stejného jména) a stali se přáteli. Tom Hardy ztvárnil ve filmech jak Kraye, tak Bronsona - toho ve snímku Bronson (2008). (Punisher)

Reklama

Reklama