Reklama

Reklama

Film vypráví příběh gangsterů, dvojčat Reggieho a Rona Krayových, jedněch z nejznámějších neblaze proslulých zločinců v historii Velké Británie a jejich říše organizovaného zločinu, kterou v 60. letech dvacátého století vybudovali ve východní části Londýna. Hlavní dvojroli Rona a Reggieho ztvárnil Tom Hardy. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (552)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Řeknu vám vtip : Přijde takhle do baru schizofrenní psychopat s kladivy v rukách... '' ----- Míval jsem rád gangsterky. Hlavně ty z Ameriky ze třicátejch. Mívaly styl, chlapům padly obleky i klobouky , krásný káry brázdily Brooklyn a z fešnejch holek se nejednomu motala hlava... Byla to doba, kdy si od rozpálených hlavní thompsonů tvrdý kluci původem z Itálie či Portorika připalovali doutníky a cigára... Ale ta doba je ta tam. Dneska je opět v módě tořit gansterky. Nejen ve světě, ale i u nás. Krejčíř, Mrázek a spol. Kdyby někdo natočil něco o hodně chytrém podvodníkovi třeba typu Franka W. Abagnale nic proti. Člověk by rád žasnul nad všemi těmi fígly. Ale ne. Většinou se vybere za vzor nějaký exot, kterého si sice možná svého času někde báli, bylo to však pro jeho brutalitu. Bráchové Krayovi nejsou vyjímkou. Jeden je úplný magor a druhý bez primitivní síly a násilí není nic. Oukej, asi vládli nějaký čas Londýnu. Ale co dál? Šedesátky ve filmu celkem ušly, ale to bylo tak vše. Zbytek bavil první hodinu, pak už se to jen táhlo a já vlastně jen čekal, jak hoši dopadnou. A že si je bobíci i kluci od S.Y. dají k snídani se slaninou a vejci bylo zcela jasné.... Palec nahoru za Hardyho, chvílemi z něj šel fakt strach. A příště prosím něco o nějakých chytřejších bratrech... Dávám za tři citronové bonbony, ty se šumivou náplní uvnitř. * * * ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Po pravdě, nečekal jsem, že v něm bude tak veselo. Helgelandův typicky britský bar vyvedený v kouzelném retro stylu mě zkrátka překvapil. Jistě, spousta hostů ho bude brát jen jako další zaplivanou putyku, kterých jsou v East Endu desítky a je zbytečné jim to rozmlouvat. Já v něm našel šmrnc, nezaměnitelnou cockneyskou atmosféru i sentimentální náladu. Ta vůně bukového dřeva a cigaretového dýmu, cítíte ji? To, co so v něm děje, rozhodně není hodno obdivu, ale i to jen ten důvod, proč se do něj budu vždycky rád vracet. Sednu si k barovému pultu a dám si pití, de facto to jediné, co tam mají. Dvojitý hardy s trochou ledu a sodou. Hodně sody.. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Osobně se spíše přikláním na stranu lidí, kteří tento film kritizují jako slabý - ale stejně mu dám 4 hvězdy. Tom Hardy je prostě výborný, Emily Browning se mi moc líbila, jsou tam pěkná stará auta a pár scén je super (seznámení Reggieho s Frances, první Reggieho nástup do lochu, odjezd Reggieho ze hřbitova s plivancem na okně auta, rvačka obou bratrů, skládání střechy auta v dešti...) Subjektivně mi ve filmu dost vadilo, že se tam tolik kouří (od té doby, co jsem sám přestal, mi začalo kouření ve filmech nějak vadit, protože mi tam přijde naprosto zbytečné - jasně, film se odehrává v době, kdy kouřil každý, a k těm gangsterům ty cigára neodbytně patří, ale stejně si myslím, že kdyby se v tom filmu neobjevilo jediný cigáro, nijak by to nebylo na škodu, naopak) a že mi v jistém smyslu přišel jako glorifikace zločinu, respektive postav obou bratrů. Mně přišli oba krajně odpudiví, až směšní (ty Ronovy prsty obsypané zlatými prsteny!), a to mi zřejmě bránilo, abych si k tomu filmu našel víc cestu (normálně se s postavami kriminálníků identifikuji běžně, ale zde to nějak nešlo). Navíc mám pocit, že se v tom filmu neobjevuje nic moc, co bychom už neviděli ve spoustě podobných filmů z předchozích let (možná by šlo mluvit v mém případě až o jisté únavě z tohoto žánru). A celkově se nemohu ubránit dojmu, že by tomu filmu prospělo zkrácení a přitvrzení - ještě víc násilí, krve, vražd a především lepší nahlédnutí do fungování organizovaného zločinu - na to, že je film vyprávěn z perspektivy těch na špatné straně zákona, toho podle mě o fungování jejich světa říká až pohříchu málo. Slabé 4 hvězdy. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jediné, co zajišťuje tomuhle komornímu gangsterskému retru účast v lichotivé společnosti "měli byste vidět", je okázale chameleonská kreace Toma Hardyho. Neplatí přísloví, že nejlepší scénáře píše život sám, protože Helgeland napsal jednoduchý filmový příběh zploštělý na stokrát obehrané téma "bad guys rising up", přičemž celá emocionální a psychologická stránka stojí celou svou vahou právě na výkonu Toma Hardyho - díky němu film funguje a nejenže se na něj dobře kouká, ale je i velmi zábavné ho poslouchat, ať už arogantní provokování policistů či gangsterů, nebo neodolatelně přiteplené sexuální narážky (Tom Hardy se tímto stává nejvíc cool gayem v historii filmu). Pomyslné pozlátko uplynulého filmového roku, který nepatřil DiCapriovi, Cruisovi ani Prattovi - patřil "šílenému" Hardymu... 70% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní Britská odpověď na tu Émerickou mrtku z krtka emh jak se jmenuje? Jo Black Mass či co to je za jebku no a taky chtě nechtě musím ač nerad uznat, že něco na tom Hardym je! Tohle sice taky tak úplně není ten typ drsný gangsterky který bych chtěl vidět, ale i tak se neubráním dojmu, že Briťáci zkrátka umí tyhle žánrovky dělat o dost líp, než jejich kolegové ze země kterou omývá oceán žabích sraček v New Jersey.75% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (14)

  • Auto, které používá Reggie Kray (Tom Hardy), je Lincoln Continental Four-door sedan 1965. (TheDon)

Reklama

Reklama