Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Willie a Marcus, dvojice trestanců, specialistů na vykrádání trezorů a bank, tráví vánoční čas tím, že objíždějí velká nákupní centra v převlečení za Santu a jeho elfa s motivací přepadnout všechny obchody po cestě a napakovat se na Štědrý den. Tento plán se však zkomplikuje, když potkají osmiletého chlapce, který se jim pokouší vysvětlit pravý smysl Vánoc... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (631)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Provokativní, na usedlé americké poměry ve filmovém průmyslu i ve společnosti téměř podvratný zábavný snímeček o polepšení jednoho alkoholem nasáklého kriminálníka, který spolu se svým kumpánem v převlečení za Santa Clause využíval atmosféru předvánočních nákupů k přízemnímu obohacování. Cynický humor, který nabourává tradiční předvánoční sentiment amerických rodinných filmů, spolu s výborným hereckým obsazením v čele s Billy Bobem Thorntonem dělá z téhle komedie vysoce nadprůměrnou záležitost. Celkový dojem: 85 %. Jenom škoda, že režisér nenašel u producenta pochopení pro shazování náboženských rituálů a vůbec křesťanského zaměření vánočních svátků. Původní verze scénáře obsahovala údajně daleko ostřejší humor v podání hlavního hrdiny. ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je podle mě skvělá ukázka vtipné vánoční komedie. Já samozřejmě nenechám dopustit na ty romantické slaďáky s vánoční atmosférou (jako je Láska nebeská atd.), ale někdy je čas se zasmát trošku v jiném smyslu a nebrat život tak moc vážně. Hlavní role je prostě dokonale zahraná a ten malý tlouštík mě taky moc bavil!! Po druhém zhlédnutí přeci jen přidávám 4. hvězdičku. ()

Reklama

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Fanoušci černočerných komedií, mezi které se hrdě hlásím, budou naprosto nadšeni. Souložící, chlastající a nadávající Santa Claus se jen tak nevidí. Při čtení synopse si člověk představí klasický příběh napravení zloděje za pomoci dítěte. Ono prozření je ale úplně jiné, než by kdo čekal, celý film je plný originálních nápadů a skvělých gagů a Billy Bob Thorton v červeném čepci vypadá dokonale. Také je to jediný vánoční film, ve kterém se řekne slovo "fuck" 147krát... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

V base byl jednou, ženatej dvakrát. 2a půl roku trčel na vojně v Mexiku. Vypíchli mu oko, vzali ledvinu, ale nic tak debilního, jako dělat Santa Clause se mu nikdy nestalo. A přitom vánoce jsou takovej byznis...... . Thornton je ten nejhnusnější a nejstrašnější Santa, jakýho svět viděl. Tolik alkoholu v jednom filmu, ještě nikdo nevypil. Pravda, jsou tu i vtipné momenty u kterých se dospělí nudit nebudou, ale zase takovej odvaz to není. Pokuď nejste alkoholik a nechlubíte se chováním jako dobytek, raději se tomuto filmu obloukem vyhněte. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Odpočinková, legračně přisprostlá komedie, která je sice ve svém námětu originální, ale v provedení jednotlivých scének (gagů) poměrně obyčejná. Potenciál byl jistě větší, charismatický Billy Bob sice průměrné hollywoodské pacholky převyšuje, ale na sto procent také nejede. A dráždí mě, jak bez snahy přišel ke sladkému zadečku paní Gilmorové :) Malý buřtík je vcelku zábavný, lilipután taktéž a prostředí vánočních obchoďáků působí překvapivě sympaticky... Takže ok! 7/10 ()

Galerie (40)

Zajímavosti (21)

  • Když přijde Thurman (Brett Kelly) za Williem (Billy Bob Thornton) s adventním kalendářem a lehne si k němu do postele, Willie má v jednotlivých záběrech střídavě zcela oblečený župan a odhalené rameno. (Patrik256)
  • Vo videoklipe k svojej piesni "Just Lose It" použil americký raper Eminem odkazy na tento film. Tony Cox (Marcus) si v klipe vystrihol malé cameo. (Macejko)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Zemřel Bernie Mac

Zemřel Bernie Mac

11.08.2008

Letošní rok si dost možná udrží ošklivé privilegium v tom, že během něj zemřelo nejvíce filmových hvězd. To, že se na konci ledna Heath Ledger omylem předávkoval léky a nemůže si tak bohužel užívat… (více)

Jim Carrey a jeho „prison break“

Jim Carrey a jeho „prison break“

06.06.2007

Všichni ještě pamatujeme časy, kdy Jim Carrey bral 20 miliónů za jednu roli. Dnes hraje ve filmech, jejichž celý rozpočet jen tak-tak dosahuje tuto částku. Jim má buď dobročinné sklony a touží hrát v… (více)

Reklama

Reklama