Reklama

Reklama

Mauglí - příběh džungle

  • USA Mowgli: Legend of the Jungle (více)
Trailer 1

VOD (1)

Osiřelý chlapec, kterého vychovala zvířata v džungli, přijme svůj osud, když se musí postavit nebezpečnému nepříteli – a vyrovnat se se svým lidským původem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (132)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Je potřeba si zvyknout na zvláštně animované zvířecí xichtíky a výraznější stylizaci hlasového ztvárnění (poznal bych snad jen Blanchettovou), jinak tato verze notorické látky nepůsobí zle - snad jen to závěrečné tušení džunglího superhrdiny vyznívá krapet agitačně. Představitel Mauglího to celkem dává, prostředí má super parametry, nikdy není pozdě na reinventing classics. 70% ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli tak málo procent mám přičítat síle zvyku uživatelů čsfd dávat filmům od Netflixu nízké hodnocení... Každopádně tohle je mnohem lepší zpracování, než Kniha džunglí z roku 2016. Sice už si nepamatuji, o čem byla, ale pamatuji si, že jsem se celkem nudila a jedniné co mě na tom ohromilo byla vizuální stránka. Tohle bylo oproti tomu celkem napínavé, ač si myslím, že obsah mohl být klidně rozsáhlejší. ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Cikáně z džungle je zpět. Příběh je to milý, ničím nepřekvapující a digitálními efekty oslňující jenom v pár případech, ale koukat se na to v rámci nedělního válení šunky dalo. Oceňuji především původní dabing, který se povedl, zejména pak pochopitelně mistr Benedict. Jeho interpretace Šérchána je podobně dechberoucí, jako dnes již dá se říci kultovní dráče z Hobbitova........................moje hodnocení = 6 z 10. ()

Blondsky 

všechny recenze uživatele

Netflix se rozhodl odvyprávět příběh Mowglího trošičku jinak a já bych i řekl, že se mu to podařilo. Avšak charaktery mnoha postav mi přišly hodně zvláštní a nepodobaly se skoro vůbec charakterům z jiných adaptací. Drsnější pojetí je v pohodě, ale s čím mám největší problém je prostě samotný vzhled filmu. Jednou film vypadá nádherně a potom zase příšerně. Kolem a kolem jde o takový jemný nadprůměr ve světě Netflixu. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Snaha o temnější příběh a vizuál, které dopadá nemastně a neslaně. V mnohém kopíruje Favreau, jenže se jí mnohem hůře podařily vizuální efekty i herecké výkony. (Až na Blanchett, která Johansson strká do kapsy.) Ten příběh je odvážný, ale vlastně dost nepovedený, protože stejně jako nefungoval nový Tarzan, nefunguje nový Mauglí mimo svůj pohádkový svět. Přesun do reality prostě není vždy dobrý. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu bylo pozměněno jméno vlčí matky, která se v knize jmenuje Raksha a ve filmu Nisha. Jméno vlčího otce není v knize zmíněno vůbec, ve filmu se však jmenuje Vihaan. (NiWi)
  • Albínský vlk Bhoot a lovec John Lockwood (Matthew Rhys) jsou postavy vytvořené pouze pro film. V knize se neobjevují. (NiWi)

Související novinky

Netflix koupil Serkisovu Farmu zvířat

Netflix koupil Serkisovu Farmu zvířat

02.08.2018

Nejdřív Mauglí, teď Farma zvířat. Streamovací gigant Netflix si v Andy Serkisovi (Válka o planetu opic) pravděpodobně našel nového nejlepšího kamaráda, po odkoupení práv na jeho temnou verzi Knihy… (více)

Mauglí míří na Netflix

Mauglí míří na Netflix

28.07.2018

Temná adaptace Knihy džunglí Andyho Serkise (Válka o planetu opic), pojmenovaná jednoduše Mauglí, právě změnila distribuční model. Původně film vznikal pod studiem Warner Bros., a to současně s… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Cumberbatch jako další ultimátní padouch

Cumberbatch jako další ultimátní padouch

21.08.2014

Představitel televizního Sherlocka Benedict Cumberbatch se loni objevil ve dvou výrazných záporáckých rolích. Nejdříve zatopil kapitánu Kirkovi ve sci-fi Star Trek: Do temnoty, následně jste jej… (více)

Reklama

Reklama