Reklama

Reklama

Mauglí - příběh džungle

  • USA Mowgli: Legend of the Jungle (více)
Trailer 4

VOD (1)

Osiřelý chlapec, kterého vychovala zvířata v džungli, přijme svůj osud, když se musí postavit nebezpečnému nepříteli – a vyrovnat se se svým lidským původem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (132)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Pořád to není ono, pořád to není adaptace Kiplingova originálu, která by mě předsvědčila. Ale pořád si vedla vesměs líp, než ta disneyovská slátanina, která si Kiplinga vůbec nemá co brát do huby. Ze začátku mě vyděsilo technické zpracování, které jelo od toho nejhoršího k ne tak hroznému, ale digitální to bylo až běda. Od nerealistického prostředí džungle, až po animovaná zvířata, která byla na hraně toho, co je dnes již standardem a co by spadalo spíš do indie produkce. Příběhově všelijaké, jen ne úplně tak zábavné a napínavé, jak jsem si přál. Moc se mi líbila myšlenka vlastního druhu a ukázka, že i když je člověk člověkem, nemusí mezi lidi úplně tak zapadnout, na čemž film stavěl. Ale kromě toho nerozvíjel nic dalšího, žádnou další silnější myšlenku, nebo alespoň lepší zaměření na charaktery, kterých už takhle bylo spíš poskrovnu. Tedy, závěrem, nečekal jsem nic, úplně zklamán nejsem, ale Kniha džunglí si zaslouží ještě o větší chlup lepší adaptaci. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Disneyho (ani už nevím kolikátá verze) se mi hodně líbila. V Imaxu jsem si jí hodně užil a hezky jsem se pokochal nad bezchybou animací, která bere dech. Ačkoliv jsem nechápal, proč je Hollywood posledlý zdvojováním, Serkisova verze má své opodstatnění a popravdě je příjemná změna oddechnout si od přísně rodinného a písničkového podání a vychutnat si o něco temnější verzi, jež Mauglí bezpochyby je. I na Netflixu mi spadla brada, jak nádherně film vypadá i zní a první půlhodinu jsem se opět kochal, jak rozdílně a jak dokonale vypadají naši staří zvířecí známí a Warnerům se nedivím, že si nechtěli zopakovat faux pas taktéž výborného, leč propadáku, Legend of Tarzan a po vzoru Paramountů film nemilosrdně střelili. Co na to říkal Serkis těžko říct, ale pevně doufám, že film dostane k haldě lidem, kteří si jej doma užijou a přeju si, aby takové snímky nevymizely, jenom by to mohly být nové značky a ne x-krát zpracované látky. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Za mě je tento Mauglí velkým překvapením. Když jsem byla v kině na Knize Džunglí od Disneyho, tak se mi to celkem líbilo, ale tohle je daleko jiný level a navíc je to daleko lepší než Disneyho verze. Andy Serkis to pojal po svém a vůbec se neřídí dějovou linkou Disneyho pohádku za což mu tleskám. Takhle divák alespoň uvidí něco jiného, nového a neokoukaného. Úplně bych film nepustila malým dětem, ale třeba pro osmileté už je to v pořádku. Je to dobrodružné, akční a napínavé. Neočekávejte žádné ztřeštěné písně, tancování s Baluem a jedení Manga ze stromů. Naopak si připravte pevné nervy a hromadu kapesníčků. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Je potřeba si zvyknout na zvláštně animované zvířecí xichtíky a výraznější stylizaci hlasového ztvárnění (poznal bych snad jen Blanchettovou), jinak tato verze notorické látky nepůsobí zle - snad jen to závěrečné tušení džunglího superhrdiny vyznívá krapet agitačně. Představitel Mauglího to celkem dává, prostředí má super parametry, nikdy není pozdě na reinventing classics. 70% ()

Macejko 

všechny recenze uživatele

Film, aký by dnes natočil Disney. Samozrejme nie ten súčasný, ale ten, ktorému sa medzi nohami ešte stále hrdo hompáľajú gule z čias Levieho kráľa a Zvonára od matky božej. Videné druhý krát a ten film je aj napriek uponáhľanému finále nutné obdivovať. Jednoduchý a plnokrvne vyrozprávaný príbeh (vo viacerých významoch toho slova), ktorý sa nebojí do potenciálneho detského diváka páliť scény o filmárskej intenzite, aká v dnešnej dobe Elsy, Anny a iných tancujúcich ananásov tak veľmi chýba. Štylizácia a trikové prevedenie hovoriacich zvierat sú vzhľadom na finančné okolnosti dokonalé a spolu s hlasovými/mo-cap výkonmi nechávajú prekliaty pomýlený remake Levieho kráľa hlboko zadupaný v prachu. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Albínský vlk Bhoot a lovec John Lockwood (Matthew Rhys) jsou postavy vytvořené pouze pro film. V knize se neobjevují. (NiWi)
  • Andy Serkis o filmu prohlásil: „Chtěl jsem natočit emocionální verzi příběhu, který už byl vyprávěný mnohokrát. Chtěl jsem se zaměřit na to, jaké to je, být outsider. Být zapuzený, být někdo jiný. Je to nesmírně současné téma, které si zaslouží bližší prozkoumání.“ [Zdroj: fandimefilmu.cz] (CrypzzXD)
  • Mowgliho provázelo několik přesunů data premiéry. Z původního října 2016 se premiéra zprvu přesunula na říjen 2017, a nakonec se měl snímek objevit v kinech v říjnu roku 2018. Avšak studio Warner Bros. od svých plánů upustilo a na konci července roku 2018 se rozhodli práva prodat streamovací službě Netflix. Ta se rozhodla snímek ve 3D verzi uvést jen v pár vybraných kinech. Nejprve byl film uvedený 29. listopadu v několika amerických metropolích a Londýně, a následně byl zveřejněn pro celý svět 7. 12. na Netflixu. (CrypzzXD)

Související novinky

Netflix koupil Serkisovu Farmu zvířat

Netflix koupil Serkisovu Farmu zvířat

02.08.2018

Nejdřív Mauglí, teď Farma zvířat. Streamovací gigant Netflix si v Andy Serkisovi (Válka o planetu opic) pravděpodobně našel nového nejlepšího kamaráda, po odkoupení práv na jeho temnou verzi Knihy… (více)

Mauglí míří na Netflix

Mauglí míří na Netflix

28.07.2018

Temná adaptace Knihy džunglí Andyho Serkise (Válka o planetu opic), pojmenovaná jednoduše Mauglí, právě změnila distribuční model. Původně film vznikal pod studiem Warner Bros., a to současně s… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Cumberbatch jako další ultimátní padouch

Cumberbatch jako další ultimátní padouch

21.08.2014

Představitel televizního Sherlocka Benedict Cumberbatch se loni objevil ve dvou výrazných záporáckých rolích. Nejdříve zatopil kapitánu Kirkovi ve sci-fi Star Trek: Do temnoty, následně jste jej… (více)

Reklama

Reklama