Reklama

Reklama

Mauglí - příběh džungle

  • USA Mowgli: Legend of the Jungle (více)
Trailer 1

VOD (1)

Osiřelý chlapec, kterého vychovala zvířata v džungli, přijme svůj osud, když se musí postavit nebezpečnému nepříteli – a vyrovnat se se svým lidským původem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (132)

kajas 

všechny recenze uživatele

Když Warneři oznámili přípravu filmu, který měl přímo konkurovat hranému remaku klasické Disneyho "Knihy džunglí", nechápavě jsem kroutila hlavou. Hlavou jsem pak kroutila i po oznámení, že snímek nakonec poběží jenom na Netflixu. Bylo to ale asi správné rozhodnutí. Knižní předlohu neznám, a tak nemůžu porovnat, jak moc se jí Serkis a spol. drželi. Výsledek je temnější a brutálnější než verze z roku 2016 a za rodinnou podívanou bych ho rozhodně neoznačila. Děti by totiž z podoby v podstatě všech zvířecích hrdinů mohly mít noční můry. Děj v některých momentech vázne, vizuální zpracování také poněkud pokulhává, takže vítězem přímé konfrontace je každopádně Disney. Pokud si ale chcete vyzkoušet alternativu k animovaným pohádkovým muzikálům, vyloženě zklamáni nebudete. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

6/10. Škoda, že je snímek tak nesoustředěný. Drsnější pojetí kvituji, stejně tak větší background zvířecím charakterům či zásadnější důraz na Kiplingovo dílo, ale příběh zůstal v půli cestě a klišé se kupí víc, než bych si přál. Technické zpracování pokulhává v každé druhé scéně a přitom umí vykouzlit fantastické obrazce. Je to jak na horské dráze. Líbilo, ale přál jsem si silnější zážitek už jen kvůli Serkisovi... ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Úmysl zfilmovat Mowgliho syrově a ve vážnějším tónu byla asi ta nejlepší hollywoodská zoufalost za poslední léta a studio Warner Bros má za to u mě velkej obdiv (oni totiž berou omalovánky Marvelu/disneyho a mění je v temnější a podstatně chytřejší filmy). Takže ačkoliv není nová Kniha džunglí filmovou událostí roku a celkově působí hodně divně, bez duše a nevyrovnaně, pořád je to zajímavější než verze od Favreua, která je mířená vyloženě na dětský publikum (což znamená okleštění řady motivů). Navíc má výrazně prokreslený charaktery zvířat a představitel Mowgliho nejen, že je výbornej, ale umí i krvácet! Největším mínusem je scénář limitovanej předlohou, takže už asi po stý vidíte stejnej příběh se stejnými klišé (jen v zajímavějším hávu). ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Kniha džunglí byla hezčejší, ale když vezmem v potaz, že Mowgli spíše lehce tíhne k hororu, tak to k tomu i sedne. Určitě velký rozdíl mezi filmy je v atmosféře, kde první cílí spíše na děti a zde se cílí na dospělé. Další velký rozdíl je v animaci, zvířata zde mají obličeje svých dabérů a tak to trochu vypadá divně. Film jako takový mi docela sedl a bavil jsem se, jen mi tam něco málo chybělo, abych si to naplno užil. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání, co tohle mělo být jako, příběh je vcelku dobře provedený a snaží se i trochu ukázat dramatický okamžik, ale příroda je místy krásna místy nepovedená. Ale to nejhorší jsou zvířata, koho tohle napadlo, medvěd vypadá jako ožralec, hrozný, anakonda prošla botoxem, další katastrofa a čokly s křížily snad s krysami. Tohle se nepovedlo vůbec to nedomyslely, s tygra nešel vůbec strach spíše byl špatný a to hodně, je to škoda tenhle film mohl být na vysoké úrovni, pár světlých scének zachránilo film před nižším hodnocením. kdyby zvířata a místy příroda nebyly pokažené byla by to pecka. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Albínský vlk Bhoot a lovec John Lockwood (Matthew Rhys) jsou postavy vytvořené pouze pro film. V knize se neobjevují. (NiWi)
  • Mowgliho provázelo několik přesunů data premiéry. Z původního října 2016 se premiéra zprvu přesunula na říjen 2017, a nakonec se měl snímek objevit v kinech v říjnu roku 2018. Avšak studio Warner Bros. od svých plánů upustilo a na konci července roku 2018 se rozhodli práva prodat streamovací službě Netflix. Ta se rozhodla snímek ve 3D verzi uvést jen v pár vybraných kinech. Nejprve byl film uvedený 29. listopadu v několika amerických metropolích a Londýně, a následně byl zveřejněn pro celý svět 7. 12. na Netflixu. (CrypzzXD)
  • Přestože Khan není v americké produkci právě frekventovaným jménem, Benedictovi Cumberbatchovi se podařilo už podruhé ve své kariéře ztvárnit postavu se zmíněným jménem. Před tímto titulem to bylo poprvé ve filmu Star Trek: Do temnoty (2013). (oje)

Související novinky

Netflix koupil Serkisovu Farmu zvířat

Netflix koupil Serkisovu Farmu zvířat

02.08.2018

Nejdřív Mauglí, teď Farma zvířat. Streamovací gigant Netflix si v Andy Serkisovi (Válka o planetu opic) pravděpodobně našel nového nejlepšího kamaráda, po odkoupení práv na jeho temnou verzi Knihy… (více)

Mauglí míří na Netflix

Mauglí míří na Netflix

28.07.2018

Temná adaptace Knihy džunglí Andyho Serkise (Válka o planetu opic), pojmenovaná jednoduše Mauglí, právě změnila distribuční model. Původně film vznikal pod studiem Warner Bros., a to současně s… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Cumberbatch jako další ultimátní padouch

Cumberbatch jako další ultimátní padouch

21.08.2014

Představitel televizního Sherlocka Benedict Cumberbatch se loni objevil ve dvou výrazných záporáckých rolích. Nejdříve zatopil kapitánu Kirkovi ve sci-fi Star Trek: Do temnoty, následně jste jej… (více)

Reklama

Reklama