Reklama

Reklama

Další pokračování úspěšné filmové série Underworld, tentokrát s podtitulem Krvavé války, sleduje osudy upíří smrtonošky Selene (Kate Beckinsale), která se brání nemilosrdným útokům jak ze strany lykanů, tak i upířího rodu, který ji zradil. Za pomoci svých jediných spojenců Davida (Theo James) a jeho otce Thomase (Charles Dance) musí zastavit odvěkou válku mezi lykany a upíry i za cenu, že bude nucena za mír položit tu nejvyšší oběť. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (334)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Už je to třináct let, co jsem si ukájela frndu pohledem na Kate v černém sexy latex oblečku u prvního Underworldu a jak tak koukám, ukájí se nás asi víc, jelikož série stále pokračuje a Kate je i po třinácti letech, v pátém pokračování stále stejně sexy upírka od které bych se nechala vysát respektive vylízat a potom...jo moment...o tom jsem psát nechtěla. Tak teda k filmu - Underworld : Krvavé války, není tak krvavej, jak by člověk od názvu čekal. Vlastně je to úplně stejně krvavý jako díly předešlé, možná i méně. Lykani učinili pokrok, už to není jen bandavylízanejch blbů. Teď je to banda vylízanejch blbů s chytrákem ve vedení. Upíři naopak opět kapku degradují, takže tu máme vyrovnaný střet, jelikož mozek už nemá skoro nikdo, naopak v hlavě nasráno skoro všichni. Selene si hodí bílej melír, zahraje si na predátora, hodí párkrát očko na potencionálního novýho nabíječe (Majkí je v prdeli) a rozhodne se, že bude v dalším pokračování pátraat po své dceři, po které se ve čtyřce rozhodla nepátrat. To jsou zvrat(k)y, co? Jo a ten podělal toho, zatímco tamten tamtu, ale ta pekla s tamtěma, co pekli s tamtim. Takže asi tak. Za akci a sexy Kate to ocením zlatou střední, ale příběh je opět máchání hovna ve vodě, co je hrdě nazváno omáčkou. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Je vcelku fascinující, jak moc celá série postupně zmutovala do vyprázdněnosti akčních videoher, kdy se už otevřeně přejímají estetické i herní prvky (levelování záporáků!, proměny prostředí). Bohužel už se ale úplně vytratil cit pro souvislý příběh, takže se obávám, že ani oddaní fanoušci už vlastně neví, o kom postavy mluví, jak funguje hierarchie obou ras a o co všem jde. Nechtěně vtipnou třešničkou je samozřejmě finále, které vedle znuděné Stivínové (slušnej komparz) nabídne verbální uzavření kruhu za celou sérií, aniž by měl divák opravdu pocit nějakého konce, anebo dosáhl vnitřního uspokojení nad "košatostí" a papírovou emocionálností série. V nefunkčnosti vztahů a disrespektu k postavám to připomíná snad jen Bayovy Transformers. Nevýhodou je, že Underworld nemá tvůrce s vizuálním citem. Na druhou stranu mají ale soudnost, a tak to ve střídmé devadesátiminutovce vůbec nebolí a jako akční blátotlačka film projede traktem jako dobře promazaný gulášek. Čech si samozřejmě jako bonus přičte zábavné lokace a skoky od Náplavky (bohužel bez porážení hipsterů) přes Hrad až na Hlubokou. A neobsazení Vašuta alespoň do camea je vysloveně kacířství. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tentokrát jsem film nezodpadoval jen díky výskytu Kate Beckinsale, která bojuje předem ztracenou bitvu se scénářem, režií, logikou a podobně, ale zarputile se nevzdává a její zoufalá snaha je mi prostě sympatická. Všechno ostatní je ovšem čirá katastrofa, která zahrnuje divergentního Thea Jamese, upírskou sešlost, která vypadá jako typická německá swingers party, upíří Valkýry a jako vrchol všeho jsou upíři vidět v zrcadlech, což je nečestné a nesportovní... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tak já vám nevím /prsa Lary Pulver/ vážení, ale kdybych měl nějak /prsa Lary Pulver/ stručně shrnout, co jsem /prsa Lary Pulver/ včera vlastně viděl /prsa Lary Pulver/, vypadlo by ze mě /prsa Lary Pulver/ něco ve smyslu, že jsem /prsa Lary Pulver/ viděl prsa Lary Pulver, koženkovou zadnici Kate /prsa Lary Pulver/, ničemně šerednýho Tobiase /prsa Lary Pulver/, pár hezkých záběrů /prsa Lary Pulver/ na Hlubokou a průkopnický /prsa Lary Pulver/ styl zdolávání ledopádů. /prsa Lary Pulver/ Příště taky zkusím /prsa Lary Pulver/ jít do hor jen s hřebíkem /prsa Lary Pulver/ pětistovkou. Loženě se klepu na další /prsa Lary Pulver/ díly, i když vlastně nevím /prsa Lary Pulver/ proč... Že by /prsa Lary Pulver/ nějaké podprdo...téda podprahové /prsa Lary Pulver/ vnímání...? ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ako posledné diely Resident Evilu, tak ani posledné diely Underworldov sa nedajú príliš dobre pozerať. Zápletka sa znudene točí do kruhu už niekde od trojky, postavy (aj kladné) sú z filmu do filmu otravnejšie, dialógy sú tu len preto, aby to nebol nemý film a na akčných scénach síce je vidno istý typ snahy, ale v konečnom efekte to jednak nie je žiadny veľký zázrak a jednak sa mnohé z nich odohrávajú v noci (a jednak mi obecne vo filmoch príliš nesedí, keď čisto hororové monštrá skackajú v akčných scénach). Scenár zrejme-ozaj-posledného Underworldu je hrozný, proste katastrofa. Ani neviete, či máte viac žasnúť nad tým, že epická finálna bitka sa zdrcla na to, ako po sebe 28 idiotov (polovica z nich v čiernej koži, lebo sú to upíri a zvyšok sú vlkolaci, takže kožuchy) strieľa zo samopalov zo vzdialenosti dvoch metrov na ploche pár metrov štvorcových, pričom aj váš byt má viac... alebo nad nejakou inou hovadinou. Kate Beckinsale je lepšia a viac sexy, ako konkurenčná Milla Jovovich, ale že by to bol nejaký závratný rozdiel, to sa tiež povedať nedá. A hlavný vlkolak je niečo ako ten týpek z Třeštíkovej Reného. Veľmi zvláštny je aj strih (postavy bežia a je krásne ráno, STRIH, sedia v aute a vonku prší). ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Po většinu bitev mezi lykany a upíry mají oba tábory převážně české/československé zbraně. V táboru lykanů se vyskytují československé Sa vz.58 a Sa vz.61 Scorpion, v táboře upírů to jsou pak nejmodernější české CZ 805 BREN a CZ SCORPION EVO 3 A1. (SsgtJira)
  • Asi 70 procent filmu vzniklo v pěti ateliérech na Barrandově, zbytek na různých dalších místech v Praze a celé ČR. Např. na Hlavním nádraží, v ulicích Španělská, Vinohradská, na pražské Náplavce, v ulici Ke Hradu (která vede z Nerudovy ulice na Hradčanské náměstí) a také v Českých Budějovicích, v kutnohorském chrámu sv. Barbory či na zámcích Hluboká a Kačina. (hippyman)
  • Herec Bradley James (Varga) prý přijal roli hlavně proto, že se dozvěděl, že se ve filmu má objevit také Tobias Menzies (Marius), jehož vždy velmi obdivoval. (Lynette)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama