Reklama

Reklama

Další pokračování úspěšné filmové série Underworld, tentokrát s podtitulem Krvavé války, sleduje osudy upíří smrtonošky Selene (Kate Beckinsale), která se brání nemilosrdným útokům jak ze strany lykanů, tak i upířího rodu, který ji zradil. Za pomoci svých jediných spojenců Davida (Theo James) a jeho otce Thomase (Charles Dance) musí zastavit odvěkou válku mezi lykany a upíry i za cenu, že bude nucena za mír položit tu nejvyšší oběť. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (333)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Na další Underworld, sem se tešil a to hrozně moc a nelze se mi divit, zatímco ostatní filmové série, se ztrácejí v zapomnění a nebo sou diváky či kritiky odstřelovány, jako gangsteři v Brooklynu. Tak Underworld hrdě stojí a každou nepřízeň osud, s galancí a s noblesou přečkává. A to že Krvavé války měla režírovat žena, sem bral jako plus, však vzpomeňme na drsnou Kathryn Bigelow a Lexi Alexander, ty se servítky ve svých filmech rozhodně neberou. Ale tady, tady možná to měl režírovat nějaký chlap. Ono to neni špatný akce je furt skvělá a eRková, Kate Beckinsale to v latexovém a velice těsném kostýmu, stále sluší, ale tady tomu prostě chybí, chlapský tah na branku. Možná za to může první uspěchaná polovina, nebo množství postav, kde se každý snaží získat pro sebe co nejvíc moci a síly, či snad to že hlavní záporák je tak trochu nevýrazný. A nebo je to něco, co předchozí filmy mají, ale stále je to furt drsný film, kde se vlkodlaci rubou s upíry a postavy se rozvíjejí, Theo James prokouknul a už neni za takového ňoumu. Tohle je vlastně první Underworld, co hodnotím za čtyři, sou to poněkud slabší čtyři a s tím, jestli bude další díl, tak ať je to jako předchozí díly.....hlavně moje nejmilejší dvojka. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Určitě všechny strašně moc překvapí, že se tu tlučou vlkodlaci s upírama. A to je vlastně všechno, protože to ostatní je marginální. Nicméně i když to bylo zase jako přes kopírák, tak mě se to líbilo ze všech těch příhod zubaté Smrtonošky nejvíc. Svoje si na tom samozřejmě odvedlo i prostředí Prahy a mé milované Hluboké, ale nebylo to jen tím. Tohle mělo prostě spád a i když se tady toho nakecalo víc, než je na akční horor zdrávo, pořád se tu něco dělo. Navíc ženská část castingu je posílená o Laru Pulver, kterou žeru a která z mého pohledu zastínila i Kate Beckinsale a té to pořád sakra sekne. Překvapivá spokojenost. 70% ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Co se to, ku*va, stalo s mou nejoblíbenější upírskou sérií?! "Krvavé války" nemají v kině absolutně co dělat. Efekty jsou hrozné, souboje působí uměle a ty herecké výrony snad ani nemůžou myslet vážně. Aristokratické chování upírů je tatam, nehledě na to, že líbivé pistolky z předchozích dílů nahradily obyčejné rychlopalné zbraně, takže rozeznat upíra od lykana (potažmo od člověka), je během přestřelek takřka nemožné. David nedosahuje ani třetiny Michaelova charismatu a to, co s ním (s Michaelem) provedli, snad nebudu ani zmiňovat nebo se zase rozčílím!!! Po rozležení v hlavě ubírám další hvězdu, protože směr, kterým se "Underworld" poslední dva díly ubírá, je naprosto mimo. Naprosto. Takže, Anno, popadni Tobiase a vrať(te) se k režírování "Cizinky". Nebo radši ne, "Svatba" je nejhorší díl první série... ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme další díl ze ságy, kde proti sobě stojí upíři a lykani. Tuto sérii mám rád a vždy se těším na každý díl. Kate to tu opět sekne, i když už je trošku vidět, že čas dohání i upírku. Obsazení zůstalo z předešlého dílu a jsou tu i noví záporáci. Krvavé války mají i opodstatněný název, protože krve je zde hodně a i bitev není zrovna málo. Opět je zde víc přehnané akce, než pomalejších pasáží a mě se to tak líbí. Atmosféra zůstala stejná jako ve všech dílech a modrý filtr také. Příběh se mi líbí a i zakončení není špatné. Za mě 95% :) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tak já vám nevím /prsa Lary Pulver/ vážení, ale kdybych měl nějak /prsa Lary Pulver/ stručně shrnout, co jsem /prsa Lary Pulver/ včera vlastně viděl /prsa Lary Pulver/, vypadlo by ze mě /prsa Lary Pulver/ něco ve smyslu, že jsem /prsa Lary Pulver/ viděl prsa Lary Pulver, koženkovou zadnici Kate /prsa Lary Pulver/, ničemně šerednýho Tobiase /prsa Lary Pulver/, pár hezkých záběrů /prsa Lary Pulver/ na Hlubokou a průkopnický /prsa Lary Pulver/ styl zdolávání ledopádů. /prsa Lary Pulver/ Příště taky zkusím /prsa Lary Pulver/ jít do hor jen s hřebíkem /prsa Lary Pulver/ pětistovkou. Loženě se klepu na další /prsa Lary Pulver/ díly, i když vlastně nevím /prsa Lary Pulver/ proč... Že by /prsa Lary Pulver/ nějaké podprdo...téda podprahové /prsa Lary Pulver/ vnímání...? ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Asi 70 procent filmu vzniklo v pěti ateliérech na Barrandově, zbytek na různých dalších místech v Praze a celé ČR. Např. na Hlavním nádraží, v ulicích Španělská, Vinohradská, na pražské Náplavce, v ulici Ke Hradu (která vede z Nerudovy ulice na Hradčanské náměstí) a také v Českých Budějovicích, v kutnohorském chrámu sv. Barbory či na zámcích Hluboká a Kačina. (hippyman)
  • Původně se mělo za to, že půjde o poslední film s Kate Beckinsale v roli Selene, ale Len Wiseman potvrdil, že šestý díl bude, a že s Beckinsale stále počítá. (MessiM)
  • Severoamerické tržby filmu dosáhly 30,4 milionu amerických dolarů, celosvětové 81,1 mil. (NIRO)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama