Reklama

Reklama

VOD (1)

Od chvíle, kdy Selene se svým lidsko-lykanským milencem Michaelem zničili prastarého upíra Marcuse ve filmu Underworld: Evolution, uběhlo již patnáct let. V jejich průběhu lidstvo odhalilo existenci jak upírů, tak lykanů, a rozpoutalo válku s cílem obě rasy vyhladit. Selene, která byla v průběhu genocidy zajata, se po více než deseti letech probouzí jako vězeň v neprodyšně uzavřené laboratoři společnosti Antigen, mocné korporace, která se snaží vyvinout vakcínu proti virům, jenž mají na svědomí existenci upírů a lykanů. Selene je zničena zjištěním, že Michael zemřel, ale smutek je velice záhy překonán šokujícím zjištěním, že v průběhu svého kryogenního spánku porodila dceru Eve (India Eisley). Ve snaze najít úkryt pro sebe i své dítě se Selene ocitá ve světě, kde jsou příslušníci její kdysi tak hrdé rasy na hranici vyhubení a zbytky přežívajících se ukrývají v podzemí. Odvržena zbývajícími klany se Selene rozhodne spojit své síly s mladým upírem Davidem (Theo James), který se k ní připojí v krvavém tažení proti Antigenu, jenž se snaží zničit ji i její dítě. Když jí na stopu přijdou také její obvyklí nepřátelé, lykani, zdá se, že je i Selene naprosto bezmocná proti nejzákeřnějšímu protivníkovi v historii série Underworld: geneticky vylepšenému superlykanovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (683)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Docela slušné. Už to není pouze upíři vs. lycani, neboť se nám do toho přisrali i lidé, kteří jsou samozřejmě ze všech nejslabší a ve filmu slouží pouze jako takové atrakce, na kterých nám můžou upíři a upírky ukazovat své kousky. Samozřejmě nesmím zapomenout na to, že už je ve filmu i obrovské množství nejrůznějších mutantů, protože kdo se nezmutoval, ten prostě není cool a zastává roli podobnou lidem. Akcička je slušná. Přeci jen rok pokročil a dívá se na to o dost lépe než na minulé díly. 2* a pokračování už bych snad ani vidět nemusel. ()

tron 

všechny recenze uživatele

V štvorke sa v zásade opakuje to, čo v predchádzajúcich dieloch. Musím dať len 40%, lebo už mi to celé začína pripadať zbytočne naťahované, jednotlivé diely mi splývajú dokopy. Ale teoreticky by mal byť spokojný každý, komu sa páčil aspoň jeden diel z predchádzajúcich troch. Štvorka je našťastie krátka (ani nie hodina a pol), hoci Kate Beckinsale má „už“ takmer štyridsiatku na krku, stále je to sexi atletická cicamica a vzhľad vlkolakov sa mi aj teraz páčil, pretože nebol taký trápny, ako vo Van Helsingovi s Jackmanom. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Předchozí Underworld se vydal do minulosti aby se nám pokusil ukázat jak nekonečná válka mezi upíry a vlkodlaky začala a nejnovější díl se opět vrací do přítomnosti aby přišel s novým důvodem proč má hlavní hrdinka likvidovat své chlupaté nepřátelé. Příběh je opět nicotný a ničím zajímavý a bohužel ani v oblasti akce a trikových sekvencí nemá film co nabídnout. Akce je sice dostatek ale k čemu to je, kdy je fádní a trikově velice slabá. Koukatelné ale po všech směrech průměrné. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $62,321,039Tržby Celosvetovo $160,379,930Tržby za predaj Blu-ray v USA $9,735,879 //počet predaných kusov 404,401Tržby za predaj DVD v USA $17,988,227 //počet predaných kusov 794,224║ Maximálne samoúčelne latexové béčko, ktorá sa vyžíva len a len v akcii a to že príbeh je prázdnota bez kúska nápadu asi tvorcov moc nezaujíma, pózerská zbytočnosť s peknou tváričkou Kate Beckinsale. /40%/ ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Underworld - neskutočný zdroj nezastaviteľného, akčného prílivu v podaní krásnej, ale chladnej Kate Beckinsale, ktorá do tohto rozpútaného pekla úplne zapadla ako by bola zrodená pre tento boj. Tak ako v predošlých častiach aj teraz sa to hemžilo hororovo-akčnými modulmi dobre spracovaných lykanov a upírskej krásky Selene, v duchu pomsty a prežitia, ale chýbalo mi tam niečo nové, niečo čo by oddelilo a ponúklo novú chuť od starších verzií. Zmena režisérskeho postu nebola najlepšou voľbou, pretože nová zostava zvolila nesprávnu taktiku a ťažila len z oprášeného, starého potenciálu, ktorý im hasol pod rukami ako sviečka v prievane (vtiahnutie do deja príliš statického policajta, namiesto očakávania, že sa do boja zapojí aj oslobodený Michael nastalo ukončenie v zmysle ďalšieho pokračovania a privítal by som ešte lepšie vykreslenie akcií), čo sa následne odzrkadlilo na mojom hodnotení. Tak veľmi som sa na toto pokračovanie tešil, ale bohužiaľ nestálo to viac ako za 60%. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (15)

  • Jak už je v sérii Underworld zvykem, Selene (Kate Beckinsale) je vybavena párem jednoručních zbraní. Tentokrát se jedná o dvojici modifikovaných Berett 92FS Inox ráže 9x19mm vybavených rozšířeným zásobníkem na 30 nábojů, full-auto režimem a velkými kompenzátory pro snížení zpětného rázu a zdvihu zbraně při výstřelu. (dex2man)
  • Sebastian (Michael Ealy) má ve filmu zbraně Taurus Judge a Sage Control Ordnance Deuce Revolution ráže 40 mm. (dc125)
  • V severoamerických kinech film utržil 62,3 milionu dolarů, celosvětově pak nastřádal krásných 160,1 mil. (NIRO)

Související novinky

Underworld čeká reboot

Underworld čeká reboot

28.08.2014

Upíří série Underworld začala v roce 2003 a o devět let později to dopracovala ke čtvrtému dílu, který vydělal 160 milionů dolarů. To bylo jasné znamení, že válka upírů s vlkodlaky pořád láká do kin… (více)

Režisérské rošády

Režisérské rošády

16.11.2010

Remake klasické sci-fi ze 70. let Loganův útěk a nová adaptace vesmírného eposu Duna jsou opět bez režisérů. Na Logana se vykašlal uznávaný tvůrce reklam a videoklipů Carl Erik Rinsch, který si v… (více)

Kate opět v černém

Kate opět v černém

25.09.2010

Je to oficiální, hlavní hrdinkou Underworldu 4 (který pravděpodobně vznikne ve 3D) bude stará dobrá Selene. A to znamená, že Kate Beckinsale si opět bude muset svůj... ehm, herecký talent... nacpat… (více)

Reklama

Reklama