Reklama

Reklama

Další pokračování úspěšné filmové série Underworld, tentokrát s podtitulem Krvavé války, sleduje osudy upíří smrtonošky Selene (Kate Beckinsale), která se brání nemilosrdným útokům jak ze strany lykanů, tak i upířího rodu, který ji zradil. Za pomoci svých jediných spojenců Davida (Theo James) a jeho otce Thomase (Charles Dance) musí zastavit odvěkou válku mezi lykany a upíry i za cenu, že bude nucena za mír položit tu nejvyšší oběť. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (333)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nie že by séria Underworld patrila medzi ťažký nadpriemer, ale takto zle na tom ešte nebola. Béčkový príbeh, béčkové efekty, zopár béčkových hercov, chabý prístup k mytológii snímku a neuspokojivý záver. Sledovať sa to dalo, nevravím, že som sa nudil, ale mimo fanúšikov série by som film asi nikomu neodporučil. Takže ak ste nevideli predošlé časti, budú Blood Wars pre vás len stratou času. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nezabírat můj zadek, please! To byla jediná podmínka, kterou si Kate Beckinsale dala do smluvní klauzule, než se s menopauzou na dohled znovu nasoukala do těsného latex kostýmu. Úkol pro tvůrce byl prostý - naškrábej (mírně béčkový) scenáristo nějaký (mírně ne-béčkový) příběh, aby upíří fetiš sága zase ožila, nejlepší bude, když tam vrzneš osvědčený konflikt mezi klasickými Upíry a vlkodlaky Lycany, samozřejmě drž se toho, že válka mezi nimi je na spadnutí, nezapomínej na úklady, zrady i návraty již kdysi zemřelých, párkrát nečekaně zamíchej dějem tak, že odstraníš pár významnějších postav. Mezi tím vším mumrajem se bude motat latexová, sexuálně nevyužitá, zradou frustrovaná i mateřskými pudy strádající Selena. Vy kostyméři, přes víkend sjeďte veškeré dostupné femdom porno, aby se čtyři ženské hrdinky -Selena, Semira, Alexia a Lena- mohly patřičně po scéně promenádovat až s nadřazeným stylem nad mužskými protějšky. Ty český osvětlovači sviť, ať šije nit, ne, skoro nesviť, ať se to celé utopí ve tmě. A paní režisérko, vy režírujte tak, ať není znát vaše předchozí práce na seriálech. Zadání bylo jasné a vyšel z toho lehce atypický výtvor, v němž se toho děje poměrně dost, a to tenhle kousek trvá jen cca 80 minut. Kate zaznamenala pomerančový výsev na zadnici, jisté to úplně není, ovšem jak jinak si vysvětlit skutečnost, že detail její zadnice tentokrát zcela chybí. Další zvláštností je, že výrazný femine prvek prostoupil až na režisérskou sesli, do níž poprvé usedla žena. Anna Foerster je náhodou dobrá režisérka, akční sekvence jsou dynamické, nechybí jim (vizuální) nápady, děj je pochopitelný. Na ženskou je to zrežírované fakt super. Kdyby náhodou divák neměl pamatováka na předchozí díly, pro jejich připomenutí je hned v úvodu filmu nenásilná rekapitulace. Tenhle díl nese i výraznou českou stopu, během děje jsem identifikoval Stivínovou s Novákem v nepodstatných štěcích, casting i technické zázemí je ale složeno z četných českých jmen, markantně je to výprava. Co mně nevyhov(n)ovalo byly bitky a souboje, byly líbivě provedené, jenže byly kratšího rázu, hlavně ty finálové souboje se měly udělat podstatně delší. Krátká stopáž určitě není jen tak, jistě se v produkci prostříhávalo, až film občas působí až příliš zjednodušenou formou, nikoliv ale jednoduchým dojmem. Digi gore se snažilo nebýt zbabělec, na komerční film je k vidění porce krvavých záběrů. Máte-li chuť utopit se v ponurém filmu s jasně definovaným příběhem, v němž starší ženské ročníky rády ukazují, že upírky jsou hodné i zlé sexy mrchy, pak je tenhle film jasnou volbou. V zásadě se pořád jedná o příjemně drsnou pohádku. Z toho tedy vycházejme. 9/10 ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Underworld: Krvavé války“ se snaží nadchnout akcí, ale ta už je prostě nudná. Je to příliš trikové, příliš zpomalované a není zde vlastně jediná scéna, která by vám skutečně uvízla v paměti. Ano, je to místy hodně krvavé, ale to vás má jen vytrhnout z té příšerné nudy. U mě se to moc nepovedlo. „Underworld: Krvavé války“ je pro mě velké zklamání a já doufám, že ty náznaky šestého dílu, které byly v závěru, se nepotvrdí. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Poslední část je co do scénáře asi tím nejnešťastnějším střípkem celé ságy.  Spousta věcí zkrátka nedává smysl a nebo je těch motivů naopak tolik, že se nedaří  pořádně ani jeden. Ať už je to opět zakázaná láska mezi upírem a lykanem, ztracená hybridní dcera,  upírská zrada,  upíři a la Vikingové, Posvátný svět za oponou smrti a spousta dalších načrtnutých linek a variant, které bez  ladu a skladu víří  celým příběhem a jsou  nakonec jen nevýznamnými ozdobami na přeplácaném vánočním stromečku. Nebýt opět čarokrásné a latexové Selene a Hulkodlaka přivřel bych jen dvě oči, ale nakonec mhouřím i to třetí na čele. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Můj první - a zřejmě i poslední - Underworld. Protože kromě krásné Prahy a Selene, kterou prostě musím obdivovat i jako žena, vlastně nebylo na co koukat. Film naprosto postrádá jakékoliv napětí, takže vůbec nebylo lehké udržet se myšlenkami u filmu. Ani akční scény nehodnotím jako nadprůměrné. Zkrátka, nebýt na tom v kině, asi bych to nedokoukala. 1,5* ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Asi 70 procent filmu vzniklo v pěti ateliérech na Barrandově, zbytek na různých dalších místech v Praze a celé ČR. Např. na Hlavním nádraží, v ulicích Španělská, Vinohradská, na pražské Náplavce, v ulici Ke Hradu (která vede z Nerudovy ulice na Hradčanské náměstí) a také v Českých Budějovicích, v kutnohorském chrámu sv. Barbory či na zámcích Hluboká a Kačina. (hippyman)
  • Původně se mělo za to, že půjde o poslední film s Kate Beckinsale v roli Selene, ale Len Wiseman potvrdil, že šestý díl bude, a že s Beckinsale stále počítá. (MessiM)
  • Po většinu bitev mezi lykany a upíry mají oba tábory převážně české/československé zbraně. V táboru lykanů se vyskytují československé Sa vz.58 a Sa vz.61 Scorpion, v táboře upírů to jsou pak nejmodernější české CZ 805 BREN a CZ SCORPION EVO 3 A1. (SsgtJira)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama