Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lovreňáci a Velraňáci jsou dvě party kluků ze sousedních vesnic. S vervou sobě vlastní se nenávidí a bojují proti sobě s odhodláním svých statečných dětských srdcí. Jejich netradiční válečné trofeje - knoflíky, šle a pásky jsou na druhé straně vykupovány výprasky a tresty stejně urputných rodičů. Chlapci procházejí těžkou zkouškou, která jim dá poznat to nejdůležitější v životě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

draggo 

všechny recenze uživatele

Kdybych býval věděl, jaká sračka to je, tak bych na to nekoukal. A to myslím zcela vážně. Koukali jsme na to ve škole. Naše drahá profesorka z toho byla celá unešená, a já jen tiše trpěl a doufal, že už bude konec. Bylo mi na tom protivný úplně všecko, od toho že je to černobílý po trapný příběh. Vůbec mě to neoslovilo, a po shlédnutí tohohle paskvilu jsem rád, že jsem v dětství mohl koukat na Pokémony a né na podobný slaboduchý sračky. Jedna hvězdička za pěkný konec, bylo to moc pěkné zadostiučinění. I když předcházejících 90 minut hnoje to nahradit nedokázalo. /viděno na DVD: 15% a 1*/ ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Krásný film o dětství, které sice občas bolelo, ale zato bylo romaticky krásné a lepší, když si kluci zajdou dát po škole do huby, než když si tu hubu namelou při paření po síti :-) Moje zamilovaná dětská knížka je zde sice trochu modifikovaná, taky se odehrává v soudobé Francii na počátku 60. let, zatímco kniha byla tuším z počátku 20. století; ale vůbec mi to nevadí. Velmi příjemná hodinka a půl. ()

Reklama

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Nevěřil bych, že mě tento film bude bavit, ale opak byl pravdou. Knoflíková válka o dvou skupinkách kluků, kteří proti sobě válčí všemi možnými způsoby je mezi válkami opravdovou vyjímkou. Neteče tu krev, to ani náhodou. V těto válce tím nejcennějším pokladem jsou vaše šle a knoflíky jak napovídá název. Film jsem viděl s vynikajícím českým dubbingem a asi jako každý nemůžu zapomenout na tu pověstnou větu - Kdyby sem to býval věděl, tak by sem sem býval nechodil. Velice milý snímek pro všechny věkové kategorie. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Krásná záležitost, taková kouzelná rodinná komedie o klučičích rošťárnách, bitkách a odstřižených knoflících.. Vrátila jsem se k tomuto snímku po spoustě let a rozhodně nelituji, bylo to velice příjemné filmové zpestření.. Všichni kluci jsou sympaťáci, od nejmenšího po největšího, báječné hlášky, které už během času zlidověly, no a písnička „Mám v kalhotách díru jak trám“ v provedení synů i otců úžasná.. ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

CHCI BÝT ZASE MALÝ KLUK. Chci zase řešit tak veliké problémy jako jsou roztržené kalhoty, utrhané knoflíky. Chci chodit s partou stejně bojovně naladěných kamarádů a provést nějakou klukovinu jiné partě na druhém konci městečka. Pozdější vzpomínky na toto vše totiž působí na "dospěláka" jako hřejivý balzám a uklidňující lék na mnohem podstatnější problémy, se kterými se musí denně vyrovnávat. Film, který i přes nepatrně smutnější závěr toto vše muže připomenout, a proto ho velmi rád doporučuji, a to nejen dětem. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Natáčeno v pískovně Saint-Arnoult-en-Yvelines, v lomech Poyers (Orphin) a na venkově v Bailleau-Armenonville. Scény v Longeverne jsou natočeny v Armenonville-les-Gâtineaux (Eure-et-Loir) a ty ve Velrans v Orphin (Yvelines). Poslední scéna se natáčí na Adolphe-Chérioux na rue Édouard Tremblay ve Vitry-sur-Seine. Rybářská párty se koná u rybníka Guiperreux v Poigny-la-Forêt. Yves Robert také využívá okolí svého pozemku, Moulin de la Gueville v Saint-Hilarion v Buttes Noires. (sator)
  • Aby režisér našel správné mladé amatérské herce, vyfotografoval téměř tisíc dětí ve věku kolem dvanácti let. Ty vybrané později procházely sítem castingu. (sator)

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

Reklama

Reklama