Reklama

Reklama

Rudý kapitán

Trailer 4

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v horkém létě roku 1992, půl roku před rozdělením Československa. Mladý detektiv Richard Krauz se dostává k novému případu – na hřbitově byla vykopána mrtvola kostelníka Kloknera s hřebíkem v hlavě. Krauz zjišťuje, že za jeho umučením stojí bývalá StB a nikdy nenalezený spis zachycující zločiny kněží, na jehož základě StB církev vydírala. Případem posedlý Krauz se vydává napříč rozpadajícím se Československem hledat muže, ke kterému vedou všechny stopy: Rudého kapitána, specialistu na „konečné" výslechy. Krauz však není sám, kdo ho hledá... (A-Company CZ)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (404)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tož nebylo to zlé. Téma kvalitní zpracování nekompromisní a bez keců. Dobře to vystihuje tu porevoluční dobu. Jinak určitě to není nijak třeskutě originální, vývoj děje se dá vesměs předvídat, ale zase je to poctivá žánrovka která nechce bejt nic víc. Jediný co to snad trochu podkopává je ten zběsilý rádoby akční a ne moc přesvědčivý konec. Navíc podezírám scénáristy, že poté co to slibně rozjeli, už nevěděli co s tím a tak to zahráli do autu. Nicméně na slabou čtyřku to dá. Domácí tvorba ještě není úplně v prdeli a to potěší.70% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Scény se Suchánkem dobré. Scény s Kaiserem dobré. Celkově, z odstupu, to skutečně připomíná nějakou severskou detektivku, která má drive, ale nemůžu si pomoct, ten příběh mi přišel takový nějaký zvláštní, velká bublina pro nic, kdy finále je pro mě slabé, ač scéna na nádražích se hodně povedla. Detaily dobré, celek nic moc. ()

Reklama

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Mizerně odvyprávěné, nasnímané, sestříhané - a alespoň v původní slovenské verzi také neposlouchatelné, jak řeč protagonistů v naprosté většině splývá s hluky pozadí a s několika tóny do zblbnutí se opakující iritující atmosférické hudby. Díry, lapsy a oslí můstky ve scénáři a otravné vizuální doslovnosti (deset záběrů na hřebík v lebce, chvílemi už únavná přemíra šera a tmy, záběr na mrtvou myš u misky s jedem, kterou se vysvětluje, jak vyšetřovatelé vědí, že archivářka už tam nějakou dobu nebyla, apod. A vlastně už i ten plakát, který by se spíš hodil k německému osmdesátkovému hororu na véháesce s pirátským dabingem.). *** Divácky tedy vyloženě nasírací. Naštěstí ze zbylého vyrešeršovaného materiálu nakonec vznikl scénář k Rédlovi, čímž se to víc než kompenzuje, protože zatímco tohle je ukázkový příklad, jak se kriminálka s přesahem netočí, Rédl je toho už ve všem všudy pravým opakem. *~ ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Náš film, ktorý bez problémov dosahuje minimálne európskej kvality. Formálne fantastické, príbehovo silné, herecky presvedčivé a to všetko ozdobené kopou skvelých scén. Jedinú výtku mám k tempu. Je to celé príliš rýchle a to množstvo informácií je ťažké spracovať. Chcelo by to viac timeoutov. Ale aj tak je táto prvá adaptácia Dominika Dána filmom, ktorý prekonáva čokoľvek čo sa u nás za posledných 25 rokov natočilo. Remeselne najlepšie natočený a celkovo aj najlepší tuzemský porevolučný komerčný film. Bodka. V rámci slovenskej kinematografie je to čistých 10/10. Mimo nášho rybníku osmička. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce dost zajímavé a porevoluční atmosféra je tu zachycena náramně věrně a atraktivně, ale ke dnu to posílá naprosto neuchopitelný, nepřehledně odvyprávěný příběh, kde nejsou osvětleny ani základní motivace postav. Tragické ozvučení dialogů tomu také příliš nepomáhá. Prostě jeden velký chaos a kvůli tomu strašná nuda. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (28)

  • Autor předlohy je kriminalista z oddělení vražd píšící pod pseudonymem Dominik Dán. (Lucasion)
  • Krauz uteká po Kamennom námestí v Bratislave popri Prioru. V pravej časti však chýbajú minimálne dva stánky, ktoré tam v roku 1992 stáli. Jeden bol stánok PNS, druhý, modernejší, stánok stál kúsok ďalej a predávali v ňom sezónne hot-dogy, langoše a varenú kukuricu. (BlueNeon81)
  • Jedná se o zcela první adaptaci kriminálních knížek úspešného Dominika Dána. Který je na rodném Slovensku velmi populární. Jeho knížky se dočkali i českého překladu. (Lucasion)

Související novinky

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

22.07.2021

Letos se v obou Těšínech budou slavit prázdniny s filmem. Na přelomu července a srpna se po pandemické přestávce diváci setkají naživo v rámci filmové přehlídky „Kino na hranici”. Co je čeká? „Loňský… (více)

Ladislav Chudík 1924 - 2015

Ladislav Chudík 1924 - 2015

29.06.2015

Po těžké nemoci ve věku 91 let zemřel v bratislavské nemocnici herec Ladislav Chudík. Syn hutnického mistra projevoval zálibu v recitaci a herectví již na gymnáziu a později v ochotnickém kroužku.… (více)

Reklama

Reklama