Reklama

Reklama

Rituals

Trailer

Obsahy(1)

Pětice mužů se vydává na dobrodružnou dovolenou do nekonečných kanadských lesů, vod, údolí a hor. Hned první noc je po utáboření něco nebo někdo tajně sleduje. Ráno čtyři muži z výpravy zjistí, že jim někdo ukradl přes noc boty. Pátý z nich se vydává na vlastní pěst vyhledat pomoc. Později však zmizí a není k nalezení. Nekonečná cesta a útrapy zbylé čtveřice mužů tak začínají. Příroda je nemilosrdná a přitom je stále někdo tajně sleduje. Dobrodružný výlet se postupně mění v boj o přežití, holé životy a zdravý rozum ... (Flipnic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný 70s testosteronový survival o partě doktorů, kterým rybářský výlet v divočině naruší vzájemné rozpory a jeden nevítaný záškodník. Srovnání se známějším Vysvobozením není úplně od věci, Rituals každopádně kráčí víc vstříc hororovému žánru. Rozmanitá pustina daleko od civilizace dodává velmi solidní atmosféru celkového odloučení a to narůstající zoufalství a vyčerpání postavám s ubíhajícími minutami zcela věříte. Má to sice trochu žánrového klišé, přesto jde o velmi solidní snímek, který mi svou náladou a napětím velmi padl do noty. A Hal Holbrook je silný tahoun! ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Film se sice porovnává s filmem Vysvobození, ale přestože byl Rituals natočen 5 let po Vyvobození, nedosahuje takové kvality. A ten konec byl taky takový divný. Přírodu jsem si nemohl vychutnat, neboť i když je film v HD kvalitě, barvy spíše nejsou. Možná ale, kdybych se na film díval v roce 1977, nadšeně bych tleskal :-) ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Na Boormana to kouká uctivě hodně zespoda. Nemá to ten správný tak na bránu, jako ´Deliverance´, ani to tak jedinečně negraduje, abyste o tom mohli kámošům nadšeně vyprávět u piva. Ale abych jen nehanil. Herci jsou skvělí, fakt si museli při natáčení vytrpět, po většinu stopáže to je fajn survival drámo, bohužel v samotném závěru se to překlopí do přepáleného hororu se směšnými maskami, nemluvě o pointě, kterou z pečlivě nakašírovaných rentgenových snímků dobrou opravdu neuděláte. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Parta ukřičených, psychicky labilních, zbrkle uvažujících a zcela nelogicky se chovajících doktorů na filmové procházce skrze kanadské hory a doly, to vše ve stylu např. Deliverace, Hory mají oči anebo třeba nedávného The Ritual od Netflixu. Těžko se ale jakkoli strachovat o grupu tak šíleně nesympatických postav, dobře skrytému a chytře stupňovanému zlu navzdory. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Obecně mám tyhle filmy o přežití rád zejména proto, že autoři většinou vybírají nádherné přírodní lokace - což je zde splněno. Pravda, banda rozeřvaných doktorů moc sympatická není (zatraceně, to musí pořád řvát jak Viktorka na lesy?), ale vývoj jejich vzájemných vztahů je uvěřitelný. Kombinace ponorkové nemoci s pocitem ohrožení se povedla. Natáčení si herci vskutku užili, jelikož dvě třetiny snímku tráví ve vodě, která jistě příliš teplá nebyla. Putování lesem a řekou za záchranou ničí hlavní protagonisty fyzicky i psychicky, a tak to v jistých chvílích vypadá, že se povraždí navzájem. Výživné gore jsem tentokrát nepostrádal, jelikož vše vyvažovaly kamera-hudba-herecké výkony-atmosféra. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama