Reklama

Reklama

Plukovnice britské armády Katherine Powell (držitelka Ceny Akademie® Helen Mirren) velí mezinárodní misi s cílem zajmout v Keni nebezpečné teroristy. Když však zjistí, že teroristé plánují sebevražedný útok, účel mise se rázem změní ze „zajmout" na „zabít". Na místo jsou povoláni američtí piloti s drony, ale ve chvíli, kdy se na bitevním poli objeví devítiletá dívka, se u pilota Steva Wattse (Aaron Paul, Perníkový táta) dostaví krize svědomí, která má za následek mezinárodní roztržku. (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (270)

Coleator 

všechny recenze uživatele

Silný divácký zážitek: skvěle obsazený snímek, který přibližuje válku proti terorismu zase z jiného úhlu pohledu... Momentů, kdy budete s napětím sledovat, co se právě odehrává, je zde několik a film vás nenechá klidným ani po závěrečných titulcích... Škoda, že Alan Rickman už další filmy nenatočí - rozloučení se stříbrným plátnem v takovém stylu si ale určitě zaslouží... ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

K největším pozitivům tohoto filmu patří, že je v angličtině, tudíž Američané nebudou mít potřebu spáchat remake plný patosu, nacionalismu, sentimentu, krve, výkalů, amerických vlajek a uřvaných nepřátel. Toto je velmi civilní snímek, který od počátku udržuje diváka v napětí, má vynikající scénář, který si klade mnoho zajímavých otázek, je výborně zahrán i zrežírován. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, který připomíná to nejlepší ze 4. série Homelandu a rozvíjí to do celovečerního filmu. Neskutečně napínavý thriller zobrazující momentálně velmi aktuální problematiku ve velmi přesně režii a s parádními hereckými výkony a bez výraznějšího patosu. Ten se nakonec taky objeví, ale v ne tak obvious formě, byť osobně bych ocenil ještě větší odtažitost a menší zpracovávání diváka ohledně toho, co si má myslet (samozřejmě trochu US/GB na ruku). Ale i tak parádní válečný film, napínavý jako kšandy od začátku až do konce. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatý protiteroristický film, zřejmě je tak jiný proto, že je britský. Helen Mirren se své postavy zmocnila dokonale, jak jsem u ní zvyklý, stejně tak byli výborní i Alan Rickman a Jeremy Northham a příběh samotný mě opravdu bavil. Přehazování politické zodpovědnosti mezi ministry bylo natočeno tak dobře, že jsem si chvíli myslel,že se děj odehrává u nás. Naprosto nejlepší na celém filmu byla absence hektolitrů patosu, které by na mě byly vykydány,pokud by šlo o film v americké produkci. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut jsem se dost lekl, co to je za snůšku klišé a patosu, ale postupně z toho režisér udělá pořádně napínavý film... kde teda je klišé i patos, ale tak nějak to je umně skryté pod dobrou režií a kvalitní herce. Nad realističností si nechci moc lámat hlavu, ale jako komorní drama tenhle film rozhodně funguje. (7/10) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Filmovanie prebiehalo predovšetkým v juhoafrickom Kapskom meste. Obdobie natáčania trvalo od 11. septembra do 6. novembra 2014. (MikaelSVK)
  • Keďže Juhoafrický úrad pre civilné letectvo neudelil filmárom povolenie na lietanie so skutočnými dronmi vo vzdušnom priestore krajiny kvôli produkcii, použili na zobrazenie dronov vizuálne efekty. (Arsenal83)
  • Mnohé zo súradníc GPS použitých vo filme zobrazujú nesprávne údaje, ako napríklad umiestnenie konkrétnych miest v Nairobi (Keňa). (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Drony na velkém plátně

Drony na velkém plátně

18.03.2015

Když vyděláte s 50 odstíny šedi půl miliardy dolarů, jak ty peníze nejlépe utratit? Přece za remake akčního béčka z roku 1983! Takhle nějak přemýšlí producent Dana Brunetti (Social Network, Kapitán… (více)

Reklama

Reklama