Reklama

Reklama

Vzbudil jsi se, nic si nepamatuješ. Nejspíš proto, že tě právě oživili. Ta krásná žena říká, že tě miluje a že se jmenuješ Henry. Máš jakoby umělý ruce a nohy. Najednou někdo vtrhnul do místnosti, střílí na tebe a ženu, která tě miluje, unášejí pryč. Měl bys jí pomoct a dostat zpátky. Kdo ji ale unesl? Mocný vůdce s armádou žoldáků a plánem na ovládnutí světa. Jsi v neznámém městě, kde se tě neustále pokouší někdo zabít. Kromě tohohle chlápka, je z Británie, Jimmy. Prý je s tebou. Nejseš si tím úplně jistý, ale zatím na tebe alespoň nestřílí. Pokud celý tohle šílenství přežiješ, a zjistíš, co se vlastně děje, mohl by ses dozvědět, jaký je tvůj účel a kdo vlastně jsi. Vzhůru do akce! A ještě něco . . Hodně štěstí, Henry. S největší pravděpodobností ho budeš opravdu potřebovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (906)

Krouťák 

všechny recenze uživatele

První svého druhu ? Palce hore za odvahu. Film je zajímavé vidět, ať už jste zarytí pařani, nebo jste jen ve školních letech o nějakou tu gamesu občas zakopli. I když jsou pocity z filmu spíše pozitivní, je dobře, že není delší. Po nějaké hodině likvidování "neschopných" protivníků se totiž dostavuje lehká letargie (a rozhodně to nebude nedostatečnou vynalézavostí typů usmrcení). Půlhvězdu navrch za několik povedených vtipů a spoustu trefně vybraných songů v čele s "Don't stop me now", kterou jsme mohli slyšet už v traileru - 70%. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Křičet "djopa, djopa, djopa" by bylo asi stejně logické jako scénář tohoto filmu. Jenže tenhle film funguje a funguje skvěle, představuje zběsilou akční jízdu v naprosto nonkonformním hávu. Umění je přinášet něco nového, dokázat něco nového přinést do zatuchlého žánru akčních filmů, to je dokonce hodně velké umění. A Iljovi se to podařilo naprosto dokonale. Film malinko ztratí dech pouze při závěrečné potyčce s Akanovou armádou, ale samotné grandfinále s vynalézavým využitím oka tohle chvilkové vypadnutí z ostrého tempa vynahradí vrchovatě. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Díky. Tohle muselo vzniknout, aby bylo vidět, kam first person filmy/hry směřují a jestli je pro diváka v kině únosné 90 minut sledovat svět i ve zjednodušené (prostřihy, není to 24, takže čas není úplně "správný"). Díky slabšímu scénáři, až nesmyslně mystickému padouchovi a celkově příběhu, který slouží jen "aby byl", je však z formy pohledu z první osoby vytaženo prakticky maximum. Navíc Hardcore Henry obsahuje obrovskou hromadu nadsázky, až autoři viditelně věděli, že se nesmí brát moc vážně. V tom exceluje Sharlto Copley a jeho desítka postav. Za mě škoda toho buranství (někdo by řekl chlapství), kde se strká sex a urážky a laciné narážky na místa, kde by mohl dialog dávat smysl, ale to se překousne. PS: menší zadostiučinění pro Bartkowiaka, který v Doomu svou FPS vizi využil opravdu dobře a kombinací s normálním stylem kamery působil v tomhle ohledu film přístupně (že vynechali to pravé Doom peklo je věc jiná). ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Rád bych dal alespoň 3*, protože mě zaujalo vyprávění příběhu (či spíše "příběhu") z pohledu první osoby, avšak natolik nezáživný rádoby děj mě značně nudil a radost z inovativního ztvárnění vypršela po prvních 15-25 minutách. Pustit si Hardcore Henry je jako sledovat nějakou zfilmovanou PC hru - střílečku. Perfektní dynamický soundtrack podtrhuje precizně nasnímanou akci, avšak celé to na mě působilo jaksi primitivně a bezhlavě. Bohužel. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Takový praskání páteře, to se neomrzí." Tak v tom se zloduch Akan netrefil. Mě to omrzelo poměrně rychle. Je to sice originální úhel pohled na svět, ale taky je to jen počítačová hra, kterou nemůžu hrát. Klávesy, joystick, myš ani volant totiž nereagují na mé mačkání, posouvání ani kroucení a mě moc nebaví dívat se, jak Henryho ovládá někdo jiný. A kupodivu to nezachránilo všechno to běhání, skákání, šplhání, mlácení, střílení a drcení koulí, což jsou činnosti, které si obvykle dokážu užít. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (28)

  • Pri natáčaní používal štáb takmer výhradne kamery GoPro Hero3 Black Edition. (m.a.t.o.)

Související novinky

Bob Odenkirk vyrazí do akce

Bob Odenkirk vyrazí do akce

22.09.2019

Když si představíte herce Boba Odenkirka neboli Saula z Breaking Bad, akční hrdina je asi to poslední, co by vás napadlo. Nicméně hvězda seriálu Volejte Saulovi se teď rozhodla významně rozšířit svůj… (více)

Co chystá režisér Hardcore Henry?

Co chystá režisér Hardcore Henry?

03.09.2018

Režisér Ilja Najšuller, který si fanoušky poprvé získal drsným akčním klipem k písni Bad Motherfucker, rozhodně nepatří k tvůrcům, kteří by se rádi drželi zajetých postupů. Jeho filmový debut… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

02.09.2016

Unikátní akčňák Hardcore Henry potěšil spoustu žánrových fanoušků, bohužel ale vydělal jen 14 milionů dolarů. Takže průšvih? Z globálního hlediska rozhodně, producenti ale za šílenou řežbu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama