Reklama

Reklama

Temnota

Trailer 1

Obsahy(1)

V tom domě se něco skrývá. Něco temného z dávných dob, co zde nehnutě, tiše a vskrytu přebývá už čtyřicet let. Jen ve tmě se to může zhmotnit, jen tma to může uvést do pohybu. A do takového domu, na kterém leží strašné a ukrutné tajemství, se nastěhuje rodina s malým chlapcem a labilním otcem na pokraji nervového zhroucení... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (225)

schizmo 

všechny recenze uživatele

Na Španělsko poměrně překvapivě produkčně zvládnutný mysteriózní horor. Bohužel produkce je zřejmě to nejkvalitnější, co se dá ve filmu najít - námět až moc všední (příběhem i atmosférou nedaleko ke krajánkovi Sirotčinec), zpracování ještě všednější a scénář pochopitelně značně předvídalný. V momentě, kdy film graduje a vrcholí, začínají na povrch vylézat mizerné herecké výkony a velmi vratký scénář. V poslední době se ve Španělsku vyrojilo snímků s podobnou tématikou jako hub po dešti, bohužel i jako se sběrem hub zde platí: ne všechno se dá žrát :D! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Polovica je nie že inšpirácia tým príbehom, ale takmer všetko pripomína Amityville, ktorý sa neskôr natočil, ale lepšie Škoda, že tento film nemal záujem ísť podobným smerom to pri tom. Nebola atmosféra, nebol strach, bolo len také tajomno. Hoci niektorých zaujal záver, ja som bol zaujatý už len tým, aby mi neostala sánka v záseku od čoraz častejšieho zívania. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

No vy mně teda dáváte, drahoušové! Šel jsem si sem hodit jednu pecku za několik málo ucházejících bubu akcí a najisto jsem počítal s tím, že i ta jedna pecka filmu spíš pomůže než naopak. Ty vole a on tady v klidu má 62%... Na ČSFD projekce se kvůli honícím impotentům za chvilku nedostane ani golfista, z nepostradatelný kolonky ála CIA "Oblíbení" na mě svítí čtyřmístný číslo, a nesmyslný slátaniny, ve kterejch nic nesouvisí s ničím, jsou skoro červený. Já si snad ten čupráckej Fejs nakonec založím, páč tady mě to pomaličku přestává bavit. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem nejdříve novější filmy pana Jaume Balagueró, který má na triku takové filmy jako jsou REC 1 a 2. Samozřejmě mají být další díly. Tento režisér mě zaujal svým vkusem a hlavně hororovou tématikou, kterou opravdu točit umí. Nedalo mi to, tak jsem se musel podívat na jeho starší film a nemohu říct, že bych byl zklamán, ba naopak. Jaume Balagueró mě znovu přesvědčil, že horory jsou jeho silná stránka. Jsem hodně zvědavý na jeho další díla a pro mě se stává oblíbeným režisérem a řadím ho do TOP10.. 8/10 = 80% ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Týden v temném domě a nakonec jen beznaděj na konci tunelu... Tísnívý horůrek - či spíše psychothriller s nadpřirozenými a mystickými prvky. - - - - - (Poprvé viděno 25.10.2011 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky a originálním formátem obrazu/, hodnocení 1251., komentář zde jako stopětatřicátý - 25.10.2011) ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Miramax/Dimension kúpili americké distribučné práva na film za 4 milióny dolárov a nechali film na poličke 2 roky. V roku 2004 bol uvedený do kín až po veľkom prepracovaní (aby bol v súlade s vekovou hranicou od 13 rokov). (Arsenal83)

Související novinky

Další hororový talent?

Další hororový talent?

20.01.2005

Něco podobného tady už bylo. Jeden nenápadný režisér, jeden nápadný úspěch a pak následný úspěch komerční. Tenhle se jmenuje Jaume Balagueró a pochází ze Španělska. Specialista na tajemno se… (více)

Reklama

Reklama