Reklama

Reklama

Temnota

Trailer 1

Obsahy(1)

V tom domě se něco skrývá. Něco temného z dávných dob, co zde nehnutě, tiše a vskrytu přebývá už čtyřicet let. Jen ve tmě se to může zhmotnit, jen tma to může uvést do pohybu. A do takového domu, na kterém leží strašné a ukrutné tajemství, se nastěhuje rodina s malým chlapcem a labilním otcem na pokraji nervového zhroucení... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (225)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Rodiče, starší dcera a mladší syn se nastěhují do tajemného domu stojícího na samotě. Jeho půdorys až nápadně připomíná svatyně či okultní chrámy, to ale tíží jen dceru Reginu. Ještě že má rodina hodného a chápavého dědečka, jelikož otec po letech dostává zase prapodivné záchvaty a nějak se mu to v hlavě motá. Vše ale bylo naplánováno a stačí už jen vyčkat na zatmění slunce. Tak trochu se mi vybavilo Osvícení společně s Argentovou trilogií o Matkách. Kdysi se mi líbilo mnohem více, hodnocení ale ponechám, jelikož šťastný konec si zkrátka čtvrtou hvězdu zaslouží. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

V tomhletom Balagueró začíná docela obyčejně, až na úvodní titulky plné vřískavých krvavých prostřihů, s rodinkou, která se přistěhovala z ameriky do španělska do domku u lesa a ještě ani nejsou pořádně vybalení a dceři už se tam nelíbí a chce zpátky do ameriky, synkovi se zdá, že je ten dům ve tmě nějakej divnej a žere mu pastelky, taťkovi se vrací záchvaty způsobené nějakou neobvyklou nemocí a mamka se snaží udržovat domácnost v chodu i když stráví spoustu času v práci, takže skoro jak z nějakého normálního rodinného dramatu. Dům ale doopravdy je nějaký divný a brzo se začnou objevovat podivné stíny a vypadávající světla a modřiny na těle toho mrňavého kluka. Atmosféra v domě je zajímavě napínavá i když se nic velmi dramatického nestane, protože ty dramatičtější chvíle přichází až s odhalením o co v tom domě jde. Hlavní hrůzy v tomto filmu jsou trochu něco jiného než je u Balaguera zvykem, ale poradil si s tím docela slušně i když občas příběh popostrkuje takovými docela okatě křečovitými berličkami, což si ale vynahrazuje tím, že závěr filmu, kam se přes tyhle berličky dostane, je velmi působivý a pěkně využívá ten strach ze tmy, o kterém vlastně celý film je. Úplný závěr filmu dost zvedá hodnocení ale ještě je tu takový malý detail v podobě takové hnusné staré fotografie, kterou taťka s velkou slávou objeví a v úplné euforii ji chce pověsit na zeď. Ta fotka krom toho že vypadá nepříjemně, tak v jednom krátkém záběru taky ukáže, co ta fotka doopravdy představuje a není to nic pěkného. :) ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Týden v temném domě a nakonec jen beznaděj na konci tunelu... Tísnívý horůrek - či spíše psychothriller s nadpřirozenými a mystickými prvky. - - - - - (Poprvé viděno 25.10.2011 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky a originálním formátem obrazu/, hodnocení 1251., komentář zde jako stopětatřicátý - 25.10.2011) ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Byť je finále nad očekávání dobré, stejně to vzhledem k výrazně slabšímu úvodu vydá pouze na průměrný horor. Ten přes veškerou snahu působí spíše chaoticky, než strašidelně. To je velká škoda, neboť v lepším provedení by z mnoha záběrů skutečně mrazilo po celém těle. Další nespokojenost jsem pociťoval v případě nestabilní kamery, která jen podtrhla chaotický dojem ze sledování. A pak chápu, že už je těžké přijít s něčím originálním, ale vysvětlení zápletky bylo přinejmenším podivné. Naštěstí však finále celkem fungovalo, přičemž potěšil i nepříliš optimisticky vyhlížející otevřený konec. Takže úctyhodné tři hvězdy 60% ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je tak temná, hustá, že se bát budete každého šustnutí ve Vašem bytě... Příběh je z mého pohledu originální a zpracování je podle mého velice dobré... Začátek filmu je sice trochu slabší, ale to vyváží druhá polovina filmu, u kterého jsem osobně seděl na zadku jak přikovaný... Příběh, atmosféra a zpracování... To jsou silné stránky tohoto filmu... ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • V upravenej verzii sa slovo „fuck“ nahrádza slovom „freek“. (Arsenal83)

Související novinky

Další hororový talent?

Další hororový talent?

20.01.2005

Něco podobného tady už bylo. Jeden nenápadný režisér, jeden nápadný úspěch a pak následný úspěch komerční. Tenhle se jmenuje Jaume Balagueró a pochází ze Španělska. Specialista na tajemno se… (více)

Reklama

Reklama