Reklama

Reklama

Gabriel a Elias se u smrtelného lože svého otce dozví, že jsou adoptovaní. Jejich biologickým otcem je Evelio Thanatos, odborník na výzkum kmenových buněk. Po příjezdu na ostrov Ork bratři zjistí, že mají další tři sourozence – velmi neortodoxní sourozence. Jako zkultivovat trio neotesaných buranů, kteří chodí spát se slepicemi a pro ránu nejdou daleko? Uznávaný mistr černých severských komedií se po desetileté režijní pauze vrací s filmem o vejcích, která padla daleko od stromu. (Film Europe)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (212)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Mænd og høns je za prvé film o tom, že rodina znamená veľa a mala by držať pohromade a za druhé je to čierna komédia ako sa patrí. Jensenovi sa zase podarilo dať dohromady špičkových hercov a podarilo sa mu vymyslieť neskutočne absurdné postavičky a vcelku zaujímavý príbeh, kde celý čas niečo tušíte a až na konci sa dozviete celú pravdu. Všetci hrali naozaj parádne ... Dencik, Kaas, Bro, Malling, ale Mads? ... ten bol geniálny. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Ono to skoro vyzerá, že Jensen chcel natočiť ďalší OSTROV DR. MOREAUA alebo dokonca dramatickú variáciu na buranské horory o mutantoch, ale do tohoto čistého žánrového tela sa mu priplietli kmeňové bunky tej jeho rodinne-komunitnej aktivistickej inseminácie. Posypať hojne tým jeho obľúbeným retardovaným humorom a výsledkom je patvar ešte podivnejší ako sliepka kopýtkatá alebo pyskatý bocian s detskými nožičkami, ktoré sú k videniu ak už nie na ostrove Ork, tak aspoň v tomto diele tak akosi plytvajúcom hereckými schopnosťami zúčastnených. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Zústalo to na půli výdutě. Cysty. Cesty! Humáč jako Humenné, nepopíratelně ano. Myšlenka.... by nějaká i byla. Ovšem humoru pomálu, či jsem zrovna přečetl nějaký hodně sofistikovaný recept na pilule a v záchvatu namyšlenosti mi mlácení debilů dementy vycpanými fógly po ploskolebčích kedlubnách nepostačilo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„POKUD CHCEME PŘEŽÍT, MUSÍME TO ZKUSIT A KOMUNIKOVAT. NAŠE ZVÍŘECÍ INSTINKTY MÁME SAMOZŘEJMĚ ZDĚDĚNÉ, ALE KOMUNIKOVAT MUSÍME, JINAK ČASEM, JAKO DRUH, ZDEGENERUJEME A VYMŘEME.…“ /// Marný čekání na humor. A přitom ho v Adamovejch jablkách bylo požehnaně! Ale tady ne. To je samej zavostalej jedinec, tajemství ostrova doktora Evelia Thanatose a lidský panoptikum s vedlejším produktem, kterým se stala farma zvířat. Moc hezky seš zamaskovanej Madsi Mikkelsene! Za řeč taky stojí hnusnej barák, pak ti tvorové… Ano. Příběh je absurdní. A to tak, že ani nevím, co a jak si myslet, protože není ani k smíchu, ani k zamyšlení. Mohl to bejt třeba fajn horor. Místo toho máme podivný drama plný vtipnejch zvířátek (no tak dobře, na ty se třeba usmějete…). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem zoolofil. 2.) Hledám místo, kde určitě „zaskóruju“. (Nou Camp? Tak ten výběr asi nebude až takhle pohárovej…) 3.) Zjistím, že v kuřeti je místa dost! 4.) Thx za titule „eleintron“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

mirekem 

všechny recenze uživatele

Geniální Jensen snad vše, co napíše či zrežíruje je tady minimálně na čtyři hvězdičky. Dokonce mě mé zjištění skutečnosti, že jsem zhlédl sedm filmů podle jeho scénáře a všem udělil pět hvězd přimělo k jeho zařazení mezi top scenáristy. To je však pouze irelevantní omáčka dostatečně nevystihující jeho jedinečnost. Stal se jistotou a nemyslím, že pouze dle mého názoru. V této tragikomedii o jinakosti svoji originalitu opět potvrdil. Bravo, Anders Thomas! ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Detský hlas použitý na začiatku a na konci filmu patrí režisérovej dcére Karen Marie Jensen. (Hnacik)
  • Budova v ktorej sa odohráva dej filmu je bývalé sanatórium v meste Beelitz, neďaleko Berlína. Počas prvej svetovej vojny sa sanatórium používalo ako vojenská nemocnica v ktorej sa liečil aj Adolf Hitler. Toto sanatórium bolo tiež použité vo filmoch Pianista (2002 )a Valkýra (2008). (Hnacik)

Související novinky

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

14.01.2017

Třetí ročník přehlídky současného severského filmu Scandi představí v kinech nové tituly i tvůrce. Skandinávský rodinný film, komedie, současné i historické drama, horory i detektivky. Zástupci všech… (více)

Scandi II – horký severský koktejl filmů

Scandi II – horký severský koktejl filmů

12.01.2016

Druhý ročník festivalu Scandi nabídne od 13. do 19. ledna přehlídku špičkových severských filmů v komplexním distribučním „cloudu": 13 filmů v deseti českých kinech, 41 VOD titulů na portálech… (více)

Reklama

Reklama