Reklama

Reklama

Scream Queens

(seriál)
Trailer 1
Komedie / Horor / Mysteriózní
USA, (2015–2016), 16 h 38 min (Minutáž: 41–46 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Emma Roberts, Jamie Lee Curtis, Keke Palmer, Skyler Samuels, Abigail Breslin, Billie Lourd, Diego Boneta, Lea Michele, Glen Powell, John Stamos (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Seriál se zaměřuje na sesterství Kappa na Wallacské univerzitě, které vede Chanel Oberin (Emma Roberts). Sesterství však ohrožuje děkanka Cathy Munsch (Jamie Lee Curtis), která jej chce zrušit. Nastávající události zavedou postavy o 20 let zpět k tajemné vraždě na univerzitě a spolu s odhalením tajemství o vraždě se vrací i Červený ďábel. (hansel97)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (93)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Zcela funkční, extrémně zábavná záležitost pro ty, kdo pochopí, o co tu jde a přistoupí na pravidla nadmíru uhozené, brakové, cheesy, popkulturní, trash parodie na 80s horory. Absolutně každý tu dělá vše pro to, aby působil jako úplný dement a přes to člověka neznechutí a nepřestane bavit téměř nikdo. Ryan Murphy se zase předvádí, holomek. Do posledního dílu jsem si myslel, že vlastně na ději a na odhalení vraha mi ani trochu nezáleží, protože tu jde hlavně o ty jednotlivé nadsazené, over-the-top nebo často až retardované momenty, a bál jsem se, že to bude tak unylé a průměrné jako závěr nedávného televizního Scream, ale Ryan to udělal tak svěže a zábavně, že jsem si to užil přímo nadměrně. Chci 2. sezonu! ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U Murphyho sa ešte naplno neprejavovala liberálna ideológia a tak sú Scream Queens celkom vydarenou satirou na klasické slashery s pomerne vydareným príbehom. 2 série úplne stačili, tlačiť v tomto smere na pílu bybolo zbytočné, Murphyho možno aj druhá séria v nemocničnom prostredí inšpirovala k úspešnej Ratched, aj keď jej kvalita je znížená už spomínanou liberálnou ideol´giou, ktorá ho pohltila naplno. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Seriál, kde hlavními postavami jsou rozmalený krávy s kýblem paštiky na xichtě. "That closet is the most pleasures in my life!!! It's like second vagina to me... " Skvělý, fakt super. Nechci se zamýšlet nad tím, kdo je cílovkou takové břečky, ale já to teda nejsem. Jsou dvě hvězdičky, kvůli kterým má smysl se na to aspoň kouknout. První je Emma Roberts, jež je neskutečně hot i přes to, že její postavě chybí už jen dialogy typu "búúúúúú". Druhým důvodem jsou sice řídce vysázené, ale docela dobré gagy. PS: Je docela výkon, že jsem vydržel 4 díly, pochybuju o tom, že to někdy dokoukám. 40% ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

1. série: Postavit seriál na stereotypizaci, přestřelené parodizaci a přehnaně otravných postavách (Emma Roberts opravdu neumí hrát jinou postavu, než spratka s inteligencí mozku po lobotomizaci). Ryan a spol. vše zkrátka vyhnali natolik over the top, až se nelze ubránit značné rozpolcenosti a smíšeným pocitům. Humor místy funguje, místy je bolestivě křečovitý. Otázkou zůstává, pro jakou cílovku SQ jsou a opravdu se jim s tímto bizarně osobitým (místy, až odpudivým) přístupem podaří přežít sezónu. Nicméně, to co se zdálo jako přestřelené se ve finále ukázalo jako naprosto dokonale promyšlený meta počin, kde se nezapomnělo na sebemenší detaily (soundtrack, móda, citace současných televizních a filmových hitů, popkulturní odkazy na klasiky, hlášky a módní doplňky Chanelek a tribute scéna Psychu). Scream Queens nejsou pro každého. Jsou protivné, zlé, chladné, cynické, krvavé, brutální, ale zároveň bizarně-morbidně vtipné a promyšlené do závěrečného odhalení. (Lea Michele, Abigail Breslin, Billie Lourd, Niecy Nash a Jamie L. Curtis si kradou každou scénu pro sebe.) Škoda, že si druhá řada kvalitu neudržela. 70% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Jako lehká oddychovka, která neurazí, pobaví a v rámci možností i znechutí to funguje. Jinak už je to ale opakování stokrát viděných parodií na stará (a nová) klišé, ve které krom zbitchovatělé Emmy Roberts nikdo víc nezaujme a při dnešní seriálové konkurenci si jen těžko dokážu oprávnit, proč bych to měl sledovat i dál. Pilot 6/10 ()

Galerie (625)

Zajímavosti (22)

  • První série seriálu se odehrává na vysoké škole. Stejně tak tomu bylo i v hororu Halloween (1978), ve kterém se zhostila hlavní role tehdy devatenáctiletá Jamie Lee Curtis. Druhá série seriálu se naopak odehrává v nemocnici. Stejně tomu je i v pokračování slavné hororové klasiky od režiséra Johna Carpentera. V tomto seriálu Jamie hraje děkanku Munchovou. (Kacitr)
  • Během rozhovoru v autě hraje z rádia „Always“ od Bon Joviho a během Booneova (Nick Jonas) cvičení hraje „Sunglasses At Night“ od Corey Hart. (Duoscop)
  • Sám tvůrce Ryan Murphy prozradil, že většina replik Gigi (Nasim Pedrad) byla improvizací, proto sháněl pro postavu schopnou komičku.
    (hansel97)

Související novinky

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

15.04.2018

Premiéra šestého Terminátora, jímž Tim Miller (Deadpool) naváže přímo na Terminátora 2, se nedávno odsunula z července 2019 na listopad 2019. Film tak uhnul spin-offu Rychle a zběsile s Rockem a… (více)

Reklama

Reklama