Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká budúcnosť. Pri prenose zmrznutých ľadových objektov zo spustošenej Zeme sa z jedného z ľadovcov vynorí Jason Voorhees a posádka lode má po chlebe. Desiaty diel hororovej série Piatok trinásteho. (POMO)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (338)

fcreading 

všechny recenze uživatele

10-ty diel Piatku 13-teho už nenesie podtitul 13 ale Jason X a oto viac poteší že sa to odohráva vo vesmíru, je to čistý priemer a už tá atmosféra z predchádzajúcich dielou sa vytratila, herci akoby ani nechceli hrať sú totiž otrasný a samotné brutálne scénky tu sú asi tak 3. Ako zábavka to postačí, ale iba pre tých, ktorý sú fanúšikom Jasona a medzi týma patrím aj ja takže 60 percent. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Uprimne? Scenar je naprosto debilni, snaha vytriskat posledni mozne prachy z Jasona Vorheese (tedy jeste pred spojenim s Freddym - nutno rici, ze po filmove strance podstatne zdarilejsim) je naprosto evidentni. A za co ze davam ty tri hvezdy? Tento film totiz lze brat jako horor - pote by to bylo neco mezi odpadem a 1 hvezdou, ale pokud se na to podivate s vedomim, ze jde o cernohumornou hlaskarnu, tak nebudete zklamani + scena s dvema slecnama ve spacacich je pro me jeden ze tri NEJORIGINALNEJSICH a NEJVTIPNEJSICH zpusobu zabiti ve filmech vubec... P.S.: Oficialne bych tomu dal 3 hvezdy, ale davam 5 kvuli tomu silenemu mnozstvi "odpadu" od jinych uzivatelu... ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jason vo vesmíre! Možno ak by táto zvrhlá myšlienka napadla tvorcom v osemdesiatch rokoch, mohla by to byť príjemná béčková zábava, bohužiaľ výsledok je len lacný paškvil. Úvod, morfovanie Jasona a hologram je fajn, ale to všetko medzi prvou vraždou na vesmírnej lodi (tekutý dusík!) až po úplný záver je nudný rutinný balast v kulisách a s efektami ako z 90s sci-fi porna. 3/10 PS: môj rebríček série: F4, F1, F2, F3, F6, F5, F7, F8, F10, F9 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Již desátý pátek 13. se odehraje ve vesmíru, v roce 2245, kdy kryogeneticky upraveného Jasona (tentokrát se spíš podobá Hannibalu Lecterovi) a jeho poslední oběť vyzvedne kosmická loď ze nové Země. A nová, trikově vylepšená vyvražďovačka začíná. DVD: Bonusy mají titulky, ale jen maďarské! Komentář tvůrců, dokument Mnoho životů Jasona Voorheense (rozhovory s jeho představiteli), Making Of (rozhovory s tvůrci, ukázky storyboradů, ukázky natáčení animací) a trailer. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se přeci jen dočkal (ale že to trvalo), při mém "Pátek třináctého maratónu", kdy jsem dal všech deset dílů za pět dní, jsem pořád čekal, kdy se tahle série zlomí do nekoukatelné kraviny, a je to právě poslední Jason, kterej už je tak dementní, až je... ne, pořád je dementní :-) On už sám námět, vyslat Vorheese do vesmíru, zní hodně přitaženě za vlasy, ale kdyby to zúčastnění aspoň chytli za jinej konec a snažili se o nějaký kyberpunkový, řádně špinavý film s pořádným gore a s vůbec drsnou atmosférou, tak by z toho mohl vyjít zajímavý žánrový snímek. Bohužel, tohle je tak ultimátní sračka, s efekty, kterým se může smát i klasik Uwe Boll a scénářem, na kterým muselo makat hejno cvičených opic. První polovina ještě jakž takž (snad proto se mi nechce Jason X hodit do odpadu), ale jak dostane Vorhees novej, robotí obleček a stane se z něj nepřekonatelnej cyborg, tak už jsem jen po očku sledoval posuvník, za jak dlouho tahle zhovadilost skončí. No už nebudu Jasonovi víc nakládat, po všech těch neúspěšných pokusech o jeho sprovození ze světa se nakonec tímto filmem zabil sám... A když to shrnu jako celek, tak tu máme pět výborných částí (1, 2, 3, 4, 7), dvě dobré (6, 9), dvě průměrné (5, 8) a jeden shit (10)- to není špatný výsledek, když se prakticky desetkrát díváte na to samé :-) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • Jason X prodělal kvůli získání ratingu R (mladiství pod 17 let pouze v doprovodu rodičů) jen velmi málo úprav a stal se tak nejméně cenzurovaným filmem celé série. (gogos)
  • První premiéru měl snímek 24. července 2001 v Německu na festivalu München Fantasy Filmfest. (Stocki)
  • Jason X byl prvním filmem série, jehož rozpočet přesáhl 10 milionů amerických dolarů. Současně však v USA vydělal z celé filmové série nejméně. (gogos)

Související novinky

Carpenter je Psychopath

Carpenter je Psychopath

18.05.2005

Legendárny John Carpenter (na obr.) sa po štvorročnej odmlke vracia na scénu. Jeho najnovším filmom bude thriller PSYCHOPATH o bývalom agentovi CIA, ktorý je povolaný späť do akcie, aby zastavil… (více)

Reklama

Reklama