Reklama

Reklama

Vzkaz v láhvi

  • Dánsko Flaskepost fra P (více)
Trailer 1

Po osmi letech strávených v Severním moři doputuje tajemný vzkaz v láhvi až na stůl kriminálního Oddělení Q, které se specializuje na staré nevyřešené případy. Detektiv Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) a jeho asistent Assad (Fares Fares) jsou vtaženi do temného případu vraždícího psychopata, sektářské víry a unesených dvojic sourozenců, jejichž zmizení nikdo nehlásil. Jen co detektivové začnou záhadu rozplétat, věci se dají do pohybu v ďábelském tempu. Třetí díl krimisérie podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena navazuje na to nejlepší z tradice severských detektivek a díky režii Hanse Pettera Molanda tentokrát dojde i na černý humor. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (440)

Lenchik 

všechny recenze uživatele

Prijemne vyvrcholenie detektivnej trilogie a este lepsi film nez Zabijaci ci Zena v kleci. Pacilo sa mi spojenie roznych nabozenstiev vo filme vratane moslima a ateistu, castokrat az humorne posobiace dialogy o viere, ktore neskodia, praveze su zaujimavou vsuvkou k zamysleniu medzi akciou a stupnujucim napatim. Akcna scena s vlakom bola TOP, to sa nevidi len tak:) Napriek dlzke filmu sa clovek naozaj ani na moment nenudi. K dokonalemu zazitku vyrazne dopomohla hudba a skvela kamera. Fantasticke krimi. Vivat severska kinematografia! ()

classic 

všechny recenze uživatele

Odkaz vo fľaši, starý osem rokov, privedie o chvíľu detektívov Carla a Assada zo známeho - ODDELENIA Q, na stopu Johannesovi, sériovému psychopatickému vrahovi detí s temnou - depresívnou minulosťou z detských čias, keď sa stal SYNOM DIABLA, odvtedy sa začal špecializovať na profesionálne zbesilé vyčíňanie, keď vraždy pácha pomocou nožníc, ktoré vie tak dokonalo používať, že sa dotyčnému doslova zastrihne do vnútorností ! Alebo, ani na sekundu nezaváha zavraždiť jedného zo súrodencov, ktorých uniesol, a to pred jeho vlastnými očami !!! Jemu potom neostáva nič iné, ako sa tomu všetkému prizerať, a odniesť si z toho doživotnú traumu. Ak vás po mojom úvodnom skonštatovaní prešiel mráz po chrbte, tak sa pripravte, že v poradí tretí diel z oddelenia Q, bude poriadne vyčerpávajúci, pokiaľ si Carl s Assadom môžu konečne vydýchnuť ! Predtým sa zahryznú do protivníka, ktorý im nedá ani na okamih pokoj, lebo ich zamestnáva ďalšími únosmi detí, či deprimovaní policajných kolegov, ktorých nemá náladu ušetriť ! Ako vravím, po prvom dieli - Ženy v klietke, prostredných - Zabijakoch, ale až zatiaľ posledná časť, je splnením všetkého, čoho som si mohol priať, a to zažiť perfektnú severskú kriminálku, z ktorej tuhne krv v žilách, áno, je to pravda, je to fascinujúce sledovať !!! Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, sú tradične skvelí, prvý je večne zamračený, nevidel som ho nikdy usmiať sa, druhý je vtipnejší, ľudskejší, sú rozdielni, i napriek tomu si rozumejú. V Carlovi Mørckovi sa niečo zmenilo a zlomilo, začal v niečo konečne veriť ! Pål Sverre Hagen, ako Johannes, je vynikajúci, ako šialený vrah, je vierohodný, zároveň strašne desivý, pritom by to nikto naň sprvoti ani nepovedal, videl som ho v dobrodružnom Kon - Tiki. Bravúrny film. - ( prečo ? ). Aj kon - tiki, ale najmä tento ! Lebo má bravúrny scenár Nikolaja Arcela ! ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

První čtvrthodinka je trošičku kostrbatější, ale pak se začnou dít věci. Nejdřív si tě filmaři pěkně zpracujou, takže seš okamžitě v jedný partě s Odělením Q a díky perfektně natočeným scénám- akční vlakovka je vymazlená do posledního detailu, nevím kolik bylo použito kamer, ale takhle velkolepě a přitom velmi jenoduše, ale neskutečně dynamicky natočenou akční scénu jsem ve filmu už dlouho, dlouho neviděl. Rovněž perfektně napsaná a ještě lépe zahraná postava hlavního zaporáka měla lví podíl na mých emocích. O severských kriminálkách se říká, že jsou ponuré a depresivní, ale tady to byla především výborná hra s divákem, který si na 112 minut vymaže s paměti slovo "nuda", a v tryskovým tempu se řítí do dialogově poutavého finále. Ze tří dílů Oddělení Q je tahle trojka jasná jednička. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Dost dobře nechápu, jak se tvůrcům podařilo spáchat předchozím dílem takový omyl. Tento díl byl opět vynikající. Dominovala mu luxusní atmosféra a opíral se o dost zajímavé téma, nikoli zásadně originální. Hodný strejda Pål Sverre Hagen si bral na převýchovu děti svědků Jehovových, aby u dětí dohnal to, co rodiče zanedbali. Po dlouhé době jsem viděl thriller s opravdu luxusním psycho záporákem. Ke všemu byl dosti sexy. Dokonce i spolusledovatelka se mi přiznala, že by se jím s chutí nechala unést a lehce týrat, kdybych ji netýral já. Jediné, co mě na snímku malinko zarmoutilo, bylo závěrečné rozuzlení nesoucí se v rytmu: "Celou dobu stačilo zajít za sestrou!" Každopádně se jednalo o velice našlapané finále. Z mého pohledu jednoznačně nejlepší díl trilogie. Pål Sverre Hagena bych rád ještě někdy viděl. Bravurně napsaná a výtečně zahraná role. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybral uživatel kulyk. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Ač na severských detektivkách nijak zvlášť neujíždím (a to ani knižních, ani filmových), musím uznat, že Vzkaz v láhvi měl něco do sebe. Ať už to byl přímořský vzduch, větrné elektrárny, řepková pole nebo nemocnice s rozsáhlým parkingem. Chvílemi jsem ale měla pocit, že se režisér v tom prostředí realizuje, neb někdy ty záběry byly zbytečně dlouhé. Jakmile dojde k únosu dětí, detektivka se dostává do takových těch klasických vyjetých kolejí moderní detektivky (ač nečtu severskou, nebráním se francouzské nebo americké kriminální četbě), kterých se drží až do úplného finále. Rozhodně nejde o překvapivé rozuzlení a nečekaný zvrat. Vzkaz v láhvi je ale velmi dobře odvedené řemeslo a nemám problém ho za pár let vidět znovu. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Film se natáčel v oblasti Romo, v Dánsku. (herr_carter)
  • Od roku 2010 išlo o najväčšiu účasť na otváracom víkende dánskeho filmu - 154 251 kusov predaných lístkov. (Astonko)
  • Ještě před natáčením byl film prodán do více než 15 zemí. (freelex)

Reklama

Reklama