Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obrovský gorilí samec King Kong nezemřel po pádu z mrakodrapu, stále žije! Jeho život je ale opět v ohrožení. King Kong je již dlouhou dobu v kómatu a nutně potřebuje operaci. Lékaři ale nemají krev a bez té zákrok provést nelze. Jeden lovec však učiní nečekaný objev. V pralese najde samici stejného druhu. Okamžitě je převezena a King Kong může být operován. Jenže po probuzení z kómatu King Kong cítí přítomnost samice a pudy jsou silnější než všechny řetězy. Společně uprchnou do hor, ale lidé je nehodlají nechat na svobodě… (Vapet Production)

(více)

Recenze (108)

B!shop 

všechny recenze uživatele

King Kong nepatri mezi moje oblibena monstra, ale tohle si fakt nezaslouzil. On uz prvni dil, jehoz je tohle volnym pokracovanim nebyl nic moc, ale porad to byla docela slusna zabava, jenze tohle je jen nastavovana kase. Tvurci si asi rekli, ze kdyz jednicka mela uspech tak proc neudelat dvojku, pro jeste vetsi uspech prihodily druhou opici a vymyslely strasne debilni pribeh. Ani by tak nevadilo, ze tu jsou dve opice, i kdyz sledovat vetsinu filmu bud jak ublizene jeden bez druhyho stradaj a nebo se k sobe tisknou je otrava, kdyby tu byla aspon nejaka poradna akce, ale ta se nekona. Navic triky jsou tak ubohy, ze to je dost spatny i na rok vzniku. Kdyz pride nejaka akce tak spis pusobi smesne. 2* za celkem slusnou Hamilton a docela dobrou hudbu. ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Ještě méně akční, dobrodružné a napínavé, než první díl, a oproti němu také výrazně levněji působící. A degradace Konga jakožto charakteru dosahuje maxima. To, že děj je o tom, kterak se páreček obřích opů do sebe zamiluje, by samo o sobě nevadilo (přeci jen schopnost Konga cítit je to, co jej od počátku definovalo a odlišovalo od mnoha jiných filmových obřích monster)...ale problémem je, že tvor, který má působit jako sice přemožitelná, ale mocná, nespoutaná a nebezpečná síla přírody, zde není nic víc než smutně koukajícím přerostlým maňáskem, který je většinu času na útěku nebo vězněn (a jeho družka to samé ve světleji hnědém). A pořádně se naštve pouze jednou, na konci, v jediné podařené akční scéně filmu. Ústřední dvojice lidských postav je archetypální až běda, stejně jako jejich protivník v podobě fanatického zeleného mozku. Plusem by snad mohla být přítomnost mírné nadsázky (ano, Kongův příběh vždy měl smrtelně vážný ráz, ale tady to docela pasuje k levnějšímu vyznění filmu), a překvapivě funkční vztahová chemie mezi veleopy i lidmi. To však rozhodně není to, na čem by film o Kongovi měl stát. Film je nakonec ještě koukatelný, ale není mi jasné, komu byl primárně určen. Pro děti je příliš nudný a vztahový, pro dospělé děti a fanoušky žánru příliš neakční, a pro normálního dospělého diváka zase poněkud hloupý (a to i tam, kde se to v rámci nadsázky nežádá). ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„King Kogn žije“ je pokračováním, které vlastně pokračováním není, jedná se o remake, protože celkové vyznění příběhu je naprosto stejné. Jen je to ještě horší než první film, ještě hloupější a s tak zbytečnými scénami, které nejsou ani moc logické, že si už budete přát, aby to celé skončilo. A ono to naštěstí skončí a vy jste doslova nuceni k tomu, abyste byli smutní. Špatný produkt americké produkce, který málem degradoval celou myšlenku King Konga. ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Během prvních minut jsem si říkal, co se zase lidem z ČSFD nelíbí, když to má nápad celkem dobrý (i když velmi velmi neoriginální) a vůbec se film nerozjíždí špatně, ale čím víc se film blížil k závěru, tím víc jsem dával zdejšímu hodnocení za pravdu. King Kong žije je blbost, scénář dementní, provedení hodně špatné, jde prostě o špatný film. A tomu blbečkovi, co mi v komentáři prozradil, jak film skončí SPOILERKK to tentokrát odskáče definitivněSPOILER, mockrát "děkuji". ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

King of the jungle returns! Umělá resuscitace největší opičky a následná svatba s družkou neméně chlupatější. Ne tak docela - spíše ždímání původního schématu s jedním jediním záměrem - uždíbnout si ještě nějaký ten žvanec pro sebe. Zkrátka prvoplánovaná vyděračská akce, která má za úkol nalákat fanoušky jedničky. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Linda Hamilton přijala hlavní roli z toho důvodu, že předchozí snímek King Kong (1976) udělal z Jessicy Lange hvězdu a rozjel její kariéru. Naneštěstí Linda během natáčení neměla ponětí o tom, jak bude výsledek vypadat, jelikož víceméně točila oproti modrému pozadí – z výsledku byla zděšená nejen ona, ale i diváci a kritici. (fiLLthe3DD)
  • Vojaci, ktorí prenasledujú Konga, používajú bojové vozidlá pechoty M114. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama