Reklama

Reklama

Film je natočen podle skutečného příběhu těžebního skandálu Bre-X Mineral Corporation na počátku 90. let. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (300)

Othello 

všechny recenze uživatele

Po Syrianě bylo pro mě těžké představit si lépe naservírovanou tabuli než tu, ke které mě opět zve s úsměvem Robert Elswit se Stephenem Gaghanem, navíc ještě s v pozadí pokuřujícím McConaugheym, jehož herecká metoda sundavání triček během filmu je zde obzvláště drastickou zkušeností. Leč právě tento přetlak eg způsobil, že Gold je sice prvotřídně nasnímaná, dynamická a zábavná podívaná, leč na rozdíl od Trafficu, Syriany či třeba There Will Be Blood postrádá na jakémkoli sociálně-ekonomickém přesahu a nedokáže překlenout postavu slizkého malého človíčka, který sice není zlý, ale ve výsledku ani kdovíjak zajímavý. Jediné, co z něj dělá výraznou postavu je právě McConaughey svou metodou "Slizkej hnusec ve třech bodech; kapitola Zuby, pleš a panděro". Elswitovo bravurní snímání i prostých dialogových scén, ve kterých se nikdy nespokojí s třemi přestřihy na mluvící busty, postavy vcházející do záběru z netypické blízkosti či kamera svým pohybem postupně odhalující stavbu scény, po tom se mi, přiznám se, stýskalo. Ale zasadit to do většího celku než je oskarové blbnutí herce v příběhu na motivy skutečné události, usínalo by se mi lépe. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Nejak se mi nechce verit tomu zaveru! Ocekavala bych uplne opacny, a bylo by to tak asi dle klasickych koncu v poradku. Taky nejak nerozumim potrebe Matthewa, protoze oscara uz ma, tak proc se stylizovat zrovna do tehle rovin (Blaznovo zlato, kdyz uz zlato, mu sluselo podstatne vice). Presto, tolik nechutenstvi k chlapovi ve mne dokazal na platne vyvolat malokdo, takze je to asi v poradku. Tim opadly me romanticke idealy o nem. Snimek je to poucny, i kdyz klasicky sokujici a nekolikrat jsme neco takoveho uz videli, takze v konecnem dusledku to zapadne do prumeru. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"CADILLAC IS PUSSY MAGNET!" -------- Pekný backstage pohľad nie len na samotné udalosti Bre-X Mineral Corporation, ale aj ťažbu zlata ako takú. Krásne prostredie Indonézie sa zmixovalo s nie tak celkom pekným McConaugheyim (skloňovanie ...). Filmu po hodine dochádza šťava, kedy sa to znova rozbehne až s odhalením škandálu. Celkovo je rozprávanie príbehu nezáživné, unavujúce a réžia väčšinu času spí. Dokopy nič prevratné, ale na druhej strane ani nič katastrofálne. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Asi není náhodou, že tento snímek valná většina uživatelů hodnotí třemi hvězdičkami. Na jedné straně stojí velmi zajímavá událost, kterou se tvůrci inspirovali a naprosto dechberoucí výkon Matthew McConaugheyho, který snímek od snímku roste a já neustále zvažuji jeho zařazení mezi oblíbence. Na straně druhé stojí nepříliš povedená režie, která snímku bez přestání háže klacky pod nohy. První polovina snímku byla velmi slabá a ve střední části jsem dokonce několikrát podlehl mikrospánku. Jakmile se ovšem děj přehoupl trošku dál, tak se mi to celé začalo nějakým záhadným způsobem líbit. Pokud se tedy chystáte ke zhlédnutí. Doporučuji to po počáteční nespokojenosti nevzdávat. Závěr stojí za to. Těžko lze uvěřit, že se něco takového skutečně mohlo stát. Tohle by nevymyslel ani ten nejlepší scénárista. Takřka dvouhodinová stopáž zde byla zvolena naprosto zbytečně a kazí divácký dojem. Celkově lepší tři hvězdy. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Dejovú štruktúru s pointami to má, ale je bez šťavy, nezaujato zrežírovaná. S diskutabilnou voľbou soundtrackových songov. Filmu by prospel obratnejší, sviežejší štýl rozprávania. Iskra, akú mal American Hustle (filmy sa pohybujú na podobnom, americkom retro teritóriu). ()

Galerie (105)

Zajímavosti (9)

  • Matthew McConaughey, predstaviteľ Kennyho Wellsa, sa v rozhovore pre televíznu stanicu ESPN priznal, že ide doposiaľ o jeho najobľúbenejšiu postavu, akú mohol na filmovom plátne stvárniť. (MikaelSVK)
  • Fiktívna filmová americká ťažobná spoločnosť Washoe Mine, bola v skutočnosti kanadskou spoločnosťou Bre-Ex. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno