Reklama

Reklama

Film je natočen podle skutečného příběhu těžebního skandálu Bre-X Mineral Corporation na počátku 90. let. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (300)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľný námet (zvlášť, keď si o tom človek niečo viac "naštuduje"). Matthew je tak angažovaný herec, že hranica medzi zžitím sa s postavou a prehávaním je veľmi tenká, tu niekoľko krát možno aj prekročená. Film možno nemá dynamiku, ale jeho devíza je práve v detailoch a jednotlivých scénach... a ako inak v Matthewovi:) Soundtrack parádny!!! 3,5*/5 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film, který ze začátku spíše odrazuje, aby na závěr uvedl do stavu filmové blaženosti. Ze začátku jsem totiž vůbec nevěděl, jaký důvod si najít, abych film dokoukal. Matthew McConaughey se tu sice opět neuvěřitelně proměnil, ale zároveň tu mluvil tak odborně, až jsem si chvíli myslel, že spadl z Marsu. Odbornost ale po setkání s Édgarem Ramírezem šla naštěstí do kopru a rozjel se opravdový příběh, který se kvalitou stále stupňoval, až jemně šoknul závěrem. Zase jeden z těch, na které budu moc rád vzpomínat, co Vám budu povídat. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Asi není náhodou, že tento snímek valná většina uživatelů hodnotí třemi hvězdičkami. Na jedné straně stojí velmi zajímavá událost, kterou se tvůrci inspirovali a naprosto dechberoucí výkon Matthew McConaugheyho, který snímek od snímku roste a já neustále zvažuji jeho zařazení mezi oblíbence. Na straně druhé stojí nepříliš povedená režie, která snímku bez přestání háže klacky pod nohy. První polovina snímku byla velmi slabá a ve střední části jsem dokonce několikrát podlehl mikrospánku. Jakmile se ovšem děj přehoupl trošku dál, tak se mi to celé začalo nějakým záhadným způsobem líbit. Pokud se tedy chystáte ke zhlédnutí. Doporučuji to po počáteční nespokojenosti nevzdávat. Závěr stojí za to. Těžko lze uvěřit, že se něco takového skutečně mohlo stát. Tohle by nevymyslel ani ten nejlepší scénárista. Takřka dvouhodinová stopáž zde byla zvolena naprosto zbytečně a kazí divácký dojem. Celkově lepší tři hvězdy. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Gold". Výstižný názov pre tento film. Matthew McConaughey na ceste za svojim veľkým snom za zlatom v roku 1988. Zaujímavý príbeh s dobrými momentkami, no miesto, kde skutočne zažiari je jeho záver. Nebudem klamať, záverečná polhodina filmu je moment, kedy konečne začne film prekypovať tým, čo som od neho čakal a prinesie zaujímavé momentky a ukáže nám ako môže vysoký vzostup spôsobiť aj nečakaný pád na úplné dno. A tento film to ukazuje skvele. Édgar Ramírez je rovnako skvelý a skutočne mám pocit, že sa pre túto rolu absolútne hodil. Nikto iný mi by mi tam lepšie nesedel. Ostatní mám pocit, že sú viac menej len do počtu a trošku posúvajú príbeh. Ale nič moc sa o nich nedozvieme. S výnimkou možno Bryce Dallas Howard, ktorá hrá Kennyho priateľku Kay. Funguje tam dobre. Mám ale pocit, že film trošku spadá do kategórie životopisných filmov, ktoré poznáme a nevedia akosi priniesť niečo moc nové, čo by sme nevideli. Dokonca ani len v posledných 5 rokoch. Robí to z "Gold" zlý film? Nie nutne. Je natočený dobre, nie je moc dlhý, nepôsobí zbytočne obohatený o scénky, ktoré sa mohli vystrihnúť a je slušne zrežírovaný. Povedal by som ale, že všetko balansuje na hrane okey až dobré. S výnimkou spomínaných záverečných 30-tich minút, kde film začne skutočne žiariť a zasluhuje si svoj zlatý lesk. Neviem či by som sa k nemu vrátil, ale som rád, že som si ho pozrel aspoň raz. Ak hľadáte dobrý film na večer, toto nie je zlá voľba. Čeknite si ho a uvidíte sami. Hodnotenie: B ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tradičně skvěle přípravený McConaughey, který do své role ždíme jako obvykle svých 100 procent. Jinak ale vcelku nezáživně podaná podívaná inspired by true story, která jde svojí retro stylizací ve stopách American Hustle, avšak je to málo živé a málo vášnivé. Kromě dvou, tří emocionálně povedených situací je to defacto prozívané. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (9)

  • Matthew McConaughey, predstaviteľ Kennyho Wellsa, sa v rozhovore pre televíznu stanicu ESPN priznal, že ide doposiaľ o jeho najobľúbenejšiu postavu, akú mohol na filmovom plátne stvárniť. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama