Reklama

Reklama

Moderní metropole zvířat Zootropolis je město jako žádné jiné. Jen v Zootropolisu najdete luxusní čtvrti jako je Sousedství Sahara nebo chladný Tundrov. Je to velkolepé velkoměsto, ve kterém žijí pospolu zvířata ze všech koutů světa. Je to metropole, kde můžete být kýmkoli bez ohledu na to, zda jste obří slon nebo malá myška. Když však do města dorazí optimistická strážnice Judy Hopkavá, zjistí, že být prvním králíkem v policejním sboru velkých a drsných zvířat není žádná legrace. A protože chce všem dokázat, že na to má, skočí po první příležitosti řešit náročný a záhadný případ, i když to znamená vzít do party upovídaného a všemi mastmi mazaného lišáka Nicka Wilda. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 8

Recenze (995)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vstup do Zootopie je absolútne efektná sekvencia, kde vám padne sanica a zamýšľate sa, kto, prečo, ako tento svet postavil, aby všetky časti na seba takto nadväzovali. Ale to najlepšie ešte len prichádza. Druhá tretina je skvost za plných desať bodov, funguje ako parádne natočený film o vyšetrovaní. Práve druhá tretina ukazuje všetky silné stránky Zootropolisu. Nielen vyšetrovanie, ale koexistenciu všetkých druhov, personifikáciu rôznych vlastností v zvieracej ríši, ale súčasne aj vážnejšie témy ako rasizmus alebo predsudky. Finálna tretina je síce dobrá, ale po výbornej druhej už pôsobí skôr ako zbrklé vyústenie a nemá takú dychberúce rozprávanie, udalosti či vyústenie. Azda je to daň aj za to, že scenáristi nás strašne dlhý čas napínajú, kto by mohol stáť za všetkými záhadami a machináciami až nás výsledok vlastne toľko neuspokojí, lebo si povieme - aha, veď to mohlo byť jasné oveľa skôr. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Skvělá rodinná podívaná, která v sobě skrývá více pro dospělé, než prvoplánově nabízí dětem na povrchu. Obě vrstvy většinou fungují při sobě, kromě pár výjimek. Dětem je dopřáno více než dost roztomilosti i laciných vtípků, naopak dospělí si můžou užít promyšlenost samotného fungování města, od rozdělení podle počasí, velikosti zvířat nebo každodenních vychytávek, přes jednoduché stereotypy zvířat, až po malinké drobnosti a odkazování na kultovní filmy. Samotná zápletka na pár místech skřípe, na druhou stranu není jen dalším průhledným triviálním poselstvím, ale snaží se reflektovat problémy společnosti, což alegoritsky zvláštním způsobem funguje. 70 % ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Už dlouho si přeju, aby někdo zfilmoval božský komiks Bryana Talbota Grandville, a Zootropolis je mé představě, jak by to asi mělo vypadat, na zaječí chlup blízko. Je to úžasně nápaditý animák z promyšleného prostředí, s příběhem málem jako z komediální kriminálky pro dospělé (48 hodin, Poslední skaut, Půlnoční běh...), se sympatickými postavami a s nejlepší parodií Kmotra, jakou jsem kdy viděl. Pochválit musím také český dabing s neoposlouchanými a přesně padnoucími hlasy. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Upřímně když mi bylo oznámeno, že Walt Disney přestává s klasicky animovanými filmy (viz Sněhurka a sedm trpaslíků až Medvídek Pú z roku 2011) nebyl jsem zcela nadšen už jenom z důvodu, že jsem velký fanoušek původních Disneyho filmů. Avšak když jsem navštívil film na Vlásku nedopadlo to vůbec špatně. Raubíř Ralph byl trošku horší ale i tak kvalitní animák. Ledové Králoství pak patří k mým nejoblíbenějším filmům. Velká šestka z roku 2014 pak byla trošku horší než králoství ale stále dobrý animák. A nejlepší na tom je že na tyto filmy se ve filmu odkazuje. Zootropolis se odehrává v alternativní časové linii ve které se zvířata naučili chodit po dvou a nosit lidské oblečení (i když ve městě existuje klub nudistů kde se různí Hroši a žirafy obnažují). A to se skládá z parádních scén například už vás někdy napadlo že obsluha pošty jsou jako lenochodi? Nejlepší na tomto filmu je že je to vlastně detektivka a to je více, než jisté. máme tu šokující zvraty ze kterých budete velmi šokovaní a samohřejmě pachatel je někdo úplně jiný než jste čekali. Máme tu velmi tvrdého šéfa policie, tlustého komického policistu nebo velmi dobře fungující podsvětí kterému velí Mr. Velký. A ten film je naprostá paráda. Právě ty zvířata tomu dodávají tu komičnost. Třeba ten pan Velký je jeden z nejmenších savců na světě nebo třeba stavka proti predátorům se podobá stávkám proti hippies. A teď k dabingu. Film jsem neviděl v originále ale, myslím, že dabing není špatný. U Disneyho si vždycky dávají na dabing pozor a zrovna mě se Petr Lněnička jako Nick Wilde líbí a líbí se mi i obsazení vedlejších rolí (Lumír Olšovský, Zbyšek Horák, Miroslav Mejzlík či Jiří Panzer) Na Zootoopii si zajdětě doporučuji vám to a užijte si to protože to není obyčejná rozprávka ale něco speciálního. Jak jsme od Disneyho zvyklí. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Animovaná detektivka pro odrostlejší děti, ale i mládež a dospěláky. Sotva mluvící potěr na to ale neberte, nic z toho nebude mít. Hvězdička dolů za nápadně vloženou politickou korektnost, konkrétně antirasismus. Docela mě to otrávilo, v týhle době, která je novolevicovým hnutím přímo nechutně prolezlá. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (64)

  • Dokonca aj autá boli navrhnuté tak, aby sa podobali zvieratám. Taktiež aj mesto a budovy majú zvieracie vzory. (figliar)
  • Takmer 80% materiálu bolo vo finálnej verzii filmu vynechaného, autori vybrali len tie najlepšie scény. (lukyno40)
  • Zootropolis je prvý Disneyho film, v ktorom zvieratá nosia nohavice. (figliar)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama