Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pro zkušeného policejního komisaře by bylo vyřešení jedné vraždy běžnou rutinou, jenže vrahovi jedna oběť nestačí a spravedlivě posoudit, kdo je v tomto případu obětí a kdo vrahem, není snadné. Milan Kňažko v hlavní roli nového příběhu z pera scenáristy Vladimíra Körnera. Detektivní příběh z počátku 20. století je plný napětí, zvratů i emocí. Láska, nenávist a touha po pomstě či spravedlnosti jsou nejsilnější motivací trojúhelníku hlavních hrdinů příběhu. Vojenské zákopy jsou plné obětí války, když komisař Mondl přijíždí z Vídně do malého českého městečka, aby vypátral pachatele série vražd mladých mužů a aby vyvrátil všechny pochybnosti o tom, že se jedná o vraždy rituální. Kdo je vrahem a jaký je jeho motiv? Podezření se postupně zúží na pár osob. Mezi nimi je i Alma – bývalá kuchařka, která pečuje o sirotka. Dcerku své bývalé zaměstnavatelky, mladinkou Leu, si vzala ze sanatoria pro choromyslné. Děvče utíká se svými houslemi a hudbou do samoty, mimo tento svět. Zkušený policajt chce věřit, že v každé bytosti je skryt pramínek dobra, který čeká na svoje vysvobození. Lidská zvířata kdysi poničila nevinnou duši a dostalo se jim odplaty. Komisař pozná pravdu a rozhodne se pro spravedlnost. Vzápětí mu to vrátí nelítostný osud! (Česká televize)

(více)

Recenze (91)

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Spojení Svoboda - Körner zaručuje vždy kvalitní podívanou, zpravidla na pomezí kultur a jistého mysticismu. Tentokrát to zřejmě i kvůli omezenému televiznímu rozpočtu bylo místy šité poněkud horkou jehlou a snaze o diváckou atraktivnost padla za oběť i větší vyváženost a věrohodnost podání, nikoliv však v míře, která by se nedala tolerovat. Snad až na ten prvoplánově didaktický závěr o nepoučitelnosti lidstva, pokud jde o válečné konflikty a zabíjení, i když jinak nic proti němu nemám, neb je to skutečně tak. Jen by si na to divák měl přijít raději sám. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Mluví ze mě sice i zaujatost člověka, který byl dvakrát přítomný na natáčení, a tak ho o to víc fascinuje výsledný dojem scén, které se natáčely, ale upřímně, výsledek je lepší, než jsem vůbec čekala. Líbí se mi, že tohle není jen zbytečný film z meziválečného období, ale že má nějakou vizi a sděluje určitou myšlenku. Nenávist plodí jen nenávist, ze zlých činů se rodí jen další zlé činy... kdy tomu všemu bude konec?? Zpracování sice mohlo být lepší, ale na to, že se jedná pouze o televizní film, tak působí přece jenom kvalitněji než mnohé jiné české filmy, které jdou do kin. Panu Svobodovi každopádně moc fandím, je to milý pán a má podle mě jasnou režisérskou vizi. Filmu rozhodně nechybí potřebná atmosféra, a tak dokáže zaujmout. Plus sama za sebe musím poznamenat, že bylo fajn se konečně v nějakém filmu vidět, přestože pouze jako komparzista. ~(3,3)~ ()

Reklama

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Člověk by všeobecně neměl mít přehnaná očekávání a u filmové tvorby ČT to v poslední době platí obzvlášť. Zádušní oběť je velmi nevyrovnaný film, kdy se světlejší okamžiky střídají s těmi horšími, bohužel (s postupně ubíhající stopáží) ty horší vyhrávají na celé čáře a obětí se v samotném finále stává divák, který promarnil 84 minut svého života. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Přes mnohou hanu, která se tu na tento filmík snáší, ,mě se to líbilo. Není pravda, že to nemá příběh, má to i atmosféru, pěkné dialogy a vkusně umístěné bonmoty. Vadily mi v podstatě jen úvodní a závěrečné záběry na globální katastrofy, raději bych vyprávění viděl jako do sebe uzavřený komorní příběh. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se, že půjde o drama těžkého kalibru, které mě dostane do kolen a budu u něho nucená použít mozkové závity. Nestalo se tak. Měla jsem při sledování pocit, že jsem se vydala všemi směry najednou a to není v lidských silách možné. Hustá atmosféra to neměla šanci sama utáhnout. Herecké obsazení bylo exkluzivní (Kňažko, Töpfer, Josefíková a Vilma Cibulková), ale bylo trestuhodně nevyužito. Konkrétně Vilma Cibulková to byla jako proč? Význam její postavy mi nějak unikl. Celé toto dílo mi přišlo jako chaotický pilot k televiznímu seriálu. Co mě dostalo, bylo to záverečné poselství v titulkách. Ty, vo..e, to byl kýč jak bič. To celý film rozsekalo na padrť. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Jedním z natáčecích míst byla i židovská čtvrť v Třebíči zapsaná na seznam UNESCO. Točilo se i v okolí Prahy a na jezu Nezabudický mlýn. (Salgafo)

Reklama

Reklama