Reklama

Reklama

Dárek

  • Česko Křivdy z minulosti (více)
Trailer 1

VOD (1)

Simon (Jason Bateman) a Robyn (Rebecca Hall) jsou mladý manželský pár, jehož život se odehrává přesně podle představ a plánů. A to až do dne, kdy náhodně potkají Gorda (Joel Edgerton), Simonova dávného známého ze střední školy. Od té chvíle se jejich budoucnost začíná pomalu ale jistě rozjíždět po děsivém a šíleném tobogánu. Po několika dalších náhodných setkáních a nečekaných návštěvách Simon a Robin začínají být z Gordova chování a slov znepokojení. A navíc se začnou objevovat záhadné dary, díky nimž se odkrývají podivná tajemství z minulosti. A Robyn se tak nejen dozvídá znepokojující pravdu o tom, co se odehrálo před dvaceti lety mezi Simonem a Gordem, ale především stojí před nečekanými otázkami. Jak dobře opravdu známe nám nejbližší lidi? Je dávná minulost navždy už jen minulostí? (CinemArt)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (486)

classic 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné prekvapenie od herca Joela Edgertona, ktorý skúša sedieť na dvoch stoličkách NARAZ, pred kamerou, zároveň za kamerou ako Debutant, ktorý si taktiež napísal šikovný scenár plný zvratov, nápadov, myšlienok a významov, že raz na každého príde... Vedľa Bena Afflecka, je vážny konkurent, narozdiel od Bena, vie Joel zahrať i pred kamerou, Affleckovi to skôr ide za kamerou. Jason Bateman a Rebecca Hall, ( ktorá mimochodom vyzerá svojim zostrihom vlasov ako Anne Hathaway ), dopĺňajú víziu tvorcu, s ktorým by som do budúcnosti určite počítal, ako s režisérom a hercom zároveň, či len samotným režisérom, výsledok by bol ešte lepší, ak by sa sústredil na to, čo vidí pred očami. Inak je to všetko šikovne spracované. Vidno, že Edgerton sa učil od majstra napätia a hrôzy, Alfreda Hitchcocka, aspoň vidieť doživotný vplyv niektorých významných tvorcov ako je Hitch, Kubrick a cetera. Ešte raz, film The Gift, je bravúrny debut herca, ktorý má myšlienku, ktorej sa drží, pričom postupne budú na hladinu vyplávať ostatné náznaky, ktoré hlavolam spoja do celku. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý film o tom, jak vám může nevyřešená minulosti převrátit celý život naruby. Manželský pár se přestěhuje do nového města, kde Simon naráží na spolužáka ze školy. Vše začne nevinně, Gordon jim neustále dává nějaké dárky. Časem se ale vše vyhrotí do větších rozměrů. Postupně se začne odhalovat jejich společná minulost, což manželku Robin celkem vyděsí. Pak už se děje jenom jedna psycho věc za druhou a vy nevíte, kam až to zajde. Místy je to vážně až děsivé. Rozhodně mě tento počin Joela Edgertona příjemně překvapil. "Gordo je magor." ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem čekal na něco drsnýho, což nepřišlo, místo toho šlo o střídmý, lehce znepokojivý, šmírácký thriller mezi trojúhleníkem nudná hodná ošklivka (aaaaaaaaaah), manžel namyšlenej sráč (Bateman překvapivě přesvědčivý) a kamarádský podivín (kde Edgerton rozhodně zaujme). A fajn, ale u mě takhle - mít lepší ponětí, do čeho jdu, tak na to nedívám, nic mi to nedalo. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Film mě nadchnul. Miluju tyhle pomalý rozjezdy, znepokojení a pocit že tady sakra něco nehraje a navíc miluju Rebecu Hall. Užila jsem si postupný rozkryvani dávného tajemství a herectví ústřední trojice, Joel Edgerton i přes svoje divňákovství rychle získal moje sympatie a film má parádní gradaci. Pět hvězd dávám za skvělý výkony, nervydrasajici hudbu, režii, všudypřítomny napětí ale hlavně konečně jednou nezmrsenej konec. Joeli, ses borec!Honem natoc další pecku! ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Dárek se snaží navázat na nejslavnější šestákové srylery 90. let o intruzivních úchylech. Snaží se, snaží a snaží, až to s ním vypadá docela dobře, když tu náhle vyvrcholí ukrutně teploušským závěrem, který předchozích, slušně rozjetých devadesát minut totálně spláchne do hajzlu a udělá z Uoryjorova jinak solidního snažení akorát kulisu k žehlení dámského spodního prádla nadměrných velikostí a pánských kožených tang. A tak se dospělý heterodivák pouze utvrdí v tom, že by Žoel víckrát neměl experimentovat s buzerantskými bradkami, Betmen se měl držet pouze přeslazených kokotmédií a slečna Předsíň hrát výhradně s papírovým pytlíkem přes hlavu. No, možná bych jí sem tam povolil otvory pro oči. *** Jo, a málem bych dnes zapomněl vyšperkovat tyto dětské HOMOstránky novou a lepší filmovou publicistikou zneužitím několika bezúčelných vulgarismů! Tak třeba jen tak namátkou něco od „ká“: „Kouřila kurva kokota!“. Veď „fajčenie ftákov“ je predsa povolené, však, HOMO?. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Manželé nemohou přijít na to, jak Gordo (Joel Edgerton) znal jejich adresu. Gordo to v první scéně skutečně slyší u prodavače, který domlouvá doručení. (veronikajel)
  • Joel Edgerton (Gordo) si obarvil vlasy na červenohnědou, aby dodal své postavě odtažitý vzhled, a nosil hnědé čočky, aby naznačil, že Simonovo (Jason Bateman) dítě by mohlo být jeho. Přirozeně má tmavě hnědé vlasy a modré oči. (veronikajel)

Reklama

Reklama