Reklama

Reklama

Skvělí chlapi

  • USA Wonder Boys (více)
Trailer

Obsahy(1)

Grady Tripp je usedlý univerzitní profesor, který má problém. Kdysi napsal vynikající knihu, ale teď neví, jak zakončit druhou. A nepovede se mu to ani tento víkend, protože ho čekají perné chvíle - setkání s nadaným studentem a notorickým lhářem Jamesem. Odstartuje se série nečekaných událostí, které převrátí jeho doposud klidný život úplně naruby. Hned ráno ho opustí manželka, pak do hry vstoupí těhotná milenka, shodou okolností šéfova žena, její zprvu zlostný a pak mrtvý pes, svůdná mladá studentka, bisexuální literární agent se svou transvestitskou přítelkyní a objeví se i svatební šaty Marilyn Monroe, takže tento víkend bude opravdu nezapomenutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Spisovatel, který po triumfálním úspěchu nemůže dokončit svou druhou knihu a mnozí si myslí, že naprosto zamrzl a již nedokáže nic vyprodukovat. Jako profesor nadějných mladých spisovatelů však zažije opravdu zamotané dobrodružství s několika svými studenty a dávným přítelem, literárním agentem. Líbí se mi tento styl komedií, kdy se zdá vše tak zamotané a bezvýchodné. Scénář a zápletka sice nebyly nijak silné a ohromujicí, ale přesto jsem se několikrát velmi hlasitě zasmál a povětšinou jsem se dobře bavil. Možná na to má malinko vliv americká část, jelikož britské komedie se vyznačují lepší kvalitou v těchto žánrech, ale snad je to jen můj dojem. Herecké osazenstvo bylo příjemné a nikdo příliš nevybočoval ze své role, což je snad i škoda. Také mi trochu vadili geniální studenti, kteří nad vším hloubali přímo Platónsky, což mi velmi připomnělo Dawsonův svět (i díky Holmesové). Celkově tedy uspokojivých 75% ()

SkyHawk 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, u kterého jsem vůbec nevěděl do čeho jdu. Nečetl jsem komentáře, recenze ani nějakou krátkou anotaci, nic. Doma jsem ho měl docela dlouho a ani nevim, jak jsem na něj přišel. Jetli Curtis Hanson, ale spíš mě donutilo herecký obsazení. Ač jsem se nebavil nějak královsky.. tak jsem prostě nechtěl, aby ten film skončil. Překvapil mě Tobey, pobavil Robert Downey Jr., Michael Douglas příjemě provedl příběhem a u Katie jsem doufal, že tam na někoho skočí :-p. A Frances McDormand? Já tu ženskou moc nemusim, ale tady mi až tak nevadila. Do půlky film byl opravdou hezkou podívanou, ale pak začal trochu pokulhávat. Hudba tam svou roli nehrála, což byla do jisté míry škoda a dalo se řekl bych zapracovat i na scénáři. Přesto si mě snímek do jisté míry získal, ale čím...Jsou v tom herecké výkony? Atmosféra doprovázející celý film nebo něco jiného, či snad všechno dohromady? To vám teď prostě říct nedokážu ;-).. 3,5* ()

Reklama

Foma 

všechny recenze uživatele

On je to dost dobrej film, mě jenom chvilkama obtěžovala taková ta intelektuální skepse či rádoby nadhled, kdy teda "musíme" uznat, že ta láska má cenu, že je třeba následovat srdce, ale s takovým tim přeinteligentnělým hnidopišstvím. Herecky je to ale bezva, hlavně Douglas je tu fakt ten profesor literatury. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když se do komedie dostanou prvky dramatu, působí to nepatřičně. Když se do dramatu začne míchat komedie, říká se tomu život.. Neobyčejná obyčejnost, následování svého vnitřního hlasu do neznámých končin, vzácná upřímnost na papíře ve světě plném lží a život jako ten nejplodnější autor. To je Douglasův Volný pád, který však má tentokrát tu výhodu, že jde zastavit.. Nic proti Hansonovi, ale tohle mohlo být o pár let později dokonalé téma pro Jasona Reitmana.. ()

chef 

všechny recenze uživatele

Pohodovy filmik s pohodovym Douglasom, ktory nam dozrel do veku kedy si moze dovolit hrat takychto pohodakov uz len kvoli svojej charizme. A ked to doplni aj svojim hereckym umenim a dokoreni ho Meguire vznika nam dielko, plne malickych odkazov pre zivot, hodiace sa na prijemny vecer pri telke s kolacikmi, cajom a niekym blizkym :) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (20)

  • Film se celý natáčel chronologicky. (TaNya_)
  • Scéna, ve které se Grady (Michael Douglas) vrací domů spolu s Crabtreem (Robert Downey Jr.) a Jamesem (Tobey Maguire) byly natočena „na míru“ písničce Boba Dylana. (camper)

Reklama

Reklama