Reklama

Reklama

Skvělí chlapi

  • USA Wonder Boys (více)
Trailer

Obsahy(1)

Grady Tripp je usedlý univerzitní profesor, který má problém. Kdysi napsal vynikající knihu, ale teď neví, jak zakončit druhou. A nepovede se mu to ani tento víkend, protože ho čekají perné chvíle - setkání s nadaným studentem a notorickým lhářem Jamesem. Odstartuje se série nečekaných událostí, které převrátí jeho doposud klidný život úplně naruby. Hned ráno ho opustí manželka, pak do hry vstoupí těhotná milenka, shodou okolností šéfova žena, její zprvu zlostný a pak mrtvý pes, svůdná mladá studentka, bisexuální literární agent se svou transvestitskou přítelkyní a objeví se i svatební šaty Marilyn Monroe, takže tento víkend bude opravdu nezapomenutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

liuk 

všechny recenze uživatele

Wonder Boys mi v mnohém přípomínali High Fidelity (jen místo hudby ze zde řešily knihy) a i velmi podobně na mě i jako film působili. Některé momentky jsou sice super, ale scénář na mě působil jako nedokončený slepenec. Douglas je také super, ostatní herci mě ale také moc neoslovili. A beru za úspěch, že mi nevadila Katie Holmes. :) Takové 2,5*, při kterých je mi opravdu líto, že u mě film nezabodoval jako u mých čsfd kolegů. ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý vás naplní láskou k životu a tým, ako ľahko sa dokážu zmeniť veci v živote behom jedného jediného víkendu. Ja pravdupovediac som sa našiel v tom filme, lebo tiež som taká osoba, ktorá nerada robí vážne rozhodnutia v živote ako Michael Douglas a mnohé veci mi jednoducho prekĺznu pomedzi prsty. Fakt mám o čom rozmýšľať. A tak ako Tobey Maguire tiež veľmi nenadväzujem kontakty s inými a som taký samotár. Ale bez tej trávy a alkoholu :) ()

Reklama

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Nejprve to na vás dýchne jako iluze letního vánku v největším vedru, ale pak to ihned ustane. Film je to vlastně dost jednoduchý a přímočarý, život do něj dost vnáší vedlejší role (Downey, McDormand, Maguire). Michael Douglas na sobě nemá oblek a jeho postava je jako zmačkanej papír, od kterýho nemůžete čekat nic jinýho, než že se možná trochu roztáhne do původního tvaru. Ale i tak, jedna z mých nejoblíbenějších oddechovek. V době, kdy jsem psaní bral dost vážně to pro mě byl film jako stvořený. ()

Swansea 

všechny recenze uživatele

Ryzí potěšení. Tak tahle týmová práce se režiséru Hansonovi povedla. Od kvalitního scénáře podle stejnojmenné knihy Michaela Chabona až po originální song "Things Have Changed" Boba Dylana. A Michael Douglas v roli okolnostmi vláčeného univerzitního profesora tvůrčího psaní v tvůrčí krizi je prostě k sežrání. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Naprosto chápu, že někdo rozdává 5 hvězd a naprosto chápu i případné nízké hodnocení. Wonder Boys je tak divně zhulený film, který jakoby plul někde v podivném prostoru a nechal diváka, aby si s ním dělal co chce. Ve skutečnosti mám z filmu vlastně hrozně dobrý pocit, ale našel jsem v něm tolik podivných momentů, že ho nedokážu jednoduše přijmout. Ale navzdory těm 3 hvězdám bych vlastně každému Wonder Boys doporučil. Weird stuff. 6,5/10 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (20)

  • Postavu Gradyho Trippa inšpiroval Chuck Kinder, ktorý bol bývalým profesorom Michaela Chabona na Pitte. (Pat.Ko)
  • Mnoho scén filmu sa natáčalo na univerzite Carnegie Mellon v Pittsburghu. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama