Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktor John Watson se vrátil z bojů v Afghánistánu, kde sloužil jako vojenský lékař. Z válečné mise si přivezl zranění, s jehož následky se potýká dosud. Na radu terapeutky, aby si zapisoval vše, co se mu přihodí, odvětí, že jemu se nikdy nic nepřihodí. To se má ovšem brzy změnit. Díky náhodnému setkání s přítelem ze studií se seznamuje s charismatickým géniem, který stejně jako on hledá spolubydlícího. Doktor John Watson a Sherlock Holmes se poprvé potkávají. A sotva si stačí prohlédnout byt v Baker Street 221B, jsou vtaženi do prvního společného dobrodružství. V opuštěném domě leží mrtvá žena v růžovém. Je to již čtvrtá oběť série záhadných sebevražd, které děsí Londýn. Detektiv inspektor Lestrade patří k nejlepším mužům Scotland Yardu, tentokrát ale ví, že existuje pouze jeden člověk, který může pomoci. Tak začíná vyšetřování, na jehož konci vznikne jedno krásné přátelství a zazní tajemné jméno, dávající tušit věcí příštích. Film volně vychází z Doylova klasického příběhu Studie v šarlatové. (Česká televize)

(více)

Recenze (50)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geniální úvod do brilantního seriálu. Fantastická hudba, fantasticky napsaná zápletka, zběsilé tempo a famózní Cumberbatch, vtip, napětí. Opravdu nikdy jsem neviděl lepší první díl, než právě u Sherlocka. 100% a epizoda absolutně bez jediné chyby. Komentář k celému seriálu: Velice milé překvapení a nejlepší detektivka uplynulého roku. Cumberbatch JE NEJLEPŠÍ herec pro mistra dedukce, ale jako moderní detektivka to skvěle funguje i když je vždy několik povídek zapletených do sebe. Děj je svižný a komedie ( a že to vtipné opravdu je ) dobrá... BBC překvapila a už se moc těším na druhou sérii... Druhá série začala monumentálně. Irena Adlerová, Vánoce, Sherlockovo vyzvánění, úvod s Moriartym, přehlídka klientů, opět geniální hudební motivy skvělé tempo a vtip je snad ještě lepší než v první sezoně. BBC se zase vytáhla a Skandál v Belgrávii mě odrovnal, a to absolutně. Závěr druhé řady byl nejen třeskutě vtipný (naprosto dokonalý a ultravtipný začátek s Moriartym), ale také ohromně dramatický (závěr).Celkově je druhá série možná lepší, než ta předešlá. A o posledním dílu opravdu nejde napsat nic jiného, než to, že natočit něco tak neskutečnýho neni možný. Benedict opět září a já se těším na další díly. Český dabing je skvostný, a ta hromada vtipu, forma, zároveň napětí. Třetí série jistě bude ohromná jízda! Třetí série je ohromná jízda, prostě jeden ohromnej hit. Neskutečné tempo, velmi originální zápletky (hlavně fantastické Znamení tří), vynikající Lars Mikkelsen, konspirační teorie o Sherlockově přežití... An, i tenhle seriál se pořád lepší a čím déle se na něj koukáte, tím víc vás fascinuje. A platí to i o Cumberbatchovi, vskutku. Někde jsem četl, že je to nejlepší seriál současnosti a ona je to asi pravda, jelikož Znamení považuji za asi nejlepší díl, jaký jsem doposud viděl. Kdyby šlo zvednout hodnocení, zvednu ho - ale nejde to, škoda. Prosím, servírujte čtvrou řadu a ať je to hodně rychle!!! ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jsem v soku! Mam deku!" :-D Naprosto perfektni seznamovaci dil inovovane detektivni rady s Sherlockem Holmesem. Az ted jsem to videl v ceske verzi a je to o neco lepsi nez original. Sice puvodni hlasy maji neco do sebe, ale vyber dabingu se povedl a hlavne to umoznuje divakovi se soustredit na vsechno deni. Serial je to totiz hodne rychly a ukecany, takze ten cesky zvuk ma neco do sebe. Navic je super, ze Ceska televize prelozila i filmovou grafiku. Dulezitou roli zde hraji napr. SMSky formou pop-up textu primo na obrazovce. Je to asi jediny serial, kde to takhle sikovne zakomponovali, respektive to tvurci udelali jako prvni. Sikovny napad. Vyber hercu Cumberbatche a Freemana je proste bez debat perfektni a jejich netradicni pratelstvi uveritelne a pretransformovani klasickych pribehu, ktere zname napr. ve zpracovani s Jeremy Brettem, do moderni podoby v soucasnem Londyne byl skvely napad. Az tak dobry, ze to museli (a dost nepovedene) zkopirovat i Americane (v originale "Elementary") aneb dalsi dukaz, ze "klasickou" detektivku (tedy zalozenou na logice) umi jen v UK. Co se tyce prvniho dilu, ma skveleho padoucha, trefne hlasky, fantasticke dedukce a je natuknuto tajemne pozadi s Sherlockovym uhlavnim nepritelem. Nekompromisne dokonaly "update" A. C. Doylea. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po celkem dlouhé době jsem se rozhodl znovu podívat na Sherlocka, a vůbec toho nelituji. Tentokrát už jsem samozřejmě věděl, do čeho jdu, přesto mě ten nápad zasadit děj do současnosti znovu dostal. Benedict Cumberbatch i Martin Freeman byli přímo fantastičtí, nechyběla slušná akce, napětí bylo výborně namixováno s typickým anglickým humorem a já jsem se nemohl nebavit. ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutečná pecka a Sherlock v takovém kabátě, zasazený do moderního světa je vynikající nápad. Benedict se do role neskutečně hodí, navíc ten konverzační dedukční mod nemá chybu. Úvodní seznamovací díl je navíc svižný, neztrácí na tempu a zápletka je velmi povedená. Závěrečná konverzačka s vrahem je třešnička na dortu, za kterou by se nestyděl ani Columbo. Na konci vyvstávají otázky do dalších dílů a především načínají střet s největším zločincem. První díl rozjel jeden z nejlepších krimi seriálu vůbec......9/10 ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek povedené série. Není to žádná pecka, ale slušné to je. Skvělá atmosféra, dobře udělaná provázející hudba, dva skvělí herci, převedení do současnosti se prostě povedlo. Pro mě je největší zklamání závěrečné rozuzlení, kdy vrah láká Sherlocka SPOILER!! do taxíku, přesvědčujíc ho, že nikoho vlastně nezabil, že to všechny oběti udělaly samy po tom, když si s nimi prostě jen... promluvil. Jooo to navnadí nejednoho diváka, natožpak samotného Sherlocka. A pak? Trochu nuda ne? // A tvůrci to umí mnohem lépe. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Pilotní epizoda seriálu, která měla 60 minut a stála 800 000 liber, nebyla nikdy odvysílána. Objevila se až na britském DVD. BBC s ní sice spokojena byla, ale požadovala změnu formátu na 90 minut. Došlo tedy k jejímu přepracování a rozšíření. Výsledkem byla první oficiální epizoda Studie v růžové. (gogos)
  • V první epizodě seriálu se dozvíme, že žena v růžovém přijela do Londýna z Cardiffu. Právě tam se ve stejné době (v lednu 2009) natáčel seriál Pán času (od r. 2005), další projekt scenáristy Stevena Moffata. (Itar)

Reklama

Reklama