Reklama

Reklama

Obsahy(1)

S hrdiny seriálu se znovu shledáváme tam, kde jsme se s nimi naposledy rozloučili. Nad mihotavou hladinou zšeřelého plaveckého bazénu. Tři muži, jedna bomba a na ni namířená zbraň. Sherlock Holmes, John Watson a Jim Moriarty. Jakmile se podaří tuto ošemetnou situaci překonat, vše se vrací do zavedených kolejí. John se věnuje pilnému dopisování svého blogu a Sherlock se nudí. Kritické připomínky k literárním výkonům přítele nemohou jeho geniální mozek uspokojit, potřeboval by nějaký šťavnatý případ. Potom se objeví záhada mrtvého turisty s rozbitou hlavou. Je to však pouhé preludium k mnohem rafinovanější partii, jejíž zahajovací tahy se odehrají v Buckinghamském paláci a koncovka málem srazí Británii i Sherlocka na kolena. (Česká televize)

(více)

Recenze (52)

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skandálně dokonalý mix detektivky, drásávé romance s prvky vymazleného brainy a BDSM fetiše, akce i tíživého thrilleru s několika geinálními twisty. Tvůrcovsky nejlepší propojení řešení případů a chemie všech zúčastněných postav, navíc s možná nejvtipnější scénou celého seriálu - v Buckinghamském paláci. Kdybych mohl zařadit jednu jedinou seriálovou epizodu mezi oblíbené filmy, byla by to tahle. 11/10 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Udělat z Ireny Adlerové dominu, to muselo chtít stejnou odvahu jako převést Sherlocka Holmese do jednadvacátého století. Jenže všechna čest, opět to vyšlo a vznikla působivá přehlídka jiskřivého intrikánství. Příběh tohoto dílu je navíc krásně složitý a propletený (vyloženě se těším, že se na něj podívám podruhé) a oproti finále první řady také přibylo humoru. Když v závěru všechno zapadlo do sebe, byla to čirá radost. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět (!) brilantně vystavěná a vypointovaná zápletka, tentokrát s lehce pikantním erotickým podtextem. Že je Sherlock člověk - JENOM člověk, to už jste poznali. Teď je na čase, aby vás přesvědčil, že je taky chlap - JENOM chlap, což je určitě pozitivní zjištění ... pro všechny fanynky. (Otázkou - nikoli nepodstatnou - ovšem zůstává, která z nich - pokud vůbec nějaká - by mohla zastoupit TU ženu.) V průběhu zmíněného přesvědčovacího procesu v neposlední řadě uvidíte, nakolik dokáže zůstat koncentrovaný a nad věcí ... a zdali se nenechá chytit do pasti vlastní ješitnosti. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná je to tim, že neznám originální literární předlohu, takže se nemůžu kochat jak tenhle příběh tvůrci převedli do 21. století, ale při sledování jsem se fakt nudil. Malou porci napětí, nudný scény s "Ženou všech žen" a zmatěnější příběh se šnečim tempem vyprávění aspoň trochu vyvážilo pár dobrejch hlášek (který jsou však standardem každýho dílu), dvě silnější hvězdy. ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moffatův Sherlokovský vrchol (a tribut Mycroftu Holmsovi). Výborný konspirační příběh s případem k řešení a s mezihrami mezi postavami, s tradičně excelentně obsazenou a zahranou Irene Adler, s nečekanými zvraty a hlubším pozadím. Dost možná i nejlepší díl vůbec a jednoznačně nejlepší díl druhé série. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • V originálnom príbehu "Skandál v Čechách" sa Sherlock (Benedict Cumberbatch) pýta Watsona (Martin Freeman), koľko schodov vedie do ich bytu na 221b Baker Street, pričom ten nemá potuchy. Sherlock mu odpovedá, že ich je 17, pretože ich sám pozoroval. Kvôli zachovaniu presnosti vedie na prvé poschodie múzea Sherlocka Holmesa v Londýne takisto 17 schodov, rovnako tak v Cardiffe. (JOZZZKO)

Reklama

Reklama