Reklama

Reklama

Profesionální MMA zápasník Wes Baylor bojuje v ringu se svým kamarádem Jonnym Sutherlandem, přičemž Jonny v tomto zápase po sérii Wesových úderů umírá. Baylor je zdrcený ze smrti kamaráda a odjíždí do Thajska. O šest měsíců později ho stále pronásleduje Jonnova smrt, ale živí se jako zápasník v ilegálních zápasech. Po jednom z nich kontaktuje Baylora muž jménem Aldrich, který mu nabízí milion dolarů, pokud se zúčastní jednorázového zápasu v Myanmaru. Baylor souhlasí. Po příjezdu na místo ho ale čeká překvapení, protože se stává obětí smrtícího lovu, který Aldrich organizuje běžně. Baylor dostane pouze láhev s vodou a opasek, který, aniž by o tom věděl, má uvnitř ukrytý GPS lokátor. Lovci, kteří mají Baylora ulovit, jsou Sofie, toreador Esparto, vývojář her Landon, Maduka, Jacob Texas Zimmling, Zimlingův syn Tobias, Aldrichova pravá ruka Madden a Aldrich sám. Baylor má dvě minuty na to, aby zmizel někde v džungli. Začíná tedy krutý boj o život... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po dlhych rokoch sme sa dockali akoze pokracovania Hard Target, ktore len opakuje koncept lovu z jednotky. Z prveho dielu sa vratili len holuby, ktore sa obcas nezmyselne objavia v zabere a ta jednokomorova pistol. Bohuzial ludia pred aj za kamerou su novi a zdaleka nie tak talentovani ako Woo, Van Damme a spol. Prvy velky problem vidim v postavach. Su absolutne nezaujimave. Ci uz hlavny hrdina Adkins, ktory tu hra chlapika s mindrakom z minulosti, takze je v prvej tretine nuteny hrat. A to mu vôbec nejde. Ale aj zaporaci su nevyrazni. Banda no name manikov na ktorych som par minut po dopozerani zabudol. Vycnieva z nich len Rhona Mitra, ktora sa tak nasilu snazi pôsobit drsne az je neskutocne trapna. Prilis sa nepredvedie ani Knepper. Vrcholom jeho zaporactva je to, ze v ruke rozdrti skorpiona. Takze mi boli ukradnuti jak hlavny hrdina tak aj zaporaci. Dalsim problemom su akcne sceny. Jednak nie su prilis napadite. Adkins tu hra znova zapasnika z ringu a nie nejakeho vojaka akym bol Van Damme v jednotke, takze ked sa zacne lov, tak v dzungli pôsobi Adkins jak ryba na suchu a namiesto nejakych zaujimavych pasci, ktore by si pripravil na lovcov, Adkins len zbabelo zdrha jak vyplašena srnka a obcas zhodou statnych nahod nechtiac v bitke zabije nejakeho lovca. A somotna akcia tiez nie je prilis kvalitna. Cely cas ma štvali blbe uhly kamery vdaka comu napriek exotickemu prostrediu film pôsobi dost lacno. A v bitkach vdaka nevhodnym uhlom vidno jak ubohe je prevedenie jednotlivych chvatov. Adkins je profik, ale protivnici su nielen pomali ale dokonca aj nesikovni, takze vo filme ostalo aj niekolko nevydarenych chvatov v ktorych vidno, ze proste nevedeli, ci maju buchnut hore alebo dole a nakoniec buchli na nespravne miesto. Za nieco stoji len bitka v uvode na streche budovy v ktorej sa Adkins konecne bije s protivnikom, ktory vie adekvatne predat nielen rany Adkinsovi ale aj tie, ktore inkasuje. Tato bitka nepostrada dynamiku a predvedu tu aj par pôsobivych chvatov. A potom je este aspon priemerna bitka na konci Adkins vs 4 manici + JeeJa Yanin. Ale je bohuzial prilis kratka. Zvysok bitiek vyzera zle. Su pomale, zmätene s jednoduchou choreografiou. Okrem bitiek tu je par prestreliek a vybuchov, nahanacka na motorke, na lodiach ale vsetko to vyzera sterilne a nudne. Celkovo je pre mna film sklamanim. Ludia, ktori maju radi akcne filmy ale videobecka nesleduju, tak sa na to môzu vykaslat. Film je urceny ludom, ktori sleduju nove Seagalovky. Oproti nim vyzera Hard Target 2 o triedu lepsie. Ci je to dostatocna pochvala, nech si kazdy urci sam. 3/10. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Ten trapný pocit, když je 24 let stará jednička o několik tříd lepší film i přes paradox, že je to laciné akční béčko/céčko. Začátek vypadal ještě docela nadějně, hlavně díky ucházejícím soubojům (teda na laciné dvd céčko) ale jakmile přejede děsivý neherec Adkins do Myanmaru (po lopatě rozuměj do Barmy) tak se všechno sype. Nejdřív mě pobavili lovci...sebranka trapných déčkových herců v džínsech vod Levise a teniskách v čele s neskutečně trapnou Rhonou Mitrou, jejíž drsňačku jsem jí věřil asi jako Zemanovi milost Kájínkovi z neosobních důvodů a je úplně jedno, že je to pořád neskutečná mrdna. Akce by v tomto momentě ještě docela ušla, ale jakmile se na scéně objeví sloni a Barmanka teda Barmka která v pohodě uprostřed džungle na kterou zapomněl i starej sovětskej satelit valí plynně anglicky jde všechno už úplně do prdele. Začne hrát nějaká budhistická hudbička, šikmovočko se furt modlí a když se Asskins začne modlit s ní, už se mi chtělo jenom zvracet, stačilo aby si k nim přikleknul Johny Rambo a spustil ''když chceš válku vyhrát, musíš se válkou stát''. Celkově ten debilní děj kdy maník z UFC vytepe lovce s tunou zbraní včetně agenta CIA. Roel Reiné jé, to je jako René je mizerný režisér, který všeho všudy natočil dvě povedená vykradená céčka, jinak je to zoufalec bez špetky smyslu pro akci režiséra Johna Woo. Adkins není Van Damme a Knepper neni Henriksen a když na konci vytáhnul tu nepovedenou dřevěnou náhražku Henriksenova jednonábojového Thompsona, už sem se zvratkama skoro dávil. Debilita nehodná jména Hard Target.29%. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Černě odění jezdci na motocyklech, holubí trus, zpomalené záběry všeho druhu (hrdina se sprchuje jak v reklamě na Mrože, domorodé děti hrají fotbal, vrtulník i s tím cool zvukem rotoru). Tady se zřejmě „remakuje“ nějaká woolovina.. Knepper nahradil Henriksena relativně se ctí, dokonce měl i stejnou zbraň. Adkins také nebyl špatný, ale aby se Jean-Claudeovi více přiblížil, mohl zakousnout nějakého chřestýše (nebo aspoň slona) a na temeno hlavy si přilepit kadeře Jennifer Grey. Co se týká Rhony, která byla drsná jak Stathamovo třídenní strniště, zdálo se mi, že jí z kapsy od kalhot čouhá několik účtů z kliniky plastické chirurgie, ale mohl jsem se splést. Suma sumárum, zbytečné, lacině vypadající béčko o muži, který hledá smysl života v ochraně myanmarského lidu a při tom nad ním přelétává dron s kamerou.. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Robert Knepper sice není Lence Henriksen, ale role padouchů mu jdou a byl zcela správnou volbou. Van Dammea nemohl nahradit nikdo jiný než Adkins a jeho plus je, že nemá dlouhé mastné vlasy. Kdyby scénář tak strašně nevykrádal první díl a co nevykradl, tak nezmrvil, tak by to snad šlo. K tomu zdatnějšího režiséra a hurá. Mám slabost pro Mitru, ale to co tu předváděla bylo fakt děsný. A akce? nebylo jí moc a to co bylo nebylo moc dobře natočený. Snad jen Adkinsovo kopání do lidí. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Béčko ako vyšité, čo je škoda. Aj keď to nejakú väčšiu spojitosť s prvým filmom nemá a evidentne sa druhý diel chce zviesť iba na názve filmu, myslim si, že to mohlo byť aj lepšie. Za prvým dielom to zaostáva v každom smere. A keď je príbeh v podstate rovnaký, chýba mu spád, udernosť a dobre finále. To isté platí aj o postavách. Záporaci nula bodov, taký Henriksen bol o dosť výraznejší a čo sa týka Adkinsa tak ten ide v Žan Klódových šlapajach, pár filmov už spolu natočili a aj keď vie robiť rovnako dobre štvoritého odpichnutého kamzíka ako Žán, chýba mu trošku viac charizmy a lepšie herectvo. Chýbajú tu aj štýlové scény, ale Reiné nie je taký akčný mág ako Woo. Ako jednohùbka fajn, jedno pozretie vám neublíżi. 50% - 2* ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu nalezneme několik scén s bílou holubicí. Je to symbol, který odkazuje na styl Johna Woo, režiséra prvního dílu. (Yardak)
  • Při honičce na motorkách nemá Wes Baylor (Scott Adkins) na očích ochranné brýle. Ale při výbuchu střely z motorky je ve zpomaleném záběru vidět, že Wes brýle má. (Mydlivoj)
  • Katrina Grey (Kay Sutherland) pochádza zo Slovenska, z Ilavy. (ČSFD)

Reklama

Reklama