Reklama

Reklama

VOD (1)

Šikanovaná a odstrkovaná Yennefer náhodou objeví způsob, jak utéct. Geraltovo pátrání po takzvaném ďáblovi skončí pořádným malérem. Ciri najde bezpečí mezi svými. (Netflix)

Recenze (114)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sapkowski vymyslel vcelku zajímavý svět, ale co se s ním udělali tvůrci tohoto seriálu, to je tedy mazec. Triky jsou skoro jako z Hvězdné brány, ale nevadilo by mi to. Co mě ale iritovalo hodně, byla neskutečně otravná postava barda a jeho blbý písničky, které totálně zlikvidovaly už tak velmi nevýraznou atmosféru celé epizody. Zatím chybí seriálu špinavost a právě nějaká atmosféra. Yennefer linka byla jako Harry Potter po polski... . Ještě tomu dám šanci, ale zatím zklamání. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

There I go again, delivering exposition. Chvilku jsem se bál, jestli bude Joey Batey jako Marigold (resp. Jaskier) fungovat, ale mé obavy při první odlehčené (z Geraltovy strany nabručené) debatě zmizely. Je přesně takový jaký má být, skvělý protiklad a partner, postupem epizody šlo skvěle vidět jak se mezi nimi utváří skvělá chemie. Dostal jsem tady taky první dávku větších fantasy elementů a musím říct, že jsem ani nevěděl, jak mi něco takového strašně v filmové a seriálové tvorbě chybělo. Ve scéně, kdy se objevil pan s kopyty, jsem se cítil jako malé dítě, které našlo ztracenou milovanou hračku. Kterýžto pocit se při scéně v jeskyni ještě znásobil (výborná hudba!). Vedle počátku spanilých dobrodružství zaklínače a barda oproti první epizodě přibyla jedna dějová linie navíc, která nejen že uvedla na scénu Yennefer (Anya hraje její postupný přerod excelentně), ale taky další zásadní aspekty světa - magii a čaroděje. Poslední část nenásilně podané expozice (důležité hlavně pro diváky nepolíbené předlohou ani hrami) poskytlo pokračování linky s princeznou, kde ji vidíme na útěku a v interakci s dalšími obětmi války. Buduje to svět a buduje to i její charakter. 9/10 ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mazec! Protože je tohle především o Yennefer, bavila jsem se. Konečně víc čarodějů, elfů a dalších potvůrek. Nebudu psát o posledních pěti minutách, to bylo epic, ale celkově mi zvukový podkres přišel 100 krát lepší než u předchozího dílu. Řekla jsem si, že jeden díl, jeden den. Včera jsem viděla první, teď druhý. Bude těžké nedat hned třetí. Ještě že jsou ty svátky a času je málo! :D ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do seriálu pribudli Marigold A Yennefer, známi z kníh. Marigold je snáď rovnako vtipne otravný ako v knihe. Pri Yennefer uvidíme, čo jej mladosť, ktorej je v knihe venovaný oveľa menší priestor, ako vo filme, prinesie, no sme ušetrení väčších dramatických udalostí. Dej s Ciri sa veľmi nepohol. Najsmiešnejšie vyzerajúci čert/diabol alebo škaredí elfovia, čo mali vyzerať vznešene seriálu veľmi nepomáhajú rovnako ako vyhodenie väčšiny dialógov Geraltovej poviedky. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komornější a rozhodně lepší, než první díl. Tentokrát především o Yenně a Tissaie de Vries, který nehráčům a nečtenářům nic moc neřekne, ale rozvíjí a buduje postavy. A ačkoli linie s Geraltem byla odfláknutá a zbytečná, Marigold se docela vyvedl. A děkuju dámám MyAnně Buring a Anye Chalotra, protože ty jediné tam zatím umějí hrát. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Marigold (Joey Batey) se narodil v roce 1222 a na začátku příběhu je mu 18 let. První série končí, když je mu 41 let. (Geralt z Rivie)
  • Yennefer z Vengerbergu (Anya Chalotra) se narodila v roce 1192 a na začátku příběhu je jí 14 let. První série končí, když je jí 71 let. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno